Sommer i april, og lidt om livet med to børn

Sikke et fantastiske vejr vi har haft de sidste dage. Især i dag har det været helt forrygende, og nærmest som en sommerdag midt i højsæsonen. Danmark viser sig fra sin bedste side, og jeg kan lide det!

Vi var lidt spontane, og spurgte et vennepar om ikke vi skulle mødes i Mindeparken til et par eftermiddagstimer i solen og lidt grillmad. De sagde ja, så vi hentede ungerne og kørte derind. Skøn måde at tilbringe det der ellers ofte bliver nogle lange og stressende timer hjemme, inden børnene skal puttes. Det er stadig hektisk, for der er meget at holde styr på med en på 4 år med krudt i røven og en på 1 år med sin helt egen vilje, men når der sker noget er det trods alt lidt nemmere.

Jeg havde pakket spejlrefleks kameraet med i håb om at få taget nogle billeder, men jeg må simpelthen bare erkende at livet med to børn oftest er virkelig svært at kombinere med min trang til at dokumentere. For satan der er nok at se til med de to! Heldigvis er instagram lige ved hånden, så et par billeder i semi-kvalitet blev det til. Jeg kan nemlig godt holde Nora på den ene arm mens jeg tager et billede på mobilen med den anden. Det mangler jeg endnu at mestre med speljreflekset…

Jeg syntes sgu’ det er hårdt at have to børn, hvis jeg skal være ærlig. Det er dejligt, og jeg elsker dem inderligt meget, men nøj hvor er det altså også hårdt. Som i dag hvor vi ses med venner vi ikke får set så tit (igen, pga. børn primært), så ærgrer jeg mig over at jeg ikke kan være koncentreret og fordybet i samtale med dem. Men det kan bare ikke lade sig gøre når man har små børn! Der er hele tiden afbrydelser, og det er nok kun jer der også selv har børn der helt kan relatere. For det kan I da, kan I ikke?

Der er en verden til forskel på at have ét og på at have to børn! Jeg kunne aldrig drømme om at sige til nogen at de bare kan vente sig, at de skal holde sig til ét barn eller noget i den dur (men jeg kan måske godt tænke det, tøhø), og jeg ville ikke bytte mine børn væk for noget i denne verden. Men, jeg vil gerne have dem passet i ny og næ (helst tit, faktisk), så min mand og jeg har lidt tid til hinanden og til os selv. Så er jeg altså en bedre mor bagefter.

Jeg kan også med hundrede procent sikkerhed sige at vi aldrig skal have en mere. Jeg har ellers altid troet at jeg skulle have tre børn, men efter at have fået to er det helt udelukket! -Og nu har jeg det på skrift, så hvis jeg skulle blive skruk igen må I lige minde mig om indlægget her. Aftale?

11 meninger om “Sommer i april, og lidt om livet med to børn”

 1. ja det er hårdt at ha børn og det siger jeg ,for jeg er mor til 5 stk. i alderen 26 år, 17 år 17 år tvillinger, 11 år og 9 år der er 15 måneder i mellem de 2 sidste så de er som tvillinger .. ja der har været dage, hvor jeg ville ønske dem hen hvor peberet gror … den største var damp barn og en af tvillingerne er autist … ham på 9 har været meget syg og har men efter sin sygdom … jeg selv er psykisk syg og har 3 forskellige mænd til de 5 børn, jeg var alene med de første 3 børn, da deres fædre ikke ville lege mor og far … jeg bor sammen med de sidste 2 børns far på 13 år ps min mand er meget syg så jeg er næste alene om alt … ja det er sgu hårdt, men tiden går så hurtig og en dag er de voksne og jeg kan se tilbage på dejlige tider og mange dage, hvor jeg tænkte “dette magter jeg bare ikke” men jeg har sat dem på jorden, så det er mit ansvar, de er mine og jeg elsker dem herfra og til månen og tilbage igen og jeg ville ønske jeg havde fået flere og det er ikke en joke … så nyd dine børn for ligepuslig er de selvkørende og du har masser af fritid 🙂

 2. Det bliver heldigvis bedre. Og så kan det kun være en gave at de har hinanden så de kan lege mens de voksne snakker. I lørdags var vi til 6 års fødselsdag og det var helt fantastisk. Børnene klarede sig selv det meste af tiden, de voksne kunne rent faktisk føre en samtale til ende og skulle bare servere lidt mad. For første gang var det fest for både små og store. Så hold ud! Og nyd det når I får dem passet – vi havde under ti frokoster/middage uden børn indtil den ældste fyldte ni. Og jeg var ved at få pip af børn men man kommer igennem det.

 3. Skal heller ikke have flere! Elsker mine drenge, og ville have elsket at få et til, gerne en pige. Men man får ikke altid hvad man ønsker. Siger stop pga. ressourcerne skal helst være fair fordelt mellem alt det vi gerne vil gå til, være sammen med til hverdagen og festlige lejligheder og have tid til os selv. Det tror jeg ikke at vi kan med 3 børn.

 4. Kender mig godt igen i dette, jeg har selv tre piger på 9, 6 og 2 år. De helt store dybe samtaler forekommer ikke når man er sammen med alle børnene:) Men de bliver da større, og deres behov for mor endrer sig.

 5. God smuk solskins tirsdag,

  ja vejret viser sig fra sin smukke side og det har været ganske sommerligt varmt og skønt.

  Børn er en velsignelse, men ja et stort ansvar og et stort arbejde og ja det er svært at være fordybet om noget som helst andet end med børnene.
  Bare husk: små børn, små sorger – store børn, store sorger!

  jeg har kun selv haft en biologisk født (hun er ung i dag) og så havde min mand 2 med sig, men så har vi gennem årene haft ca. 10 plejebørn/unge, så vores gård har altid stået i familiens tegn.
  Vi har levet så almindeligt som muligt og gjort alt det alle andre også gør, vi har bare altid haft mange børn omkring os:-)
  I dag er alle vores børn voksne og de fleste har selv stiftet familie, så jeg er blevet bedste til en stor flok:-)

  Hvis du en dag bliver skruk, så minder jeg dig om dine ord, men samtidig vil jeg påpege lykken ved børn:-)

  Gode tanker og hilsner til du og din vidunderlige familie:-)
  Tina
  http://www.mariahoffbeck.blogspot.com
  Min datters blog, og hun er blevet en ung kvinde nu.

 6. Sikke et befriende indlæg. Jeg kan fuldstændig genkende mig selv i dette. Jeg har også to små børn, en på 2,5 år og en på 8 mdr. Inden vi fik vores andet barn, hæftede jeg mig ved at alle sagde at to børn ikke var dobbelt arbejde, kun dobbelt glæde. Dengang forstod jeg ikke helt hvordan to børn ikke kunne give dobbelt arbejde, og helt ærligt det forstår jeg stadig ikke. Dobbelt glæde – helt sikkert. Men for fanden det er hårdt indimellem, og der er bare altid noget at se til og noget at ordne. Jeg synes også vores eftermiddage/aftener kan være ret hektiske, og jeg får stadig lidt sved på panden hvis min mand skal være væk om aftenen 🙂 Men det bliver jo hele tiden bedre, og som andre skriver så bliver de jo større på et tidspunkt.

 7. Dejligt man ikke er den eneste, der synes at livet med 2 små børn (mine er 2,5 år og 9 måneder) indimellem er… Ja. Fuckerhårdt. Jeg elsker ualmindeligt højt. Vi har ikke bedsteforældre i nærheden, og min kæreste arbejder tit fra 16 og frem, og må sgu indrømme at jeg ind i mellem bare har lyst til at tage væk i et par dage, og komme genopladt hjem. Det er ikke lige blevet til noget endnu godt nok 😛 lige så dejlige de er når de er vågne – lige så dejlige er de sgu næsten når de bare ligger og sover helt fredeligt og roligt.. Så kan man lige holde pause fra at være serviceorgan hehe. Ser frem til at nogen ting bliver nemmere med alderen – selvom det også har sin charme at have små børn.
  Thumbs up fra @skyttepernille

 8. I hear You – og jeg har kun én (og to bonus).
  Intet er det samme, på godt og ondt. Elsker dem Gør vi, men savner det gamle uhøjtidelige liv…ja, det Gør jeg også indimellem; )

  Så vil nyde min veninde sushi dage i morgen!

 9. Jeg kan huske MEGET tydeligt, at indtil flere sagde til os: “det er meget nemmere med to børn end et……” Hmmm ja, der blev vi altså også klogere. For hold nu op da ! Sikke et RÆS det var. Hvis ikke den ene skulle have skiftet ble, så skulle den anden helt sikkert have tørret næse…
  Men nu er de pludselig 8 og meget snart 11 år. Og det er meget nemmere nu.Vi bruger tiden til at ruste os til teenage årene – for med en dreng først og en pige sidst, så bliver det helt sikkert muntert 🙂 Allerede nu kan vi mærke at de er meget på samme niveau, da piger jo ofte er “lidt længere fremme”. Så det skal nok blive sjovt 🙂
  Men husk at nyde det – trods det hårde arbejde 🙂
  Kh Christina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *