Kvadratisk, praktisk, god. -Og nu også økologisk! (test)

Som den første af de helt store chokoladebrands herhjemme kommer Ritter Sport nu med tre nye økologiske varianter, fyldt med god samvittighed. Og jeg har fået lov til at at smagsteste de nye plader, men først får I lige lidt info om Ritter Sport og hvorfor de går øko.

Hos Ritter Sport har man længe gerne ville arbejde med økologi. Og derfor gik man allerede i 1990 i gang med at starte CACAONICA op – et projekt, der sikrer bønder fair vilkår og fair priser for deres varer. I dag er 700 økologiske kakaobønder med i samarbejdet, der sammen med andre økologiske kakaobønder leverer kakaoen til Ritter Sports økologiske chokolade.

Og ligesom chokoladen naturligvis er økologisk, er alle de andre ingredienser også økologisk fremstillede. Emballagen er naturligvis også af nedbrydeligt genbrugsmateriale.

Når man køber en plade økologisk Ritter Sport, støtter man desuden Plant-for-the-planet projektet, som har til hensigt at plante 1000 milliarder træer verden over og dermed nedsætte niveauet af drivhusgasser i vores atmosfære. Ritter Sport har sat sig for at bidrage med 250.000 træer frem mod 2020.

Ritter Sports økologiske varianter er et UTZ–certificeret produkt. UTZ er en international certificeringsstandard, der sikrer bønder fair forhold og fair priser for deres varer. UTZ står for bæredygtigt landbrug og bedre muligheder for bønderne, deres familier og for vores planet. Med UTZ-programmet får bønderne adgang til bedre landbrugsmetoder, bedre arbejdsvilkår, og bedre forhold for deres børn og miljøet. Læs evt. mere på utzcertified.org

Det lyder jo rigtig fint alt sammen, men smager de så godt? Øhhh, ja! De er alle tre knapt så søde som mælkechokolade ellers typisk er, og det kan jeg personligt ret godt lide. Favoritten er uden tvivl Macadamia, stærkt fulgt af Mandelsplitter. Den med kakaosplitter og hasselnødder var jeg ikke helt så begejstret for ved første plade fordi stykkerne af kakaobønner var lidt “spidse” i min mund, men den har altså vundet mig siden. Og så kan jeg jo rigtigt godt lide at købe økologisk og mere bæredygtigt, så selvom pladerne er lidt mindre end de originale vil jeg gå efter disse.

En mening om “Kvadratisk, praktisk, god. -Og nu også økologisk! (test)”

  1. Uhm.
    Det var en test, jeg gerne ville udføre :o) !
    Er den med macadamia lys chokolade? Hvis det er mørk er jeg sikker på, den bliver et hit hos mig.
    Den med cacaosplitter, tror jeg nu også jeg vil falde for.
    Jeg er fuldstændig afhængig af raw cacao-nibs ;-).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *