Ørebarn, nu med dræn…

Vores lille mus er jo konstant syg, som jer der følger med på Instagram nok har kunnet fornemme. Hun har haft mellemøresbetændelse mange gange indenfor de seneste 6-8 måneder, og så har hun ofte dage hvor hun har feber, tilsyneladende uden grund. Hun kan komme hjem fra vuggestue hvor feberen så melder sig, og så har hun typisk feber når hun bliver puttet, men er feberfri og frisk dagen efter (hvor hun jo er hjemme fordi hun havde feber dagen inden). Det er meget hårdt og frustrerende for både hende og os andre.

Vores læge foreslog at vi gik til en ørelæge for at få tjekket om der skulle være noget mere med ørerne, både pga. hele hendes sygdoms-billede, men også fordi at hun taler meget højt og ikke har vildt mange rigtige ord på endnu. Otto talte nærmest helt rent da han var omkring samme alder, så det er helt mærkeligt for os at Nora ikke gør det samme. Men det er nu ikke så vigtigt, det skal jo nok komme. Det værste er den konstante sygdom…

I tirsdags havde jeg så en tid ved ørelægen, og han konstaterede hurtigt at der var væske på begge ører. En “bakterie-suppe”, som han kaldte det. Ydrk! Han foreslog at vi skulle få lagt dræn på hende, og det takkede vi ja til. Allerede dagen efter kunne vi komme til, så der var vi inde med hende. Det gik fint, men var nu en ubehagelig oplevelse. Det er bare ikke sjovt at skulle holde sit barn nede på et operationsbord imens de får narkose, og så se dem falde helt hen. -Og at bagefter få et fuldstændigt slapt barn i armene, som er helt væk på narkosen. Puha. Heldigvis vågnede hun hurtigt op, og da vi vel var hjemme igen var hun frisk og frejdig et par timer. Det er jo virkelig et rutine-indgreb og noget rigtigt mange børn (inkl. mig selv) har oplevet. Mange op til flere gange.

Vi har hørt en masse historier fra andre med børn der har fået dræn, og de var allesammen virkelig positive. For eksempel om børn der samme nat sov igennem for første gang. Det havde vi sgu’ nok lidt håbet ville være tilfældet med Nora, for hun sover ikke så godt og vågner mange gange i løbet af en nat. Men der blev vi snydt! Det har nærmest været værre siden, desværre….Forhåbentligt vender det, og forhåbentligt betyder ‘operationen’ at hun slipper for dage med feber og ture med ondt i ørerne. Det er trods alt det vigtigste!

15 meninger om “Ørebarn, nu med dræn…”

 1. For nogle børn kan det være overvældende at få lagt dræn, særligt hvis hørelsen har været nedsat. Med dræn får de pludselig en helt anden oplevelse af verden og der er lige pludselig mange inputs der skal bearbejdes. Håber det snart vender. Mvh Camilla

 2. Jeg har selv som barn fået lagt dræn i øret, og jeg husker det stadig den dag i dag hvilken dejlig fornemmelse det var , at kunne høre ordentlig igen uden problemer.

 3. Rasmus blev bange for kanttrimmeren (græsplænen) for han kunne jo pludselig høre den!
  Det gjorde underværker for både hans søvn og hans sprog, at få dræn.

 4. Det bliver I meget glade for, har selv 2 ørebørn. Den store sov fantastisk samme nat og hørte lige pludselig verden helt klart, lige fra vi kom hjem fra ørelægen. Den mindste skulle lige have en lille uge med øredråber, så gik det hele meget bedre. Så bare rolig, det skal nok komme, og som en bonus er ingen af dem snottede i særlig lang tid af gangen, som de har været tidligere.
  Mange hilsener Camilla

  1. Ved lillebror lagde ørelægen de største dræn, de havde og prikkede et ekstra hul i hver siden, “for at få tømt ud”, klamt, siger jeg bare!
   Så kan være, det kræver lidt længere tid, når der er så meget betændelse, som det lyder til Nora også er plaget af…
   Mvh. Camilla

 5. Øv for din stakkels guldklump, jeg håber det på sigt gavner hende.
  Min mor har arbejdet med mange øre børn, som får lavet dræn.
  Blot hold øje med det fremover om hørelsen osv. fungerer.
  Knus til din mus 🙂

 6. Hej
  Min dreng fik også lagt dræn og vi havde et langt efterforløb med flere mellemørebetændelser og stoppede dræn, inden det endelig gik over. Så få det tjekket hos ørelægen, hvis hun ikke er begyndt at sove bedre nu. Hellere et tjek for meget end et for lidt…
  God bedring.
  Mvh

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *