refurniture -Et ægte skatkammer

Lige inden jul var jeg en tur i Randers for at besøge webshoppen refurniture i deres showroom og lager. Jeg vidste godt at de havde fine møbler og lækre ting fra mine yndlingsårtier (1950-og 60’erne), for det havde jeg jo set på deres webshop. Men jeg blev fuldstændigt blown away over deres udvalg da jeg trådte ind i det store industrilokale!

De har SÅ MANGE FEDE TING! Jeg havde lyst til at købe det hele, og det var kun fordi at pengepungen og manglen på plads i bilen ikke tillod det, at jeg kun kom afsted med den kommode jeg var kommet for at hente (som jeg viser frem når vi har fået indrettet Nora’s lille soveværelse). Man kan bruge lang tid på at gå rundt og kigge på alle tingene, og man opdager hele tiden nyt blandt det hele. Jeg fandt et bakkebord på hjul (det kan ses på et af de sidste billeder), som de af jer der følger mig på instagram sikkert også kan genkende. Det er nemlig helt identisk med det sybord på hjul jeg har, bortset fra at mit har en skuffe som dukker op når man skyder bordpladen til siden. Lasse, som driver refurniture, kunne fortælle mig at bordet rigtigt nok var lavet i to versioner i sin tid, og at det var møbelarkitekterne Hvidt og Mølgaard der stod bag. Det var ret fedt at høre lidt historie om mit elskede lille sybord.

Og der er ingen tvivl om at Lasse kan sit kram! Jeg fik en snak med ham om hvordan det hele startede, hvor fascinationen af de gamle møbler kom fra, hvor han fandt alle de gamle skønheder, og ikke mindst hvilket arbejde der ligger bag at få dem sat i stand. Lasse og hans bror bruger nemlig rigtigt meget tid på at sørge for at møblerne fremstår så flot som muligt. Ude bag butikken har de et værksted som bugner med alt fra gamle lamper, til køkkenstole og hylder fyldt med reservedele som fx kommodeben i teak og palisander, og her sliber, pudser og olierer de på livet løs. Der kunne jeg virkelig have brugt timer på at snuse rundt.

Da jeg kom var Lasse og hans bror i fuld gang med at tømme et gammelt værksted på gårdspladsen, fordi de har planer om at lave en afdeling til butikken der er lidt mere loppemarkeds-agtigt. Deres showroom og webshop er jo det rene retro-kræs, og fordi de bruger så meget tid på istandsættelse er priserne også derefter. Men i jagten på de helt rigtige møbler m.m. falder de også over alt muligt andet fedt fra gamle dage, og i løbet af foråret åbner der altså en slags søsterbutik på adressen. Jeg skal nok give lyd når det er.

refurniture har åbent hver tirsdag og torsdag fra kl. 12.00 til 17.00 samt hver lørdag fra kl. 10.00 til 14.00. Randers er ikke så langt fra Århus, og det er helt sikkert turen værd! Du kan også følge refurniture her på facebook, hvor de er gode til at smide shoppens nyheder og sådan op.

5 meninger om “refurniture -Et ægte skatkammer”

  1. Lækkert sted. Anede ikke det fandtes og så endda tæt på mig.
    Meeen.. jeg holder jo mest af de gode fund, og som du skriver, gør man nok ikke et kup rent prismæssigt derude 😉

  2. Jeg tror faktisk, at jeg har hørt om refurniture i sådan et bolig-til-salg program, hvor boligen blev fyldt med møbler og interiør derfra. Der er bare noget særligt fint over møbler fra den tidsperiode med gedine materialer og en lethed over møblerne. Det er fine sager du har fotograferet. 🙂

  3. ÅH GUD, hvor er jeg bare forelsket i den orange kjole. Og alle de andre ting fantastiske træting! Overvejer seriøs tur til Randers med overtræk på kontoen right away. Suk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *