Cheesecake på browniebund med lækker top

Jeg havde inviteret lidt familie til fødselsdagskaffe denne weekend, og fik lyst til at lave en anden kage end den sædvanlige, gode lagkage vi altid laver til fødselsdage. Cheesecake er der ret mange der laver for tiden, så jeg fik lyst til at kaste mig ud i sådan en.

Anne havde serveret en mega lækker variant for mig sidst jeg var i København, så den tog jeg udgangspunkt i og lavede et par modifikationer. I stedet for hindbærskum på toppen, smurte jeg et lag Dulce de leche på toppen, dryssede med lidt himalayasalt, og overhældte til sidst kagen med en hindbærcoulis jeg havde puttet husblas i. Kagen fik lov at stå på køl natten over, og jeg syntes den smagte forrygende. Det gjorde gæsterne heldigvis også. Men den er tung, så et lille stykke er alt rigeligt!

Opskriften på browniebunden og cheesecaken kommer herfra. Dulce de lechen lavede jeg ved at koge en dåse kondenseret mælk i ca. 2,5 time i en gryde fyldt med vand. Obs: dåsen skal være dækket hele tiden, da den ellers vil eksplodere! Hindbærgeléen lavede jeg ved at koge en pose hindbær med 1,5 dl. vand og 1 dl. sukker i ca. 6-10 minutter. Jeg rørte fire blade opløst husblas i, og lod blandningen køle lidt ned inden jeg hældte den på kagen. Den dækkede jeg med film, og stillede den på køl natten over.

Do’s and Don’t: Jeg havde kun lagt bagepapir i bunden af min springform, så jeg måtte skære kagen fri. Havde jeg dækket formen med bagepapir op ad kanterne ville det være nemmere, men så ville kanterne nok ikke blive som på billederne her. Lidt rustik, men ganske fin syntes jeg. Geléen rutschede desværre lidt af da vi begyndte at skære i kagen, simpelthen fordi karamellen var for blød. Men smagen var så god!

6 meninger om “Cheesecake på browniebund med lækker top”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *