Inspiration til julesokken/pakkekalenderen

Hos os er det julemanden der putter gaver i børnenes julesokker om natten. Jeg kan tydeligt huske spændingen i at stå op og kigge hen på sokken; var der mon noget? Nogle dage var det tydeligt at se der var noget i, andre dage måtte man mærke sig frem. Så spændende!

Den spænding og magi vil jeg gerne give videre til vores egne børn, og Otto var helt klar på det sidste jul. Han er allerede begyndt at snakke om at han glæder sig igen. -Og at man skal opføre sig ordentligt, for ellers kommer julemanden jo ikke. Jo jo, det har da gjort indtryk, ha ha.

Nå, men jeg har samlet lidt sammen til børnenes julesokker i noget tid, for jeg vil meget hellere give dem små ting de rent faktisk kan bruge, og som har værdi over længere tid end bare nu og her. Man kan købe rigtigt meget billigt i fx Tiger og Søstrene Grene og der er helt sikkert enkelte fine ting imellem, men der er altså også rigtigt meget skrammel som viser sig ikke at være de få kroner værd. Derfor prioriterer jeg hellere lidt lækrere ting i julesokkerne og skærer så i stedet lidt ned på gaverne juleaften i stedet. De får så rigeligt af resten af familien alligevel.

Jeg har fundet nogle eksempler på ting jeg kunne finde på at putte i sokkerne her hjemme, og samlet dem i collagen ovenfor. I venstre side er det ting til Nora på 1,5 år, i højre side ting til Otto på 4,5 år.

Til Nora: 1+4: dyr fra Papo (snart på lager igen), 2: træ-slikkepinde til legekøkkenet (kan deles op til flere dage), 3: udstikkere til modellervoks (kan også deles op til flere dage, og indbyder til at lave hjemmelavet modellervoks med ungerne), 5: farvekridt, 6: fine bøger til vores lille læsehest, 7: søde badedyr (kan deles op til flere dage), 8: en fin hoppebold.

Til Otto: 1: figurer fra Planes, en af yndlingsfilmene, 2: mega seje tattoos til hænderne (kan deles op til flere dage), 3: old school Sorte Per, 4: hoppebold med bil, 5: Hot Wheels, hans yndlingsbiler, 6: smart kortholder til når vi skal spille Sorte Per, 7: magisk spiral, 8: seje plastre.

Jeg kan også sagtens finde på at smide julegodter i sokkerne nogle dage, så det ikke er legetøj det hele. Sidste år fik Otto faktisk også et brev fra julemanden en dag, hvor han forklarede at han altså ikke var kommet med nogen gave fordi at Otto ikke opførte sig ordentligt. Super pædagogisk korrekt, ikke?! 😉

Hvordan gør I hjemme hos jer? Er det julesokken eller en pakkekalender der er tradition for? Og hvad putter du i?

Indlægget kan indeholde affiliate links. Læs mere om min reklamepolitik her.

4 meninger om “Inspiration til julesokken/pakkekalenderen”

  1. Vi giver adventsgaver. Min datter blev 2 i sommer. Så i år bliver d. 1 lys, ler og tingeltangel til kalenderlys og adventskrans. 2. Et lille bagesæt også skal vi bage småkager. 3. Får hun marcipan og chokolade til konfekt. Og d. 4 søndag køber vi en gave til hende med noget legetøj. Jeg er heller ikke til mange små gaver som hun ikke gider alligevel. Så vi giver noget vi skulle have gjort under alle omstændigheder. hun har også en sok, som vi nogen dage vil komme lidt “godbidder” i. 🙂
    Jeg glæder mig helt vildt. Det bliver så spændende at se hendes reaktion på nisser og julemand og løjer. 🙂

  2. Jeg har købt julesokker til i år, fordi vi nu bor i USA, og så syntes jeg vi skulle prøve det. De får en lille ting hver dag, men det bliver en blanding af små legesager, praktiske ting (strømper osv.) og juleting, vi kan lave sammen (julebagning osv.). Den 1. er gaven julesokken, og d. 24. er det deres julegave fra os, som de bare får om morgenen. Synes det er så hyggeligt at gå og finde på kalendergaver, men gør også meget ud af at det ikke skal være 2 × 24 stykker plastikskrammel.

  3. Her er der også julesokker og en gave hver dag. Jeg samler gaver i løbet af året, så det ikke bliver surt og til dumme ting, fordi vi er i tidsnød. Jeg prioriterer, som du også skriver, ting der kan bruges og som koster lidt mere end 5-10kr, men så skærer vi måske lidt i julegaverne i stedet. Lidt, men godt, må være mottoet. Her er det tegneting, bøger, ting til håret, læbepomade, spil, små biler, Hama perler og -plader, og der bliver også lidt guf om fredagen og i weekenderne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *