28 februar, 2013

Små glimt fra vores nye hjem / Sneak peeks from our new home
#1: Elskede vaser, fiskebowle med Otto's slørhale, og en bid af vores abe-maleri
#2: Bogreolen, naturligtvis farvesorteret...
#3: Mine elskede originale Flowerpot-lamper over køkkenøen
#4: Trappen til første sal
#5: Teakkommoden i soveværelset
#6: Otto elsker stadig alt med hjul
#7: Mit elskede plantebord har endelig fået en plads i mit hjem; reposen på førstesal
#8: Plantebordet nedefra
#9: Udsigten fra reposen og ned til spisebordet (som roder på billedet...)
#10: Bakke i køkkenet


Igår gik jeg en lille tur med kameraet herhjemme, for at dokumentere lidt fra det nye hjem. Jeg har jo pralet af at vi har fået tømt samtlige flyttekasser, hvilket er virkelig skønt. Men! -Det betyder altså ikke at vi er på plads. Vi mangler stadig meget før det føltes indboet og hyggeligt. Vi har ikke rigtigt hængt ting på væggene endnu, for vi mangler stadig vores nye sofa og før den kommer tør vi ikke satse på at den opstilling af møblerne vi har planlagt fungerer. Vi mangler nogle hylder, lamper, plastikkasser til skuret, en masse småtteri etc. før vi kan komme videre. Imorgen tager Otto på en overnatning hos sin bedstemor, og så skal vi blandt andet en tur i Ikea efter forsyninger. Jeg glæder mig til at kunne begynde at indrette sådan rigtigt, hvilket for mig er de mange små detaljer rundt omkring. Som fx billeder på væggene. De sidste dage har jeg gået lidt rundt om mig selv, for jeg kan ikke rigtigt gøre mere før vi har været på indkøbstur. Vi begynder virkelig at savne en sofa, og håber snart den bliver leveret. Så snart vi er lidt mere på plads skal jeg nok vise billeder med et større perspektiv.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Some snapshots from our new home. We're hoping to go on a shoppingtrip tomorrow, so we can get the shelves and other stuff needed to finish decorating. We're waiting for our new sofa to arrive as well, and before it's here we can't really finish decorating the livingroom. I can't wait to start hanging pictures etc. on the walls.

23 februar, 2013

ForkähletFor et par lørdage siden var jeg inviteret til et lille blog-arrangement hos Kähler and friends her i Århus, men først i dag har jeg fået lokaliseret ledningen til mit kamera her i flytterodet, så billederne kunne overføres.

Vi startede på deres lille, men hyggelige kaffebar Kähler Coffee Station, hvor vi blev præsenteret for deres koncept af lækre, nørdede kaffevarianter, grød, hjemmebag og frozen yougurt om sommeren. De har, som en af få steder, en særligt nørdet kaffebryggermetode kaldet syphon. Meget fascinerende at se processen!

Efterfølgende rykkede vi over i flagskibsbutikken, hvor vi fik fortalt historien om denne, spisesalonen og kaffesalonen. Jeg har altid undret (og glædet!) mig over at Kähler brugte så meget krudt her i Århus, så det var spændende at høre hvorfor det netop var her i byen de valgte at placere flagskibsbutikken, spisesalonen og kaffesalonen. Og alt på samme gade, endda. At det så var så simpelt, som at det er fordi ejeren selv bor i Århus og vil kunne have hænderne i det hele, gør ikke historien ringere. Derudover blev vi præsenteret for de kommende nyheder, og jeg er særligt vild med Love Song-vaserne og Omaggio køkkenserien i sort/hvidt.

Jeg er meget imponeret over den måde de arbejder på hos Kähler, hvor det hele bliver så konceptuelt og gennemført. Det virker som en virksomhed med plads til at prøve nye idéer af, og det er fedt!

20 februar, 2013

Den store indflytning / The Big Move In


Her er lidt snapshots fra Instagram fra vores flytning. Vi fik nøglerne i fredags, men først lørdag gik det store flyttelæs afsted. Vores familier har været fantastiske til at hjælpe med det hele, og det er bare gået så fint. Vi har så småt fået pakket alle 40 flyttekasser ud, men mangler stadig en hel del. Der skal nye hylder til, vi venter på en ny sofa vi har bestilt, og så er der bare 1000 småting hele tiden. Men de store ting er ved at være på plads, så det er dejligt. Vi nyder det, her er så lyst og lækkert. Og nyt! Vi er jo de første der bor her, og det er altså ganske særligt at prøve det.

Jeg har ikke glemt min give away med det perfekte barsels-kit, og finder en vinder enten senere i dag eller i morgen!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Some insta-snapshots from our big move and the days following. We're slowly getting everything unpacked, and love the space, the light and the fact that everything is brand new!

12 februar, 2013

I disse dage... / These days....


...tilbringer jeg det meste af en arbejdsdag på en Baresso i byen. Vi er jo flyttet midlertidigt ud i min fars hus, inden vi får nøglerne til vores eget her i weekenden. Jeg skal have skrevet tre skoleopgaver inden fredag, så jeg har travlt. -Og ude hos min far er der stort set ikke forbindelse til nettet, så jeg tør ikke satse på at det er stabilt nok til mine studier, som jo foregår online. Skolen holder ferie, så deres læsesal kan jeg ikke benytte. Så er det godt Baresso har WiFi! Lidt dumt, men det fungerer okay og jeg får da lavet noget.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

....I'm spending most of a workday at a café downtown, where the WiFi is free and the coffee is good. I have to write three essays before our final move the upcoming weekend, and since we're currently in between homes, this is the best place to work since all my studies are online.

11 februar, 2013

Otto Robotto (uge 6)

Uge 6 - 2013

I dag afleverede vi Otto Robotto i vuggestuen, klar til fastelavn. Kostumet lavede vi færdigt igår, og der blev billedet også taget. Det er via Instagram, og er altså ikke i verdens bedste kvalitet, men vi kører på lånt hjem i denne uge så alt er ikke helt så high tech som det plejer.

Otto er vildt glad for sit robot-kostume, og mener selv han er verdens hurtigste robot når han løber. Og han kan flyve! Hvad man ikke kan se på billedet er at der står ROBOTTO under risten på maven, og at der også en er rist bagpå. Jeg har lavet dragten af en papirpose som jeg klippede til og tapede godt sammen. Så limede jeg sølvpapir på og stabiliserede ærmegab og kanter med mere tape. Posens snoede papirhåndtag blev sat på igen i en passende længde over skuldrene, for at holde dragten oppe. Så tegnede min kæreste ristene på med posca-tusch, og vi pyntede med nogle runde farvede klistermærker. Hatten lavede vi for noget tid siden, og her brugte jeg en grim halv fodboldformet hat fra nytårsaften som base, limede sølvpapir på og lavede et spir af en gammel strømpepind og en træperle. Det limede jeg på med en limpistol, og beklædte også det med sølvpapir. Smuk tape fra Seventy Tree (købt lige her) afsluttede kanten.

Med tanke på at vi har lavet det udelukkende af ting vi lige havde ved hånden, og at selve dragten blev kreeret efter at vi flyttede ud i min fars hus midlertidigt (vi flytter først ind i det nye hus på lørdag, men flyttede ud af lejligheden i fredags så der kunne males etc.), så er jeg virkelig stolt over resultatet. Otto Robotto. Så bliver det ikke meget bedre!

10 februar, 2013

Fede nye briller / Cool new glasses


For en måneds tid siden fik jeg fem brillepar hjem på prøve fra foof.dk, og skrev lidt om dem her. Jeg var ret vild med fire af parrene, men endte med at vælge disse to: Depp i brun/hvid og Alba i sort/havanna. Jeg har haft dem nogle uger, så leveringen gik rigtig stærkt og jeg er simpelthen så glad for begge stel. Elsker at have lidt at skifte imellem!

Billederne her er bare hurtige snapshots fra Instagram, så kvaliteten er ikke helt så god. Men som mange af jer ved har vi travlt med at pakke, flytte og renovere lejligheden vi skal forlade, så jeg har ikke lige haft mulighed for at få taget nogle gode billeder med brillerne på. Vil jo gerne se lidt præsentabel ud, ha ha.

Jeg giver foof.dk mine varmeste anbefalinger! Servicen er i top, kvaliteten lige så, og så har de mange super fede stel at vælge imellem. Og til en samlet pris på 995 kr. inkl. glas er det pludseligt muligt at få nye briller relativt ofte. Yay!


Jeg har modtaget dette produkt for at teste og anmelde det. 
Min mening om produktet/firmaet er helt min egen, og ganske ærlig. 
Det kan jeg garantere! 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

As some of you may remember I tested five pairs of glasses a little while back, and I ended up choosing the two pairs above. I've had them a couple of weeks now and absolutely love them! I give foof.dk my warmest recommendations. Check them out.

07 februar, 2013

Uundværligt på barsel / Musthaves on maternity leave


Jeg er jo begyndt at tænke i barsel, nu hvor tiden for termin så småt begynder at nærme sig. Her midt i pakkerodet får jeg rigtigt set hvad vi mangler, og fire ting jeg virkelig savnede i min barsel med Otto har jeg nu fået hjem fra mammashop.dk. Hvorfor jeg aldrig fik det købt dengang aner jeg ikke, for jeg tænkte ofte på det og fandt mig selv i situationer hvor jeg manglede det hele. Og hvad var det så for ting?

En praktisk lås til barnevognen, fremfor den kæmpe kædelås der altid lå og larmede i trådkurven. En ekstra hånd til indkøbsposer, stofposer etc. i form af en buggy buddy. En kopholder! -Nøj, hvor har jeg manglet den mange gange. Og så den sidste ting, som nogle måske vil finde lidt underligt, men som jeg virkelig gerne ville have haft; Høreværn til baby (og småbørn), så vi kunne have haft Otto med til mindre festivaller og arrangementer uden at bekymre os om hans hørsel.

Alle ovenstående ting vil jeg varmt anbefale jer der snart skal på barsel, eller måske lige er gået på barsel. De gør livet med baby, barnevogn og pusletaske en hel del nemmere er jeg sikker på. Jeg glæder mig ihvertfald meget over at have det klar til denne gang.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I've just gotten some things that i really missed on my last maternity leave, and I'm so glad to have it ready for this time around. A lock for the stroller, a buggy buddy bag holder, a cup holder and hearingprotetctions for the baby. 

06 februar, 2013

Boligreportage Link Love


Jeg syntes boligreportaget der blev lavet herhjemme af Heidi og Diana er så fint, og jeg kan se at der har været stor interesse for føljetonen ovre på Heidi's blog. Det glæder mig meget, og fordi jeg er så stolt over resultatet på både deres og mine vegne, har jeg lagt permanente links til alle tre dele i menuen ude i venstre side. Klik forbi hvis du er gået glip af det, og har lyst til at se hvordan vi har boet her i lejligheden, som vi forlader lige om lidt. Det er blot at klikke på hvert enkelt billede ude i venstre side, så kommer du direkte til reportaget del for del. Hvis du ikke kan se det hele, så er det fordi du skal have opdateret din browser. Skift til Chrome, det kan anbefales.

05 februar, 2013

Den flotteste pusletaske nogensinde / The prettiest nursingbag ever


Der begynder så småt at gå baby i den herhjemme, på trods af flyttekaoset, og med 2,5 måned til termin er det nok også lidt på tide. Vi har jo allerede meget fra da Otto var baby, så de helt store anskaffelser skal vi ikke ud i denne gang. Men en ny pusletaske var et must, for den vi købte dengang var aldrig rigtigt praktisk.

Da Mejse flashede sin julegave på et besøg, faldt jeg pladask for den taske hun havde fået til foremålet. Men jeg syntes ikke det er så praktisk at tasken ikke kan hænge på styret, så modellen hun fik ville jeg ikke ud i. Men farver og mønster; åh så fint! Så da jeg fandt modellen her fra samme mærke, var jeg solgt. Pusletasken er fra Littlephant og jeg fandt den hos babyshop.dk. Den ankom forleden, efter en lille tur på afveje i det svenske, og jeg er så glad for den.

Den er stor! Så stor at der foruden alt det til baby, også kan være en bærbar computer og ting til mor i den. Og det er altså smart. Der er kræset for detaljerne, fx er der en fin lille nøglering man kan klipse på nøglebundtet, så man ikke skal stå og rode i evigheder efter nøglerne. Der er flere rum, et løst pusleunderlag og to flaskeholdere. Og så er der sådan nogle ekstra remme til skulderremmen, som man kan knappe fast på barnevognsstyret. Helt genialt, og jeg glæder mig til at få den i brug på den elskede Silvercross barnevogn.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I've found the most wonderful nursingbag from Littlephant, and I can't wait to get to use it. It's practical and pretty. Win win!

Gensyn med et næsehorn / Reunion with a rhino

Fastelavn nærmer sig med hastige skridt, og her i huset har vi snakket meget om Otto's kostume fra sidste år. Jeg syede en næsehornsdragt til ham, og han elskede den. Desværre er den for lille nu, men havde den ikke været det havde han med glæde brugt den igen. Han elskede den dragt!

I år er det en robot der er på tegnebrættet, og første del af kostumet viste jeg frem i sidste uge. Det er måske sidste gang vi kan klæde ham ud med hans navn som omdrejningspunkt (først Otto er et næsehorn og nu Otto Robotto), men lad os nu se. Vi har jo også en aviator i familien, så måske det bliver temaet næste år. Hvad skal dine unger være, og laver I selv kostumer?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fastelavn (a danish kind of halloween) is coming up, and the rhino-costume is what I made for Otto last year. He loved it! This year he'll be going as a robot. Maybe he'll be going as an aviator next year, since it's part of our family history and why he's named Otto.

03 februar, 2013

a portrait of my children, once a week, every week, in 2013 - #5

Uge 5 -2013
Ovenpå mere end en uges sygdom (igen, igen) er Otto endelig ved at være sig selv, og i sit gode drillesyge humør igen. Her tager han en tur på gyngehesten og synger "ride, ride ranke" for os. Som baggrunden afslører er vi godt igang med at pakke, og det står hele den kommende uge på, inden vi om små 14 dage flytter det hele ud til det nye rækkehus. Otto syntes det er meget spændende, og han er klar til at få et nyt værelse. Og en storebror-seng!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Week 5: After more than a week of him being ill, Otto is finally back as the happy kid we know best. Here he's taking a turn on his rockinghorse, singing a danish childrens song about a horseride. As you can tell by the movingcrates in the background, we're getting ready for the big move in just about two weeks. Otto is excited, and looks forward to a new room and a new "bigbrother-bed".

02 februar, 2013

En skøn lørdag! / A great saturday!


Jeg har haft en skøn lørdag hjemme hos Lisbeth, i selskab med Tenna, Malene og Ida. Lisbeth diskede op med super lækker frokost, og som om det og selskabet i sig selv ikke var nok, så var bordet dækket med en flot bolchestribet pakke til os alle. Den indeholdte den fine lysestage FLAG, og var sponsoreret af Livingshop.dk. Tak! Efter enorme mængder af den gode mad og livlig snakken om alt og intet, indtog vi sofahjørnet og drak kaffe og spiste Ida's fantastiske kanelsnurrer. Sååå lækre.

Efter 5 dejlige timer brød vi op, og jeg gik de små 500 meter hjem til flyttekasserne. Vi har travlt nu, for sygdommen har sat os en del tilbage i forhold til pakkeriet. Næste weekend stiller familierne op for at male lejligheden, så inden da skal alt være pakket væk. Og derefter er der kun en lille uge til vi kan hente nøglerne til det nye hus. Åh, hvor jeg glæder mig!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I've spent most of today in the company of good friends, eating well and talking lots and lots. Then I went home to our messy apartment with movingboxes all over, and packed some more. We're moving soon, and I'm really looking forward to it!