Katten Grethe

For godt 3 uger siden flyttede den mest fantastiske lille kattekilling ind hos os. Grethe, som hun hedder, er en smuk Maine Coon, og hun faldt til samme aften som hun kom, accepterede nærmest med det samme at hun ikke måtte sove i vores seng om natten, legede med børnene, puttede med os på sofaen, og opsøgte både os og børnene hele tiden. Det gik bare over al forventning at få en killing, og vi er så glade for hende!

Men desværre skal vi sige farvel til hende imorgen. Efter et besøg hos dyrlægen, fordi vi syntes hun virkede forpustet det meste af tiden, viste det sig nemlig at hun har dårligt hjerte og en forstørret nyre. Det er alvorlige ting for sådan en lille killing, og selvfølgelig noget den er født med. Derfor er det mest rigtige at få hende aflivet, og ikke at prøve at operere og medicinere. Dyrlægen mente ikke at hun vil leve længe, men heldigvis lider hun ikke. Endnu. Åh, hvor jeg tudede. Ikke mindst fordi Otto virkelig er glad for den kat. Men også fordi hun har været så fantastisk, og helt anderledes god end de katte vi har haft før.

Dyrlægen rådede os til at få en ny fra samme race hurtigst muligt, fordi det er racen der er så god som familiekat, og ikke bare specifikt vores lille Grethe. Så det gør vi, og vi har nok allerede fundet den rigtige kandidat. En fin, helt grå hankat, som kommer fra en meget velrenommeret opdrætter af Maine Coons. Vi skal se den i næste uge, og så må vi se hvad der sker….Først skal vi have sendt Grethe afsted til kattehimlen, hvor hun kan lege med alle de andre katte der findes der. Snøft.

14 meninger om “Katten Grethe”

 1. Stakkels lille Grethe! Og stakkels jer! Hvor må det bare være hårdt, selvom det jo er det eneste rigtige at gøre 🙁
  Jeg ville slet ikke kunne overskue at skulle sige farvel til vores Stella.
  Vil sende masser af tanker jeres vej i morgen.

 2. Åh snøft. Det er utroligt, hvor hurtigt man knytter sig til sådan et væsen. Efter tre uger med vores kat, opstod der tvivl om, hvorvidt jeg er allergisk, og jeg kunne næsten ikke klare tanken om at berøve børnene muligheden for at vokse op med en lille, pelset ven. Jeg håber, I får sendt Grethe godt afsted, og at I finder en ny lille uldtot.

 3. Mit store kattehjerte er fyldt med smerte. Jeg kan slet ikke forestille mig hvordan det må være, og dog alligevel lidt. Men da jeg på IG så, at kære Grethe skal aflives, stak det til mig. Som katteejer er det noget af det, jeg slet ikke ønsker for nogen. Men jeg tænker at det er det bedste for jer alle sammen. Mest af alt Grethe. Som Christina skriver, så er det godt at vide, at hun ikke lider.
  Jeg håber I kommer oven på. Også Otto.
  Tanker herfra!

 4. Det er simpelthen så trist og ubærlig sådan noget.
  Jeg havde min kat i 16 år, og det var hårdt at tage afsked med den, selvom den var gammel og havde haft et godt liv.
  Det lyder som en god idé med en ny kat.
  I morgen skal bare overståes for jer, og så må I videre og se fremad.

 5. Tuder lidt med Jer:-( har selv katte og selv måtte sige farvel til en lille killing der var syg…masser af tanker til både store & små….

 6. Åh, hvor gør det mig ondt, at jeres skønne smukke Grethe tager på sin sidste rejse i morgen. Er det så fra samme opdrætter i skal have den nye?Måske en lille Jens eller Hans?

  Kh
  Christina

 7. Åh, det er bare så trist med lille søde Grethe og ikke mindst synd for jer! Men det er uden tvivl den rigtige beslutning, selvom det er vildt hårdt. Hun er bare alt for sød! Håber I får taget afsked på den bedste måde og at Otto ikke bliver alt alt for ked af det:(

 8. Sender min dybeste medfølelse som kattemor til meget selskabelig hunkat på 7 år (halv main coon) Det er utroligt som de dyr kan få så stor en plads i vore hjerter. Og det gør så uendelig ondt at skulle sige farvel, men Grethe ser ud til at have haft et dejligt katteliv hos jer, det er ikke alle katte forundt..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *