Julefod – pæn, praktisk og veldesignet

De sidste år har vi haft vores juletræ i en af de der klassiske, og ret grimme, grønne plastik-dimser. Sådan en der mest af alt minder om en parasolfod, og virkelig ikke er særlig pæn. Jeg har trøstet mig med at den blev gemt væk blandt pakker, men når man måske ikke holder jul hjemme sker det jo ikke. -Og når man som mig elsker juletræet og allerhelst vil have det hjem til første advent, så er det super vigtigt at det er en fod der kan holde vand. Ellers dør træet lynhurtigt, mister alt sin glans og bliver lidt af en brandfare.
I min jagt på en ny fod der opfyldte mine præmisser; pæn, plads til et stort træ og mulighed for at vande, faldt jeg over en lille nystartet virksomhed kaldet Ikon North. De to mænd bag (som også er fra Århus, hurra!) har designet en julefod der opfylder samtlige af mine krav, OG så kan den tilmed skilles ad og pakkes sammen så den ikke fylder absurd meget, som de fleste andre juletræsfødder jo gør. Deriblandt vores grimme plastik-sag. Genialt! -Og så er den dansk designet og produceret. Foden fås i 4 forskellige træsorter hvoraf de to kommer med eller uden olie, så der er altså hele 6 forskellige looks at vælge imellem:
Jeg har forelsket mig i nummer to yderst til højre, den i amerikansk valnød uden olie. Den er så smuk og vil stå rigtigt godt til et mørkegrønt juletræ, tror jeg. Jeg glæder mig så meget til at få den hjem, og til at hente træet på lørdag. 
Hvis du er hurtig kan du nå at bestille julefoden til en god pris og samtidigt støtte de to herrer i deres projekt med at få julefoden ud på markedet. Til og med fredag aften/nat er projektet nemlig at finde lige her på kickstarter. -Også en oplagt julegave ☺

UPDATE: Nu er deres Etsy-shop oppe og køre, og dér giver priserne bedre mening end de lidt uoverskuelige tal på Kickstarter. De kører stadig intro-tilbud på julefoden i Ask, som du kan få til halv pris nogle dage endnu. 800 kr. koster den. De andre træsorter og priserne på dem kan du se ovre på shoppen lige her.

Ovre hos Louise kan du se julefoden i aktion, hun har en lysere variant end min, og har allerede fået træet på plads. Så fint!
Indlægget er skrevet i samarbejde med Ikon North, men ord og meninger er mine egne.

7 meninger om “Julefod – pæn, praktisk og veldesignet”

    1. Du skal bare scrolle lidt ned også kigge ude i højre side. Der kan du vælge forskellige måder at støtte dem på ved at købe foden. Du kan vælge imellem de forskellige træsorter der. For 800 kr. kan du få den i ask, og så stiger det lidt træsort for træsort. Men de åbner også en Etsy shop 😉

    1. Jeg har heller ikke fattet, hvad prisen egentlig er??? Men du skriver fra 800,- og opefter….så kan det virkelig passe, at en koster 2100,-? -og det er tilmed tilbudspris…. yak! Men fin er den da!

  1. Hej Helle, yes, the offer on Kickstarter that expires at 6am tomorrow morning is for 800 kr. for a beautiful stainless steel and ash with white oil finish that is HAND MADE in Denmark and not machine overseas. So, believe it or not, this price is below the actual cost to produce them. Thee more expensive types of wood, Oak, Cherry and Walnut would end up costing us too much money if we offered them at that price. The price of the stainless steel with ASH, our classic model, will expire in the morning (06:00). It’s beautiful, and I am sure you won’t be disappointed. We will work hard in 2015 to automate production and bring the price down if we can, but in the mean time, you can be the first with a limited 2014 edition 🙂 Glædilig Jul, JP

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *