30 januar, 2013

Sidste del af boligreportaget fra vores hjem / Our home, Part three


(c) fotograf Diana Lovring, styling; Hallingstad
Så er den tredje og sidste del af føljetonen over vores boligindretning blevet offentliggjort ovre på Hallingstads blog, og her får du et indblik i vores kombinerede sove/krea-værelse samt et kig på vores lange gang/entré. Kig forbi!

Det har virkelig været sjovt at prøve, og jeg nyder at have de fine billeder af vores hjem at se tilbage på. Særligt nu hvor vi går og pakker det hele sammen!

Se #1 her.
Se #2 her.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Part three of the interior-thingy from our home is now up, and it's a peek into our beedroom/my workspace and our entrance/hallway. Have a look!

See #1 here.
See #2 here.

29 januar, 2013

Lækker mad i kun én gryde?! / A nice meal prepared in only one pot?!


Jeg er blevet spurgt om jeg ville teste nogle af Urtekrams produkter, samt nogle opskrifter de har fået udviklet i samarbejde med Umahro Cadogan. I ved, ham med køkken-revolutionerne?! De har lavet en fælles revolution under navnet "livet er meget mere", som byder på mange lækre opskrifter og gode sundhedsfif, og løber over hele året. Urtekram er et mærke jeg nærmest er vokset op med (havde en sød, øko-frelst stedmor i mange år), og da jeg generelt er ret tosset med økologi, lækre madolier og krydderier, så takkede jeg naturligvis ja!

I sidste uge, inden vi igen blev syge herhjemme, testede jeg den opskrift jeg var mest nysgerrig på: Kylling og fuldkornspasta i én gryde. Det lød lækkert, og så lød det nemt. Og hurtigt! Og det er altså ret essentielt når man er en børnefamilie. Det var virkelig nemt, og det smagte virkelig godt. Og så blev det serveret med rigtig god samvittighed, for der var kun lutter gode og sunde sager i. Den er hermed blevet en del af vores madliste; den vi altid vender tilbage til for at finde på retter når vi (lidt for sjældent) får lagt madplan. Prøv opskriften, den kan helt sikkert varieres i det uendelige!

Jeg har modtaget dette produkt for at teste og anmelde det. 
Min mening om produktet/firmaet er helt min egen, og ganske ærlig. 
Det kan jeg garantere!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I've been testing some foodproducts and recipes for a danish brand called Urtekram, and I like all of it. Especially this recipe with chicken, pasta and greens that provides a great meal very easy and quick; it's all prepared in the same pot! Copy the recipe and google translate it, you won't regret it.

28 januar, 2013

Den værste vinter / The worst winter


Jeg er så træt af sygdom! Denne vinter har været særligt hård ved vores lille familie, og sygdommene har kørt på omgang imellem os. Den ene slags influenza blev afløst af onde forkølelser, omgangsvirus og nu RS-virus. For dem der ikke har småbørn kan jeg fortælle, at det er en virus der ligner influenza men også byder på en ond hoste. Vuggestuen er pt ramt af både skoldkopper, lussingesyge og RS-virus, foruden almindelig influenza og forkølelse, så der er bare så meget i omløb. Otto har heldigvis haft skoldkopper, men både han og jeg ligger med RS-virus nu. Om han har haft lussingesyge er vi lidt i tvivl om, men vi tror det var det han lå syg med for små to uger siden. Heldigvis blev jeg testet i graviditeten med Otto, og har selv haft det før. Lussingesyge kan nemlig være farligt for gravide, så det er vigtigt at være obs på det. Igår lå jeg i sengen og sov i en feberrus hele dagen. Otto virkede frisk, var feberfri og legede godt. Men i dag vågnede han så med feber igen, hoste og snot. Hans far har første skoledag i dag efter at have haft fri hele januar (med en enkelt prøveeksamen), så selvom jeg på ingen måde er rask ser jeg efter Otto. For helvede, det er hårdt. Nu sover han heldigvis, og jeg vil prøve at gøre det samme...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

This winter have been extremely hard on me and my little family. We've been ill again and again, taking turns with the flu, colds and different viruses. Today I'm at home with our son, and we're both ill. It's really hard to take care of an ill child, when you're ill yourself. He's sleeping now, and I will try to do the same...

24 januar, 2013

Et kig ind i Otto's værelse / A peek into Otto's room

(c) fotograf Diana Lovring, styling; Hallingstad
Så er der endnu en smagsprøve på vores indretning herhjemme, i form af #2 af det boligreportage jeg linkede til forleden. Denne gang er det udelukkende Otto's værelse der er i fokus, for søde Heidi kunne ikke stå for de gode billeder Diana fik taget derinde, så istedet besluttede hun sig for at dele boligreportaget op i hele 3 dele. Næste og sidste kommer senere, og det er billeder fra soveværelse, kreaværelse og gang, så vidt jeg lige husker. Men kig da lige forbi Hallingstad's blog og tag en rundtur på Otto's værelse inden da. Håber I syntes om det! 

#1 kan ses her.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Part two of the interior-thingy from our home is up on Hallingstads blog. It's dedicated to our sons room, so there will be a part three as well, with pictures from the rest of our house. But untill then, have a look at Otto's room right here.

See Part One here.

Fastelavnsboller. Den gode med marcipan, flødeskum og opskrift / A recipe for a danish treat


Igår eftermiddag hjalp Otto mig i køkkenet. Vi lavede dej til fastelavnsboller, og det er så hyggeligt han er ved at være så stor at han gerne vil hjælpe til. -Om det så rent faktisk er en hjælp kan diskuteres, hø hø.

Jeg har fået en kasse med lækkerier fra Odense Marcipan samt nogle opskrifter på forskellige fastelavnsboller. Jeg har dog ændret lidt på det hele, for jeg har min egen favorit. Da jeg boede i Sverige spiste jeg gladeligt semlor omkring fastelavn; en bolle med marcipanfyld, flødeskum og et godt drys flormelis. Her er min variant på en fusion af den danske og den svenske fastelavnsbolle:

Ingredienser:
100 g. smør
3,5 dl sødmælk
50 g. gær
1/2 tsk salt
75 g. sukker
Ca. 600 g. hvedemel
1 portion kransekagemasse
Fløde
Mørk chokolade

Smelt smørret, og lun mælken i den smeltede smør. Hæld over gærret, og opløs det med salt og sukker. Tilsæt melen gradvis, indtil du har en fast og smidig dej. Lad den hæve 1 time under dække.

Ælt dejen, rul den ud og skær firkanter. Sprøjt en top kransekagemasse direkte fra den indbyggede tyl i sprøjteposen (virkelig smart!) ud på midten af hver firkant. Fold dejen som på billedet, og klem kanterne godt sammen. Læg dem med samlingen nedad på et bagepapir, og lad dem hæve 1 time. Bages ca. 10 minutter ved 180 grader varmluft.

Når de er afkølede skærer du forsigtigt toppen af (mere bund end top!) og sprøjter flødeskum på bunden. Jeg har brugt en sprøjtepose og tylle 1M. Læg toppen på, og pynt med smeltet mørk chokolade. Opbevar dem på køl, de er bedst kolde.

Velbekomme!

Jeg har modtaget dette produkt for at teste og anmelde det. 
Min mening om produktet/firmaet er helt min egen, og ganske ærlig. 
Det kan jeg garantere! Se min reklamepolitik her.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I made a special kind of danish pastry with my son yesterday, and the recipe is above. In danish though, but if you feel like trying it out, I'm sure Google translate can help you. If not, feel free to send a comment with questions!

a portrait of my children, once a week, every week, in 2013 - #4

Uge 4 - 2013
Igår aftes, en halv time inden Otto skulle puttes, begyndte han og jeg spontant at lave en del af hans kostume til fastelavn. Idéen til hatten kom hans far med, da vi snakkede om mulighederne i årets planlagte kostume. Siden Otto var helt lille har jeg kaldt ham Otto Robotto, og det er et kælenavn han virkelig har taget til sig. Spørger du hvad han hedder siger han oftest Robotto. Han syntes det er ret sejt, tror jeg. Så naturligvis skal han være robot i år, og jeg glæder mig til at kreere resten af kostumet i fællesskab med ham og hans far. Hatten her elskede han med det samme, og han mente bestemt han var en flyverobot, så hans far måtte suse lejligheden rundt med ham inden sengetid. Skøre unge!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Week 4: Here in Denmark we have a special day coming up; Fastelavn. On this day kids dress up and there's all kinds of festivities in schools and daycares. We're working on our sons costume, and since he was a baby I've been calling him Otto Robotto, so naturally he wants to be a robot. We made this hat together last night, and he loves it!

23 januar, 2013

Nye kreativiteter / New creativities


Jeg bliver mere og mere bidt af min nyfundne interesse for strik og hækling. Hækleriet er ikke helt nyt for mig, men det er strikkeriet. Faktisk er jeg blevet så bidt, at jeg er begyndt at købe garn og pinde, og ikke bare rode noget tilfældigt frem fra gemmerne. Det er fedt! Følger du mig på Instagram har du helt sikkert set hvor tit jeg sidder med det.

Det bedste med den slags kreative projekter er at man kan have dem med sig overalt, og at jeg kan sidde med det i sofaen. Her sidder jeg meget, for jeg får hurtigt ondt i bækkenet (selvom det heldigvis ikke er i nærheden af at være så slemt, som da jeg havde bækkenløsning med Otto) og er derudover begyndt at døje med plukveer. Så jeg skal holde mig lidt i ro, og dér er det altså virkelig godt for sådan en utålmodig en som mig at have noget mellem hænderne. Indtil videre er det blevet til et laaangt tørklæde til min kæreste og en lille vest til den kommende lillesøster. Og så flere forskellige små hækle-projekter, blandt andet kraven. Opskriften på den kan du finde her hos Puk, jeg har bare hæklet bindebånd i stedet for at bruge en knap. Kraven har jeg foræret til Mille, og jeg håber hun er glad for den.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I've recently found joy in both crocheting and knitting, and I'm spending a lot of time with small projects on our couch. Such as the loooong scarf I knitted for my boyfriend, and the collar I crocheted and gave to a friend. I have to keep still most of the time, because I'm having some pregnancy-related issues, so it's nice to have something to work on with my hands.

22 januar, 2013

Ida's brownie cheesecake

Foto: Ida aka midtimellem

Jeg er seriøst lækkersulten for tiden (man er vel gravid...) og har flashbacks til den virkelig lækre kage jeg satte tænderne i forrige weekend. Ida har siden fået smidt opskriften på hendes blog, så alle jer der blev lækkersultne da jeg viste billeder fra aftenen, kan nu selv prøve at gøre hende kunsten efter. Find opskriften her.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I'm having flashbacks to the taste of the most amazing brownie cheesecake I've ever tasted! Ida made it, and the recipe is on her blog. -In danish though, but try google translating it. It will be worth it!

19 januar, 2013

Engang var jeg designer og butiksindehaver


Under frokosten med Mille i dag, kom vi ind på min fortid rent arbejdsmæssigt, og det mindede mig om dette indlæg som jeg skrev få måneder efter jeg begyndte at blogge i 2010. Det er jo længe siden, og der er kommet mange flere læsere til siden da, så jeg syntes jeg lige ville smide et link til det. I indlægget fortæller jeg om min tid som selvstændig designer og butiksindehaver i Malmø. Det er efterhånden længe siden, men er en stor del af min arbejdserfaring. Jeg har lavet rigtigt meget i mit relativt korte arbejdsliv, og hvis du er blevet nysgerrig efter mere kan du læse mit CV her.

På loppetur / A fleamarket trip


I formiddags blev jeg (og min mannequin Penelope, som nu har skiftet ejerskab) hentet af Mille, og så kørte vi en tur ud til Brugtvareterminalen i Viby. Det er et skægt sted, fyldt med alt muligt. Både brugeligt og virkelig ubrugeligt! Jeg beherskede mig, for vi sparer her op til flytningen, men jeg fik lidt med hjem. Sagerne på sidste billede kunne jeg ikke stå for, og samlet løb det op i 31 kr. Klovnen er sådan en balance-dims, og den virker meget gammel. Den er ret fin, syntes jeg. Bøgerne har de fineste blomsterillustrationer i farver, og da vi får terrasse i det nye hus, er der store planer om krukker og små bede. Tallerkenen man kan se et udsnit af på det andet sidste billede, er samme stel som jeg arvede efter min mormor for en del år siden. Et komplet, kæmpe stel som bare har stået i kælderen. Men her op til flytningen har vi besluttet os for at tage det i brug til hverdag i det nye hjem. Jeg glæder mig! For selvom guldkanten med tiden vil forsvinde i opvaskeren, så vil jeg langt hellere få det brugt og glædes over det dagligt, end jeg vil at det bare skal stå i kasser pakket langt væk. Efterfølgende bød Mille på frokost på Café Glad. Det var nogle hyggelige timer, tak Mille!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Today I got picked up by a friend, a fellow blogger, and drove to a permanent fleamarket. There were loads of stuff; some cool, some useless. A lot quite expensive. I ended up bying the things in the last picture. The flowerbooks are pretty, and will be usefull when we move to our new home. The balancing clown is old and fun.

17 januar, 2013

Et kig ind i vores (snart gamle) hjem / A peek into our (soon old) home


(c) fotograf Diana Lovring, styling; Hallingstad

Måske kan I huske at vi i foråret sidste år havde besøg af stylisten Heidi og fotografen Diana, der lavede et boligreportage herhjemme? I dag har Heidi offentliggjort den første halvdel af reportaget på sin boligblog Hallingstad. Du kan se det her. I næste uge kommer den sidste halvdel, og jeg glæder mig selv til at se mere. Nu er det jo efterhånden meget længe siden billederne blev taget, og jeg så kontaktarkene. Men jeg husker alle billederne som virkelig gode, især dem fra Otto's værelse.

Det er virkelig skægt at se vores hjem igennem Diana's linse, og hun har formået at få lejligheden til at se kæmpe stor og lys ud. Det er den selvfølgelig også, men slet ikke i den grad billederne viser. Det er særligt sjovt at have billederne nu hvor vi inden længe flytter herfra, og skal til at indrette os i et helt nyt hjem. Og det bliver lidt anderledes end her, med en del nyt. Og ih, hvor jeg dog glæder mig!

Det ville selvfølgelig have været rigtig fedt at se vores hjem på glittede sider i et boligmagasin, men desværre er kampen om den plads meget hård, og det kan være svært for nyere stylister på feltet at komme til for de mere veletablerede. Heidi og Diana har lavet flere rigtigt fine boligreportager, som Heidi viser på sin blog løbende. Hun er værd at følge! 

Personligt så jeg gerne et bredere felt af stylister i boligmagasinerne, for når den/de samme bruges igen og igen og igen, så syntes jeg også at reportagerne har en tendens til at blive lidt ens. Eller er det bare mig?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Last spring stylist Heidi and photographer Diana visited our home, and today you can see part #1 of the interior-reportage (What do you call these kind of interviews, really?) they did. Next week part #2 will be on, and I'm looking forward to seeing that as well. It's fun to see our home like this, especially since we're moving out very soon, and will be decorating in a different way in our new home.

16 januar, 2013

Inspiration til indretning / Inspiration for decorating


I og med at vi flytter inden længe, så kører indretningstankerne på højtryk i mit hovede. Jeg glæder mig så meget til nye rammer! Inspirationen finder jeg alle mulige steder, men en side jeg særligt ynder at besøge er Freunde von Freunden. Deres boligreportager/interviews er lidt skæve i forhold til mange andre mere polerede, og det kan jeg rigtigt godt lide. Det er ikke så ofte jeg ser hjem hvor jeg kunne flytte direkte ind, men jeg finder mange små idéer.

Ovenstående hjem er fra Kreuzberg i Berlin, det område vi har boet i alle de gange vi har været på ferie i byen. Jeg er ret vild med deres lejlighed, som virker så indbydende og hjemlig. Blandingen af IKEA-møbler, loppefund, børneting og design er meget lig vores blandning af sager, men alligevel er stilen ret forskellig. Bordet på første billede er jeg helt forelsket i!

Alle billederne er lånt hos Freunde von Freunden.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I'm having many thoughts about how to decorate our new home. We'll be moving in soon, and I'm searching for inspiration in a lot of places, but the site Freunde von Freunden is a place I go back to all the time. They have a way of portraying homes that are a bit "off", but still very cool. The pictures above are from a home in Berlin, and I really love how they've mixed IKEA, Fleamarket finds, kids stuff and new design. Have a look!

All pictures are borrowed from Freunde von Freunden.

a portrait of my children, once a week, every week, in 2013 - #3

Uge 3 - 2013
Otto har ligget syg siden søndag, og har haft nogle dage med feber på sofaen. Heldigvis har han været lige tilpas frisk til at kunne spille eller se tegnefilm på iPad'en, men her har jeg fanget ham i en febersøvn. De bliver så små igen, når de er syge.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Week 3. Our son has been sick with a fever and a runny nose since sunday.

14 januar, 2013

a portrait of my children, once a week, every week, in 2013 - #1 and #2

Uge 1 - 2013
Lige efter nytår faldt jeg pladask for fotoprojektet på bloggen Bleubird, og tænkte "det vil jeg også"! Især tanken om, at der om godt 3 måneders tid kommer en lillesøster med i føljetonen glæder mig. Og så sker der bare så meget med Otto i disse tider, og det er en herlig alder at dokumentere. Jeg tager altid mange billeder, men deciderede portrætter med ord knyttede til tegner et bedre billede over tid.

Uge 2 - 2013
Otto spiste rå løg da han var ret lille, uden den mindste snert af at det var stærkt. Forleden ragede han så et kæmpe gult løg til sig i køkkenet, og spurgte om han måtte spise det. Jeg troede bestemt han ville syntes det var stærkt nu, men han syntes det smagte så godt. Havde han fået lov, havde han sikkert spist det hele som var det et æble. Skøre unge!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I've joined the photoproject "a portrait of my children, once a week, every week, in 2013". I first saw it on the brilliant blog Bleubird. I look forward to documenting our sons development through the year, and to adding his babysister to the mix sometime in april.

13 januar, 2013

Lørdag / Saturday
Igår var en aften jeg havde glædet mig til længe, og som var virkelig tiltrængt. En aften med nogle af de fantastiske veninder jeg har fået igennem bloggeriet, god alle-medbringer-noget-til-bordet mad, gode snakke og ikke mindst lækker kage (opskriften deler Ida vist ud af, så hold øje her). Det blev sent, og både bækken og babydunk strejker lidt i dag, men det var det værd. Det sidste billede syntes jeg er så sjovt, for det fede ved at være sammen med andre bloggere er at alle forstår kameraet er igang konstant. Tak for en dejlig aften!

Måske kan du kende hjemmet, og tænker "er det ikke hjemme hos Fru. Schou?". Og jo, det var Ninna's smukke hjem der lagde rammer til igår. De øvrige veninder er Ida, Malene, Tenna og Mille, og så skulle Lisbeth også have været med men var desværre forhindret.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yesterday I had a perfect evening with some of the amazing friends I've gotten through blogging. Good food, yummy cake and lot's and lot's of talking. Just what I needed!