Mit hemmelige projekt

hakkede-puder-tunesisk-hækling-1hakkede-puder-tunesisk-hækling-2 hakkede-puder-tunesisk-hækling-3

Den seneste måneds tid har jeg arbejdet på et særligt projekt i al hemmelighed. Jeg har langt om længe fået lært teknikken bag at hakke (aka tunesisk hækling) af verdens dygtigste hakker Pernille, og mit nye talent er blevet brugt til en ganske særlig gave.

Modtageren er min kære mor, og hun følger med på alle mine platforme, så der hvor jeg normalt vil dele processen i de daglige kig ind i min hverdag ovre på Instagram, har jeg måttet holde kortene tæt til kroppen (og det har sgu’ været lidt svært!).

I dag er det hendes fødselsdag, og her til aften har vi fejret hende, så nu kan jeg endelig dele mine hakkede puder med jer. I min mor og stedfars stue er sofaerne hvide og sofabordet mørk petroleum, og det er de farver jeg har taget udgangspunkt i. Jeg har hakket to stykker á 50×50 cm i Peruvian wool, og så har jeg syet dem på et bagstykke af kraftig bomuld. Bagstykket har jeg lavet med overlap, så inderpuden kan tages ud og det hele vaskes. Puden er af dun, købt billigt i IKEA.

Jeg var så spændt på at give hende dem, og heldigvis blev hun rigtigt glad for dem. Det er fedt at give hjemmelavede gaver!

19 meninger om “Mit hemmelige projekt”

 1. Hold op hvor er de flotte! Jeg har aldrig hørt om den teknik før, men nu er det heller ikke fordi jeg gør det så meget i det kreative (ikke så meget som jeg gerne ville i hvert fald). Det er som om jeg er mest til strik og hækling om vinteren – selvom vejret jo nærmest også er vinteragtigt for tiden 🙂

  1. Tak skal du have! Det gode ved hakning er at det nærmest er en blanding af at strikke og hækle, så begge evner kommer i brug 😉

 2. Wooooooooow hvor er de flotte. Det er både farverne, og den ensartede hakning. Ja jeg er solgt. Mon man kunne lære den teknik?

  1. Tusind tak skal du have! Det er virkelig et taknemmeligt stykke håndværk fordi man relativt hurtigt får resultater som ser rigtig godt ud 🙂 Du kan sagtens lære teknikken. Pernille (se link i teksten) holder workshops nu og da her i Århus, og hun har også en guide på hendes blog.

  1. Tak, jeg er også meget tilfreds med dem. Og min mor er heldigvis glad. Tror jeg skal have lavet nogle i farver der passer hos os selv, så må HAY puderne sælges 😉

 3. Ååååhhhh, jeg er helt forelsket. De er virkelig virkelig flotte!
  Er helt pjattet med farvesammensætningen.
  Kan være at jeg skal sætte min mor igang, for jeg har ingen evner på det område 😉

  1. Tusind mange tak, sikke en dejlig ros 🙂 Syntes du skal prøve sammen med din mor, måske bliver du hooked. Det er faktisk ikke så svært som man skulle tro!

  1. Tusind tak for det, dejligt at farverne falder i god jord hos flere end min mor 😉

 4. Wauw!! Så smukke! Sikken en heldig mor 🙂
  Vil du fortælle, hvilke tre farver du har brugt, synes det er lidt svært at se på Yarnfreak, hvilke det er.
  Kh. mette

  1. Jeg har brugt fire farver i alt 🙂 Mener at det var petrol, petrol melange, støvet grøn samt mint.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *