2 års fødselsdag og verdens bedste fødselsdagsboller

børnefødselsdag

Igår fyldte vores elskede lille bandit 2 år. Det fatter man jo slet ikke, altså. Jeg ved godt at jeg siger det tit, men for helvede tiden går stærkt når man har børn. Især når man har to.

Nora er virkelig en skæg lille størrelse, med den vildeste personlighed. Lige så kærlig og sød som hun kan være, lige så arrig og vild kan hun også være. Det er både sjovt og til tider lidt frustrerende. Især når jeg egentlig helst vil være pædagogisk og sige fra, men samtidigt har svært ved ikke at flække af grin fordi hun er så skide sjov når hun gør ting hun ikke må med fuldt overlæg.

Vi fejrede hende i lørdags med familien, og havde en rigtigt dejlig dag. Igår morges, på selve dagen, spiste vi fælles morgenmad og en kage (mere om mini-lagkagen i et andet indlæg, den blev nemlig lavet under sjove omstændigheder), en tradition i vores lille familie. Og selvfølgelig åbnede hun også gaver fra os. Storebror Otto gav hende et fiskespil*, og det er allerede et kæmpe hit. Dejligt med en ting de kan lave sammen!

*Jeg er ambassadør for webshoppen Børnenes Kartel fordi at jeg er vild med deres sortiment og parret bag butikken. Spillet er en gave. Se min reklamepolitik her.

fødseldagsboller-opskrift

Når vi inviterer til fødselsdage hjemme hos os får vi altid helt klassiske boller serveret med smør til. De smager simpelthen så godt, og der er altid nogle der spørger efter opskriften. Så nu tænkte jeg at jeg lige ville dele min opskrift her også. Vi er en stor familie når alle er samlet, så der bliver lavet mange boller. Du kan sagtens halvere hvis I ikke er så mange, men ellers er de også gode at have i fryseren til en regnvejrsdag.

Fødselsdagsboller (ca. 48 styk)

  • 1500 gram hvedemel
  • 300 gram ægte smør
  • 150 gram rørsukker
  • 150 gram gær
  • 3 æg
  • 6 dl sødmælk
  • 2 tsk kardemomme
  • 3 tsk salt
  • æg+mælk til æggestrygelse

Smelt smørret i en gryde, hæld mælken på og varm op til lillefingervarme. Rør gæren ud heri. Rør sukker, kardemomme og salt i, efterfulgt af æg og mælk. Bland mel i indtil dejen slipper skålen, og du har en fint samlet men blød klump. Lad den hæve dækket til med et viskestykke i ca. 30-40 minutter.

Tag dejen ud på et melet bord, og ælt den godt igennem. Del den i 4 lige store klumper, og tril så hver klump til en pølse. Skær ca. 12 stykker ud af hver pølse, og tril dem til kugler. Lad bollerne hæve  45-60 minutter, igen dækket med et viskestykke.

Bag bollerne på 200 grader almindelig ovn (ikke varmluft) i ca. 10-15 minutter. Lad dem køle af under et viskestykke, så forbliver de dejligt bløde. De er rigtigt lækre lune!

4 meninger om “2 års fødselsdag og verdens bedste fødselsdagsboller”

Skriv et svar til Hanne Steffensen Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *