Jeg strikker! Sgu!!

strik

 

Det har taget mig lang tid at nå hertil, men nu begynder jeg endelig at føle mig sådan nogenlunde sikker på det der strikkeri. Jeg har jo villet lære det mange gange, og det er tidligere gået so-and-so med det. Troede simpelthen ikke min tålmodighed var til det.

Men nu har jeg faktisk strikket en virkelig smuk cardigan helt alene! -Og endda tilpasset opskriften lidt helt på egen hånd. Det er den smukke mintgrønne med knopper, men desværre viste opskriften sig at være alt for stor til mig. Det var SÅ skuffende! -Og åbenbart et problem mange har med Pickles’ opskrifter, og det er virkelig ærgerligt, for de laver super fine ting. Men hvis størrelserne ikke stemmer holder det bare ikke. Heldigvis endte historien om min cardigan lykkeligt, og den er nu flyttet ind hos en kvinde der er så fin i den.

Onsdag i sidste uge besøgte jeg Teaterpassagen sammen med Pernille og Louise. Der var Strikkelounge, og det var rigtigt hyggeligt at sidde og strikke sammen med en flok kvinder. Jeg syntes det er så fedt at den slags håndarbejde vinder mere og mere indpas igen.

Jeg begyndte på en ny cardigan, og denne her har jeg prøvet på, så størrelsen skulle gerne ende med at være helt perfekt. Den hedder Kashmir og er fra The Map Collection af Isager. Jeg har købt super lækkert og billigt garn hos garnpusher.dk, og farverne er noget så fine. Det er ret svært at fange farvespillet i den med kameraet, men jeg håber at det bliver nemmere når jeg har strikket mere op. Basen er lysegrå og så skifter jeg imellem tre grønlige nuancer og en blå. Jeg glæder mig til at blive færdig!

Puderne på billedet er forresten hakkede, dem kan du se mere til her.

Strikker du?

10 meninger om “Jeg strikker! Sgu!!”

 1. Hvor er du god, Julia!

  Jeg kan det mest basale inden for strikning, men jeg tror ikke, at jeg har haft gang i pindene det sidste halve år. Men mon ikke at en barsel nok skal få sat gang i strikkeiveren igen…?

  1. Tak, jeg er også helt stolt af mig selv 😉 Håber du får gang i det under din barsel, det er så hyggeligt ag afstressende at sidde med. Hvornår går du egentlig fra?

 2. Hvor er det sejt Julia! Jeg har også strikket Kashmir, den er så fin i bogen.. og mange steder på nettet, men pas også på med den, de bliver nemt meget (for) store, tunge og brede. Min ligger i skabet og er aldrig blevet brugt. Så gør dig selv en tjeneste og lav kontrolmål undervejs..

  1. Tak Berit. Hmm, hvordan skulle den ændre sig undervejs, hvis strikkefastheden passer? Pernille har næsten lige strikket den og hjælper mig på vej, så håber da at den bliver som hendes. Den jeg har prøvet 😉

   1. Det var såmænd ikke for at være smart eller klog eller noget, hvis det kom tilvant lyde sådan, tror min er blevet stor fordi det tykke strik bliver tungt og så strækker sig

    1. Nej, sådan tolkede jeg det bestemt heller ikke 😉 Er det mest i længden din er blevet for stor så, hvis det er fordi den strækker sig pga tyngde? Måske du skal prøve tricket som nogle stykker anbefalede mig på Instagram omkring den cardigan der blev alt for stor; at vaske den på uldprogram og så tørre den i tørretumbler små 5-10 minutter ad gangen. Jeg prøvede det med den jeg havde strikket, og det hjalp lidt, men desværre ikke helt nok. Men der var flere der skrev at de havde haft held med at få striktøj lidt mindre på den måde 🙂

 3. Imponerende at kunne gå lige fra ikke at strikke til at strikke en hel cardigan. 🙂 Jeg strikker. Ikke så meget bluser og den slags, men mere boligting som tæpper, yarnbombing. Lige i dag har jeg været på Trapholt til strikkeworkshop. Der strikkede vi til til et stort projekt, Maskernes monument, som er et værk, der strikkes af borgere i trekantsområdet og siden hen skal udstilles på Trapholt.

  1. Jeg har øvet mig lidt på et babytæppe, et halstørklæde og en børnecardigan først 😉 Spændende med projektet på Trapholt, det vil jeg da lige holde øje med!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *