Jule-smugstart på børneniveau

Jeg elsker jo julen, og det er nogle gange liiiidt svært for mig at vente til den første advenstweekend med at finde julekassen frem. Jeg har dog besluttet at det først er der vi for alvor går igang med at jule, men derfor kan man jo godt smugstarte lidt. Især for børnenes skyld syntes jeg at det er hyggeligt at smyge julestemningen ind lidt af gangen.

I fredags var der bedsteforældredag i institutionen, og min mor var dernede med Otto. Nora var desværre hjemme med sygdom. De sang julesange og lavede juledekorationer, og jeg er så glad for den dekoration de kom hjem med. Man kan ikke helt se det på billedet, men bunden omkring lyset er dækket med udsprungne frøskaller (en sort jeg ikke lige ved hvad er, desværre) som Otto har malet indeni. Så fint!

Otto og jeg har også lavet en nedtællings-snemand sammen, en idé jeg faldt over på Pinterest. Den er blever ret sød, syntes jeg, og jeg glæder mig til vi sammen kan begynde at flytte gulerodsnæsen et lille nøk hver dag.

I dag har vi leget med den gode gamle trylledej, og det var et hit! Otto lavede en masse figurer med mine kageudstikkere, og jeg tænker at nogle af dem skal bruges som til-og-fra kort på julegaverne. Vi lavede også et par runde plader med hånd-aftryk som jeg stemplede med deres navne. Oplagte julegaver til bedsteforældre og sådan ☺

Kan lige dele opskriften vi brugte:

Trylledej (saltdej)

1 del fin køkkensalt
2 dele hvedemel
1 del lunt vand
Et skvæt madolie

Bland det godt sammen med en elpisker og dejkroge (eller en røremaskine) og lad dejen stå og trække en times tid. Føles den lidt for blød når I går igang med at arbejde med den, så ælter I blot lidt mere mel i. Jeres færdige figurer bages i en ovn på ca. 80-100 grader i 2-3 timer afhængigt af tykkelse.

2 meninger om “Jule-smugstart på børneniveau”

  1. Kære Julia

    Jeg er også en af dem, som har svært ved at vente. Lara og jeg har allerede været lidt i gang. Hun har lavet et lille juletræ med palietter og en flot nisser, som danser omkring det. Vi har dog hendes fødselsdag – som er i dag d. 23. – som en skæringsdato. Ingen julepynt fremme inden den er afholdt. Det er nu veloverstået – så julen kan godt begynde:-) Håber du har det godt. Tænker ofte på dig.

    Kh
    Anna

  2. Hvor dejligt at tage lidt forskud på julen, vi er også så småt igang, da min store pige slet ikke kunne vente med ,at få kasserne ned fra loftet 🙂 Her elsker vi også at lave saltdej og sidste år lavede vi fine figurer til ophæng og tror succesen skal gentages i år og også med nogle håndaftryk 😉

    Mange hilsner Christine (alfredogstorm.blogspot.dk)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *