#bolleferie

Berlin-photobooth-os

På Instagram følger jeg en kvinde (@linestampedahl) der har indført hashtagget bolleferie. Hun og hendes mand får i ny og næ passet deres barn så de kan tage på ferie. Måske bare en overnatning på hotel, men også en forlænget weekend udenlands. Jeg er vild med konceptet og det bramfrie i at kalde det bolleferie. -Og jeg er ellers ret blufærdig omkring den slags, men det her vækker bare noget i mig. Jeg kan i den grad relatere til behovet, det er nok det. Og her mener jeg behovet for tosomheden, ikke bare sex ☺

Hjemme hos os har det været rigtigt vigtigt at holde fast i det at være kærester siden vi fik børn. Det er meget, meget nemt at falde ind i en hverdag hvor man “bare” er mor og far og praktiske grise. Der er helt sikkert par som elsker de roller og stortrives i dem, men jeg savner personligt tosomheden rigtigt meget. Det er faktisk en ting jeg har haft dårlig samvittighed over igennem lang tid, men nu har jeg konkluderet at det er okay at savne det vi havde før vi fik børn. Det er ikke ensbetydende med at jeg ville ønske vi ikke havde fået dem! Det er jo faktisk bare et udtryk for hvor højt jeg elsker min mand og det vi har sammen. Det der gjorde at vi forelskede os i hinanden for efterhånden mange år siden. Det er vigtigt at huske og at blive mindet om, tror jeg.

Det her er noget jeg har villet skrive om mange gange, men jeg syntes det er svært fordi at det på ingen måde handler om vores børn. Altså, det er jo slet ikke fordi at jeg fortryder at vi er blevet forældre! Jeg elsker vores børn uendeligt højt. Men jeg syntes det er hårdt at have børn, det indrømmer jeg gerne. Især efter vi fik to!  (Men det er et helt andet indlæg, et jeg også har brygget på meget længe). Jeg har jo for helvede ikke sovet ordentligt i 5 år, ha ha. Og i dagligdagen er det stort set umuligt at føre en samtale, fordi at der hele tiden er børn der afbryder af den ene eller den anden årsag.

Derfor er pauserne hvor vi har 100% tid til hinanden så vigtige. Og åh, hvor ville jeg gerne have lidt flere af dem. Jeg savner min mand og dem vi er når vi bare er os to sammen rigtigt meget. Vi er fucking gode kærester, faktisk.

Billederne er fra vores første ferie sammen i Berlin inden vi fik børn. De er taget i en fotoautomat, og jeg elsker dem. Vi ser så glade ud, og de fanger hvordan jeg har det med min mand når vi har det bedst. Berlin er noget ganske særligt for os, vi har været der en hel del gange. Både med og uden børn. Begge dele fungerer rigtigt godt.

Det er vidst tid til at arrangere en ny #bolleferie snart. Nogle tips til gode steder man kan tage hen på en forlænget weekend?

 

 

21 meninger om “#bolleferie”

 1. Det er et fantastisk koncept, det der #bolleferie. Tosomhed, alenetid, sex, søvn! Elsker det!
  Vi har også altid prioriteret at få bare en enkelt aften eller en hel weekend for os selv ind i mellem i de snart 8 år, vi har haft børn. En weekend i Berlin, Paris, Amsterdam, en nat på en kro i Sønderjylland, eller en Northside festival…. Uanset hvad- Det er så godt for parforholdet! Heldigvis har vi bedsteforældre, der er søde til at hjælpe, det må være noget sværere at arrangere den slags uden gode hjælpere tæt på.

  1. Ja det er! Og sikke gode ting I har lavet. Vi har snakket en del om Paris, der har jeg nemlig aldrig været og manden var en tvær teenager da han var der. Northside er også en fed ting at tage til 🙂 Men ja, man er virkelig afhængig af et godt netværk for at kunne prioritere det. Det var også derfor vi valgte at flytte fra København og hjem til Århus da vi fik Otto. Vi ville ikke kunne undvære netværk i form af vores familier.

  1. Tusind tak Line. Og tak for at indføre det geniale hashtag som du sikkert ikke får lov til at beholde for jer selv særligt længe 😉

 2. Min mand og jeg har været i Göteborg på #bolleferie da vores ældste var 10mdr. Og det var så dejligt og så tiltrængt at være kærester uden at være forældre på samme tid.
  Det er en fantastisk by og det kan klart anbefales. Vi boede på Mornington Hotel, lækkert lille hotel midt i byen. Faktisk var grunden til vi tog til Göteborg at jeg var nød til at have meget vand imellem, så jeg ikke bare kunne køre hjem fordi jeg savnede vores datter! Men vi havde en helt fantastisk ferie, vi stadig tænker tilbage på og vires datter havde en fest hos hendes mormor.
  Vi har aftalt at når yngste datteren bliver gammel nok, så skal vi helt sikkert afsted igen. Bare ikke lige Göteborg, men måske vi skulle tage til Berlin.

  1. Göteborg er en rigtigt dejlig by! Har kun været der et par gange, men det var nogle gode ture. Stockholm kan også varmt anbefales! Og Berlin er et must hvis I ikke har været der 🙂 Tjek evt. mine guides ud hvis I tager dertil.

 3. Det er så fint skrevet Julia !
  Og de har jo på ingen måde noget at gøre med at man fortryder sine børn, men som du så fint pointerer at man er glad for sin mand/kæreste. Vi prioriterer det også, #bolleweekend, eller kærestetid som vi kalder det, bare os to. Oftest gør vi ikke noget, tager knap nok ud at spise, vi bare ‘er’, og er sammen. Nyder at lave lækker mad og tale sammen uden at blive afbrudt. Nyder at se film, ligge i arm, sove UFORSTYRRET. Det er guld værd, og det er i mine øjne så utrolig vigtigt at huske på hinanden som mand/kvinde, og ikke ‘kun’ som forældre.

  1. Tusind tak Maria! Du sætter også rigtigt fint ord på det, og det ér bare guld værd. Det giver fornyet energi. Jeg kan godt selv have svært ved at koble af når det er hjemme, fordi jeg har svært ved at abstrahere for “jeg burde”. Derfor vil jeg meget hellere på tur 🙂 -Men det kræver lidt mere af de nære, så dagene hjemme er klart dem der er bedst mulighed for at indfrie 🙂

 4. rigtig godt indlæg som jeg tror de fleste med børn kan genkende.
  Vi har været på Kellers park – virkeligt lækkert og som at være i en anden verden hvor vi har haft meget fokus på blot at være.
  Vi har små regler for vores fridage uden børn. Ingen tv, bøger eller internet. Det er så let at gemme sig væk istedetfor at være i nuet og tale eller blot sidde ved siden af sin kæreste.
  Vi har som noget nyt indført bålaftener hvor vi tænder op i bålet, pakker os ind i tæpper og nyder et glas rødvin i mens vi bare taler.
  Det kan vi gøre ofte imens ungerne bare sover.
  Men vi er som jer også flyttet tilbage til Århus da jeg var gravid med nr 2. Netværk er uvurderlig

  1. Bålaftener lyder godt nok også hyggeligt 🙂 Jeg har en idé om at vi får stor glæde af vores kommende indbyggede altan. Fordi at den er overdækket kan vi bruge den mere, og indrette den med tæpper og masser af hygge og lys. Det bliver godt at kunne sidde der efter ungernes puttetid!

  1. Tak skal du have Jeanette 🙂 -Og hey, fedt med nye bøger på vej fra dig!

 5. Ja, jeg (vi) har det på samme måde. Det er efterhånden længe siden, at vi har været afsted. Jeg drømmer om at komme udenlands, men har også svært ved at overskue det praktiske i det med pasning osv. Men det er nok bare om at kaste sig ud i det.

  Kh
  Anna

  1. Nu har I jo også haft et stort projekt at se til med huset I købte 😉 Men jeg vil virkelig anbefale at kaste sig ud i det. En forlænget weekend uden børn er virkelig guld værd! Både for os som kærester og os som forældre 🙂

 6. Jeg tror faktisk ikke vi har været afsted alene min mand og jeg (jeg ville nok kunne huske det, for så ville det kun være sket en’ gang) Men nej, vi har ikke været afsted alene.
  Vi har været sammen i næsten 9 år, kendt hinanden i over 20, og været gift i 8 her i juli. Faktisk har vi ikke engang været på bryllupsrejse!!

  Jeg tror jeg kan hashtagge os på diverse måder…

  #wesuck
  #kinderandermacht :no_mouth:
  #bolleferietiltrængt

  1. Måske I bare ikke har haft behov for det? Det er der da også en styrke i, tænker jeg. Men hey, gør det! Måske du skulle overraske din mand med en planlagt overnatning eller weekendtur. Giv ham et gavekort til en bolleferie 😉

 7. Det du beskriver her, er en af grundene til at jeg tøver med at få børn. Jeg vil gerne have min kæreste for mig selv, og jeg synes vi har det så godt sammen. Jeg ved naturligvis godt at børn også giver en noget, men det er svært at forestille sig pt.

  Nu spørger jeg dumt, for jeg ved ikke noget om børn. Man hvis nu ens vennekreds har jævnaldrende børn, kan I så ikke skiftes en weekend i ny og næ til at tage hinandens?

  1. Børn giver rigtigt meget, også til forholdet. Det er virkelig ret fantastisk at stå med et lille menneske i sine arme som man har lavet sammen ♡ Men jeg syntes helt klart ikke I skal have travlt med det der børn, bare fordi at man “bør”. Måske melder lysten sig pludseligt, som den gjorde for os, måske ikke. Og det er også okay.

   Vi var desværre blandt de første der fik børn, så der er ikke mange i vores omgangskreds der har jævnaldrende børn. -Eller som vi ser ofte nok med børn til at børnene/de/os vil være helt trygge ved at overlade dem. Men idéen er helt sikkert god, og jeg tror da også det er noget nogle gør. Måske især dem i fx København der ikke har familie i nærheden.

   1. Jeg er slet ikke i tvivl om at børn også giver meget – også i forhold 🙂 Det har jeg eksempelvis oplevet hos mine søskende og deres kærester. Og det at være sammen med min niece og nevøer får også mit hjerte til at smelte.

    Vi har som sådan heller ikke travlt- men det har samfundet tilgengæld på vores vegne. Jeg er 28 og ih, hvor får jeg tit at vide fra læger, medier med videre, at jeg bør få produceret mere end 1,7 børn inden jeg bliver 30. Men det er en helt anden debat. 😉

    Jeg tror, det må være hårdt at være det første vennepar, der får børn. Både fordi man så netop ikke kan have børn i samme alder på samme tid, men man er også de første til at skulle melde fra til nogle ting. Tilgenfæld er I så også de første til at få børn der er gamle nok til at kunne blive passet andre steder eller gamle nok til at kunne klare sig selv lidt mere. Min veninde og jeg har joker med, at vi bør time det, så hun får hendes nummer to, når jeg får min første. Så vi kan hænge ud sammen under barslen.

 8. hej Julia
  Vil bare anbefale Niels Bugges Hotel/kro. Helt vildt hyggeligt og fantastisk mad. Har selv været der med en veninde og gav en overnatning med mad til min bror og svigerinde i bryllupsgave. Alle var begejstrede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *