En kærlighedserklæring i et møbel

Min mand overraskede mig uden lige i sidste uge. Jeg var ude på en gåtur med en veninde og vores barnevogne, da han skrev for at høre hvornår jeg kom hjem. Det syntes jeg var lidt mærkeligt, for helt ærligt, hvor travlt kunne han lige have med at få mig hjem en tirsdag formiddag?!

Da jeg så kom hjem stod der en virkelig smuk efterårsbuket på spisebordet. Jeg fik en krammer og søde ord med på vejen om at jeg er en god hustru og en god mor. Ord der virkelig varmede, da jeg kort forinden havde haft nogle lidt svære dage og ikke rigtigt følte at jeg rakte til på nogen områder. -Det er hårdt at være på barsel nogle gange!

Som om at buketten i sig selv ikke var nok, så siger han at der er mere. Noget han har arbejdet på et stykke tid, og som endelig var færdigt men alligevel ikke helt var blevet som han havde tænkt sig. Men nu kunne han ikke vente med at give mig det, så om jeg lige ville komme med ovenpå? Øh…ja!

Og oppe på kontoret stod den så; Illum Wikkelsø gyngestolen som jeg har ønsket mig brændende siden jeg var gravid med Otto. Gyngestolen som blev snuppet for øjnene af mig på et loppemarked og betalt med et par mønter. -En loppe-fadæse jeg aldrig helt har kunnet komme mig over siden (Altså, ikke lige præcis dén stol vel, men samme design…). Gyngestolen som jeg i sommers så i en carport i nærheden af mine svigerforældre, som lignede noget familien måske bare ville smide ud til storskrald, men som jeg, trods banken på døren, seddel i postkassen og en svigermor der holdte øje med om familien var hjemme, troede var gået tabt. Pindebrænde. Min mand havde nemlig sagt den var væk, en dag hvor han havde været forbi.

I virkeligheden havde han banket på, og familien havde været hjemme. Han havde fået en snak med kvinden i huset, som fortalte at den havde været i familien i mange år, men at den ikke blev brugt længere, og i øvrigt var den gammel og slidt. Min mand fortalte hvor glad jeg ville blive for den, og at han ville sætte den fint i stand. Og så fik han den! Han fik den simpelthen! Siden har han brugt tid på at slibe den ned, og sende den til en autolakerer så den kunne blive så god som ny. Og nu står den så her i vores stue, alt for blank i lakken, men simpelthen så smuk i sit design. Og lakken kan jo laves om. Engang.

Jeg er en meget heldig kvinde!

29 meninger om “En kærlighedserklæring i et møbel”

 1. Åh, hvor er din mand er fantastisk, og hvor er det bare en smuk kærlighedserklæring…
  Det handler ikke om, hvad man kan købe for penge, men om, hvad man kan gøre for den anden, man ved gør glad. Og det behøver heldigvis ikke koste noget…
  Din mand har da fat i den lange ende 😉
  Kh Anne Lotte

 2. Helt, helt vidunderlig historie. Hvor er du heldig og hvor må han da bare have glædet sig til at give dig den stol. Hvis det var mig tror jeg måske aldrig jeg ville kunne nænne at lave lakken om, netop fordi det at den er som den er er en del af historien.

 3. Nåhhhhhh, hvor sødt 🙂

  Jeg synes stolen er KANON FLOT, som den står der helt blank-sort.
  Jeg ville ha ønsket mig den sådan, men smag og behag er jo ikke ens (heldigvis)

  Rigtig skøn søndag til dig og din lille familie herfra.

 4. Sikken en smuk kærlighedshistorie og hvilket møbel – Utrolig smuk gyngestol og lakken er da SÅ flot, det minder jo om højglans pianolak. Dejlig kærlighedsfotælling, håber I får mange dejlige stunder og minder i den:-) Ha en smuk søndag

 5. Sikken historie, som endte lykkeligt. Vores valgt stod også mellem denne eller en Børge Mogensen og det var den sidste vi endte med, men de er god nok i høj kurs, så held vi fik en til rimelig pris også på DBA.

  Men skøn at sidde i, glæd dig!
  Har sat meget i vores med baby :- )
  Kh

 6. For pokker da… jeg er helt rørt. Wauw hvor en dejlig overraskelse du der fik.
  Ja det er da en kærlighedserklæring af de helt store.
  Den gyngestol kommer til at betyde noget helt specielt for dig 😉

 7. nååårh hvor sødt<3 – det er noget en kvinde på barsel har brug for! at blive mindet om at man fortjener noget ekstra, for selvom man føler man ikke når noget som helst fornuftigt er det man laver alligevel noget af det aller vigtigste….. i dit barn liv:-)

 8. Sikke en skøn kærlighedshistorie. Og som flere andre skriver, så synes jeg, at lakken er smuk – og den hører på en eller anden måde sammen med historien. Men okay – det kan selvfølgelig være næste kapitel i historien 🙂

 9. Hold op hvor er du blevet godt gift! Hvor er det bare enormt sødt af Bo, og tænk sig han kunne holde det hemmeligt. Jeg kan godt se malingen er meget blank, men wau hvor er den altså også pæn i sort.

  Og sikke da et scoop at han faktisk fik stolen gratis! Den koster omkring 1000 kroner brugt – og det er uanset standen.

  Jeg er SÅ glad for min Wikkelsø gyngestol, som jeg fik af min mor. Det var en hun købte på et loppemarked til 50 kroner uden at vide, at det var en klassisk designergyngestol. Mine forældre fik sat den i stand, og den er simpelthen så perfekt, så jeg var lykkelig da den kom i overskud hos dem.

 10. Wow det lyder til at du har en helt fantastisk mand! Min kæreste bildte mig også ind, at det ikke lykkedes ham at få billetter til John Mayer koncerten – men det fik han! Simpelthen så fantastisk at blive overrasket!

 11. Ih, jeg får da nesten tårer i øjnene her jeg sidder. Hvor er han da bare sød din mand. Jeg har også sådan en gyngestol og har brugt den meget når jeg har ammet mine tre piger:) Gled dig til gyngelivet i den!

 12. Åhh en dejlig historie :0) Det er simpelthen den skønneste gyngestol. Jeg har den selv og er så glad for den, brugte den meget da jeg ammede mini A. Jeg fik den af min svigermor for 3 år siden, som fandt den i en genbrugsbutik i Sønderjylland til sølle 200 kr. Den var hvid og i super god stand, så jeg har intet gjort ved den :0)

 13. Det er en virkelig smuk stol, og jeg forestiller mig hvor hyggeligt det må være at sidde og amme i den. At den så ovenikøbet er den dejligste og sødeste kærlighedserklæring gør da bare at man er en lille smule misundelig 😉 håber I får mange gode timer i den! Klem Pernille

 14. Smuk buket og smuk stol 🙂 Og masser af kærlighed fra din mand – det er da lykke! Bliver helt varm indeni af at læse indlægget.. Dejligt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *