New York, du har mit hjerte

1: New York 2: Guggenheim 3: Central Park 4: Brooklyn Bridge 5: Brooklyn Heights (alle billeder fundet via google)

Jeg drømmer om en tur til New York med min mand! Det er sådan en fantastisk by, og jeg ville elske at komme tilbage og opleve den på nyt sammen med ham.

Tilbage i 2001 boede jeg der i nogle måneder, og byen tog mit hjerte. På trods af at jeg var ganske ung, var der alene det meste af tiden, og at jeg fik en frygtelig forbrænding af solen som betød at min bedste venindes besøg endte med at hun måtte smøre min ryg med yoghurt på mit lille værelse, hvor vi så blockbusters og spiste Ben&Jerry’s i mængder i stedet for at vandre byen rundt, så var det nogle magiske måneder.

Jeg boede hos en familie i Brooklyn Heights, hvor jeg hjalp lidt til i huset og afleverede deres datter i “summer camp”, og derudover så besøgte jeg alle mulige dele af byen med mit kamera hver dag. Det var desværre før det hele blev digitalt, så jeg har ingenting på computeren. Men jeg har bunker af negativer og filmruller. Desværre blev en del af dem skadet da en ansat i lufthavnen insisterede på at alt min bagage skulle igennem en røntgenmaskine da jeg skulle hjem. Det har jeg stadig ikke tilgivet…

Brooklyn er et fantastisk kvarter, og dengang var det kun lige begyndt at blomstre op til det über hippe kvarter det er i dag. Jeg var tilbage i år 2004, mener jeg det var, og der var sket rigtigt meget på de år. Tænk bare hvad der er sket på de 10 år nu. Jeg må tilbage snart! Drømme, drømme…

Brooklyn Heights, Red Hook, Brooklyn Bridge, Guggenheim, China Town og Central Park er nogle af de steder jeg skal besøge igen, og som jeg vil anbefale at du også besøger hvis du skal til byen. Det bedste er at finde et af de lækre grønne supermarkeder og købe ind til en picnic, som så indtages i Central Park. Så hyggeligt!

Det er FDM Travel der har vækket min rejselyst, fordi jeg blev spurgt om jeg ville skrive lidt om dem. -Og det vil jeg gerne, for de har nogle ret fine guides til ting at opleve i byen. Både de klassiske turist-ting, men også en guide fra lokale new yorkere. Det kan jeg godt lide. FDM er åbenbart den største udbyder af rejser til USA, så der er masser af info og tilbud at hente hos dem.

En tur langs kysten eller tværs igennem landet ville være ret fantastisk, med start eller slutning i New York. Det håber jeg vi engang får mulighed for at prøve sammen med vores børn. Det kunne være den vildeste oplevelse at få sammen!

6 meninger om “New York, du har mit hjerte”

  1. Jeg har stadig til gode at opleve NewYork, men jeg kan levende forestille mig selv tabe mit hjerte fuldstændig til de mange kulturelle udbud, maden, menneskene, Central Parc, de gule taxier og stemningen i den enorme by. Godt at høre, at du fik mange gode minder med hjem, og at ryggen blev god igen. Det er sådan nogle historier, der er så sjove at tænke tilbage på, selv om det nok gjorde “nas”, da det stod på 😉

  2. At besøge byen er på min Bucket List og det skal gøres inden jeg bliver 40 år. Om 4 år. Gisp! Men jeg ved at jeg vil elske byen. Heldigvis har jeg en par venner der bor nord for NYC og jeg er altid velkommen i følge dem.

  3. Jeg skal afsted til sommer:-) for første gang…jeg glæder mig ubeskriveligt meget og ved næsten at NYC bliver “min” by…14 dage med mand & datter på 14. Det kan kun blive dejligt:-)

  4. Uh jeg forstår dig SÅ godt, min mand og jeg var der en lille uge i 2008 og det var fantastisk – aldrig har jeg gået så meget, set så meget, oplevet så meget og følt at jeg havde så meget mere til gode, man bliver aldrig træt af – eller færdig med NY – jeg ville ønske vi kunne tage tilbage en gang om året, men nu er der desværre allerede gået seks år siden sidst – men jeg forstår helt sikkert din drøm, min er nemlig den samme 🙂

  5. Kan godt forstå dig og ikke for at grave i “såret” men tager til New York med familien den 1 aug. Det er bare et kort visit inden vi skal videre til Minneapolis. Men glæder mig til at vise mand og børn en fantastisk by. Vi skal faktisk bo i Brooklyn. Ikke langt fra Brooklyn bridge. Vi har lejet en lejlighed via en App. Glæder mig for vildt.

  6. Jeg har “kun” været der 2×10 dage, men er også fuldstændig forelsket i New York, og til oktober går turen højst sandsynligt dertil igen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *