Friske forårsruller

Jeg havde fødselsdag i onsdags (31 år, sgu!) og fik lyst til at lave en ret jeg ikke har lavet i mange år. Friske forårsruller a’la thailand. Jeg har aldrig været der, men har spist sådan nogle ruller nogle gange herhjemme i kolde Danmark. De er sååå lækre! -Og så er det super hyggelig mad at spise sammen med venner, fordi man sidder og ruller forårsrullerne ved bordet. Sådan lidt tapas-agtigt.

Jeg vil ikke komme med en decideret opskrift, for det er lidt smag og behag hvad der skal i, samt hvad der skal dyppes i. Jeg tog den nemme udvej og købte to slags “sauce” hos den asiatiske købmand; en sød chili og en sataysauce. Skulle jeg have lavet noget selv ville det have været en jordnøddesovs og en god soya spicet op med frisk chili og ingefær. Hos købmanden købte jeg også frisk koriander, thailandsk basilikum og så det rispapir man ruller det hele i.

Fyldet vi havde i denne gang var spidskål, gulerødder i forskellige farver, rød peberfrugt, forårsløg, avocado, agurk, chili, ingefær, koriander, thai-basilikum, rejer og stegt kylling. Alt, undtagen rejerne, blev skåret i tynde stave eller små stykker. Men brug hvad du lyster!

Ved servering hælder jeg kogende vand i et tærtefad, og her kommer jeg så rispapiret i efterhånden som vi spiser dem. Det skal ikke ligge der mere end et minut eller to. Teknikken til at rulle rullerne stramt har jeg desværre mistet siden sidst, så det var lidt et “svin-agtigt” måltid. Men åh, hvor smager det altså godt!

Det var første gang min mand smagte friske forårsruller, og selvom han var vild med smagen, så kunne han ikke komme sig over konsistensen på rispapiret. Noget med en vandmand….

7 meninger om “Friske forårsruller”

  1. Haha, det er som at høre min mand! Jeg elsker det også og fik det også til min fødselsdag forleden (32 år sgu). Prøv næste gang ned mango og ristede sesamfrø (rist dem på panden til de tager farve). .

  2. Forsinket tillykke med fødselsdagen, Julia! 🙂

    Hvis jeg må komme med et rispapir-råd, så er det at give dem meget, meget mindre vand. Og blot koldt fra vandhanden (eller kogt, som er kålet helt af).. tag en ren klud, og tør den henover papiret. Det skal slet ikke blive så blødt, det skal faktisk være rimelig sprødt (men naturligvis stadigvæk kunne rulles). Tag evt. to lag papir omkring.

    Jeg lærte det på en madlavningskursus i vietnam 🙂
    En god kombination er iøvrigt tyndt, tyndtskåret flæskesteg (uden svær) og kæmperejer (og så en masse grønt).

Skriv et svar til Charlotte Lindhardt Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *