Børneværelser! Inspiration og tanker om at dele.

børneværelse-indretning-inspiration-1børneværelse-indretning-inspiration-3børneværelse-indretning-inspiration-2børneværelse-indretning-inspiration-4

(Alle billeder er fundet via Pinterest. Find kilderne via dette board på min profil)

Det sidste års tid har børnene delt værelse uden problemer, og da vi skulle flytte til den nye lejlighed havde vi forestillet os at de fortsat skulle dele ihvertfald 4-5 år endnu. Jeg tror på at det er sundt for søskende at dele værelse i en periode af deres liv, og i det forholdsvis lille omfang de rent faktisk har brugt deres værelse til andet end at sove i, så gav det bare bedst mening for os at prioritere et arbejdsværelse fremfor to børneværelser.

Men! Nu har vi skiftet mening…Der er flere aspekter i den beslutning, men den største årsag er nok at de er begyndt at forstyrre hinanden om natten. Vores børn har aldrig været af den slags som sover igennem en hel nat. Det sker bare virkelig sjældent, så når de på skift vågner og vil have henholdsvis vand, sut, dyne på eller en tur på toilettet så vækker de hinanden. Tidligere sov den ene videre selvom den anden kaldte, men ikke så meget længere.

En anden ting er at de rent faktisk bruger værelset til leg nu, på en helt anden måde end i vores gamle bolig. Det at være kommet på ét plan fremfor to betyder virkelig meget i den sammenhæng, det er helt vildt! Derfor syntes jeg at det er svært at indrette værelset så det opfylder begge ungers behov. Det er trods alt ikke meget større end 11 kvm.

Andre ting der har været oppe at vende er fx at Otto starter i skole til næste år, og at han måske hurtigere end vi forestiller os vil komme til at syntes det er irriterende at dele værelse med hans 3 år yngre søster. Fordelen ved at kunne sende dem på hver sit værelse når er der konflikter er også meget god. Ja, som du nok kan læse har vi gjort os mange tanker.

Så nu ofrer vi arbejdsværelset til fordel for to børneværelser. Jeg får en lille arbejdsstation i soveværelset til mine kreative sysler, min mand får en computerstation i stuen og forhåbentligt et musikstudie hos sine forældre. Vi er jo heldigvis næsten lige flyttet ind, så det er ikke meget der er kommet så meget på plads at det ikke nemt kan flyttes rundt på igen.

Så nu skal der indrettes hele to børneværelser, og jeg har totalt meget lyst til at give den maks gas! Der er masser af god inspiration at finde på Instagram under hashtags som fx #kidsroom og #kidsroomdecor, og så er Pinterest som altid en evig kilde til gode ideer.

Jeg vil helt vildt gerne høre hvad andre har gjort sig af tanker om deleværelser, så del endelig hvis du brænder inde med noget!

5 meninger om “Børneværelser! Inspiration og tanker om at dele.”

 1. Herhjemme er det noget vi gør os ganske mange tanker om for tiden, faktisk,selvom vi endnu kun har et barn – og der går altså lige et par år, inden nr. 2 dukker op. men vi vil rigtig gerne flytte i noget mere permanent end vores lejelejlighed, inden for få år, og hvor mange værelser skal der så være i det nye?
  Jeg har egentligt en idé om,at børn som udgangspunkt fint kan dele værelse de første mange år. Nok ikke helt uden uoverensstemmelser, men det kan løses. ☺ min mand,derimod, synes det er decideret synd for børnene, hvis de skal dele værelse.
  – Måske har det noget at gøre med, at jeg er ældst af 6 søskende og min mand er enebarn?

 2. Mine 2 unger deler et værelse på ca 12 kvm. Den store bliver snart 7 år og vi kan godt mærke, at hun har brug for snart at få sit eget. Vi har dog købt en høj seng til hende med skrivebord under. Det giver hende et frirum med to kvm i højden, som kan holdes nogenlunde fri for lillebror på 3,5. forhåbentlig kan vi rykke til en 4v næste sommer, så de kan få hver deres. Det behøver ikke være store værelser, bare noget som de kan kalde hver deres.

 3. Kan af personlig erfaring sige at jo ældre man bliver des mere træls et det at dele værelse. Min søster delte værelse. Hun var lang mere social end jeg så havde ofte venner med hjem hvilket resulterede i at jeg ikke kunne være andre steder end i stuen og havde intetrigitg privatliv. Vi har lige købt et dejligt hus med kunnet børneværelse på 15 kvm. Vi har valgt at lave det til 2 små værelser for jeg synes mine drenge skal have muligheden( som jeg ikke havde) at lukke døren og sige det er mit. Det fungerer rigitg fint ☺ når børn når skolealderen sker der er eller andet så de har brug for deres eget rum så tror det er godt i har valgt sådan ☺ bonus er jo indretnings hygge af 2 børneværelser napper da lige lidt inspiration til indretning af væres værelser☺

 4. Jeg kan huske den dag jeg fik mit værelse og ikke skulle dele det med min irriterende 4 år yngre søster. Det var den bedste dag i mit liv …. Eller i hvertfald næsten. Men når det er sagt så skal mine børn da helt klart dele værelse, til den ældste skal I skole, for som du selv skriver så er det der børn begynder at have brug for et privat lukke hvor de kan lukke af for resten af omverden. Min kæreste har altid delt værelse med sin søster indtil de begge flyttede hjemmefra og han hadede de de sidste år fordi han ikke havde et frirum.
  Jeg synes det virker til at I virkelig har tænkt igennem og god kreativ arbejdslyst med at indrette hele to børneværelser.

 5. Jeg vil til hver en tid prioritere, at mine børn har hver deres værelse. Også selvom vi flere gange har overvejet at give dem soveværelset som fælles værelse, så vi kunne få et kontor/krearum. Men nu hvor de (lige om lidt) er 7 0g 10 år, så kan vi se hvor meget den store nyder at kunne være helt i fred. og den lille begynder også så småt at nyde roen og tiden alene, med lukket dør på eget værelse. Så intet krearum til mor 🙂 men glade børn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *