Den søde barsel

Igår rundede vores dejlige Nora 4 måneder. Det er en ren kliché, jeg ved det godt, men tiden er fløjet afsted! På den ene side føles det som igår at jeg var i fødsel, på den anden side føles det som om hun altid har været her.

Hun er meget anderledes end Otto var, så denne barsel er slet ikke hvad jeg havde forestillet mig den ville blive. Jeg nød min barsel med Otto, og syntes jeg fik lavet en masse hyggelige ting. Både med ham, men bestemt også for mig selv når han sov. Det gjorde han nemlig gerne om dagen (at jeg så ammede hver anden time natten lang var en anden ting…), men det gør Nora bestemt ikke. Udover de første par uger, kan de gange hun har sovet længe tælles på to hænder. Det er som om hun har et indbygget vækkeur der ringer efter 30 minutter. En halv time?! Ja, det er åbenbart rigeligt for den lille frøken. En to-tre lure af den slags i løbet af en hel dag… Hun tager så et langt ryk først på aftenen, for så at sove temmelig uroligt det meste af natten. Og helst klods op af mig med et styk boob lige i nærheden. Suk!

Lige for tiden er hun en ret så sur lille madame, og hun råber og skælder ud. Jeg tror det er gummerne der klør, og det er da træls for hende, men nøj hvor det råberi er ved at drive os til vanvid. Hun græder ikke, hun råber bare. Råbe-råbe-råbe. Det er sgu heldigt for hende at hun er så sød ♡

Jeg savner at være kreativ, at tage billeder (som ikke bare er instagrams), og at have bare en lille bitte smule tid for mig selv. Helt alene. Bare mig. Har en masse ting jeg gerne vil lave, fx at sy fint tøj til hende, men der er bare ikke nogle ledige stunder til den slags. Hjemmet ligner oftest en slagmark, vasketøjet hober sig op, og bloggen halter. Jeg håber snart hun begynder at sove lidt længere. Bare lidt…..

-Og så glæder jeg mig i øvrigt helt absurd meget til jeg kan tage i byen med gode veninder og drikke kulørte drinks. Gid det er snart!

31 meninger om “Den søde barsel”

 1. hehe råbe perioden havde Rasmus altså også han brokede sig og brokede sig og brokede sig hele dagen og hele aftenen og vi var virkelig ved at blive skøre.. men så en dag så stoppede det, så glæd dig til den dag :)- og ja nogle gange er de altså heldige at de er så forbandede søde.

 2. Åha det kunne være mig for 7 mdr siden. Havde også håbet jeg skulle sy og et eller andet sted, finde mig selv og hvad jeg ville fremadrettet. Men jeg gik all in på babyboble. Og jeg affandt mig med det, det meste af tiden. Måske du skal se om du kan omprioritere, eller sætte andre mål hvis du forstår. Ellers går tiden endnu hurtigere og du glemmer at nyde.
  Læs mit indlæg om at sende barnet i dagpleje, så giver det måske perspektiv, for baby skal bare have sin mor 🙂
  Gav det mening overhovedet?

  1. Ja, det giver god mening. Jeg er heldigvis helt affundet med at barslen er for hendes skyld, men fordi hun sover så dårligt altid (også om natten, hvor hun er meget urolig i sin søvn) så er jeg bare lidt….udkørt 😉 Men du kan tro jeg nyder tiden med hende, for den er væk alt, alt for snart!

 3. Åhhhh hvor jeg kender det. Sådan var min datter fra hun var 3 1/2 mdr og frem til hun var 5 1/2 mdr – det var de længste to månder. Jeg havde ikke engang lyst til småsysler næææ jeg ville bare have lov til at sidde i fred i en time og drikke en kop kaffe og læse i en bog eller et blad eller være på nettet. Så pludselig en dag så skete der noget. Da hun begyndte at få grød og mos tre gange om dagen blev det bedre. Nu er hun 6 1/2 måned og jeg har virkelig nydt det. Nogle gange ligger jeg bare i sengen og læser med hende sovende ved siden af mig, andre gange laver jeg noget produktivt f.eks. bager brød. Nu fornemmer jeg dog der er uro på vej for hun er begyndt på “drypsovning” igen. Nogle dage i hvertfald – det er også ok engang i mellem. Men jeg nyder også når hun sover 2 timer og ikke kun en halv.
  Husk alt kommer i faser ……der er bare nogle faser der er sjovere end andre!

  1. Jamen er det ikke utroligt hvor meget man til sidst vil give for bare at få 10 minutter HELT ALENE? Det er jo skørt! Jeg håber på at hun begynder at sove lidt længere snart, og at det bliver en laaaang fase 🙂

 4. Der er godt nok ikke kulørte drinks, men jeg glæder mig til at se dig og Nora på søndag. Og det med drinksene må vi tage revanche på senere 🙂

 5. Ved du om hun kan finde ud af at komme til næste søvnfase selv?
  Nogen børn skak have hjælp til at lære det. Og der er nemlig præcis et søvnfase-skift efter en halv times søvn.
  Bare en tanke.
  Her hjalp det meget at sætte sig lidt ind i søvnen, og hjælpe hende videre.

 6. Lige et spørgsmål til Sofia: hvordan hjalp du din datter videre til næste søvn fase? Jeg læste en masse teorimog gode råd, men intet hjalp. Jeg var ellers ihærdig 🙂

  1. Jeg vuggede med barnevognen. Holdte øje med tiden og stolte mig klar til at vugge et par min før hun plejede at vågne. Lige så snart hun begyndte på det mindste uro, så vuggede jeg. I starten skulle der virkelig vugges til, men efter 1-2 uger var det nok at trille lidt. Efter ca. 3 uger prøvede jeg at vente med at vugge og i 9 ud af 10 lure kom hun selv videre.
   Det var værre om natten. Men det hjalp at far tog hende, for så var det ikke så spændende at vågne. I en periode sov hun i en voksipose på en sansegynge i soveværelset, og så gyngede far hende med tærene når hun var ved at vågne. Pludselig vågnede hun kun 1-2 gange fordi hun der virkelig var sulten.

  2. Det er meget muligt at det er sådan noget, det er ihvertfald tydeligt at hun har en indbygget “nu er jeg frisk”-alarm der bipper efter ca. 30 minutter. Men hun er glad og frisk. Nogle gange kan vi lulle hende i søvn igen, og gør vi som du også skriver her ovenover at du har gjort, kan vi en sjælden gang få hende til at sove 2-3 timer. Men det er meget sjældent, desværre….

 7. jeg er så meget med dig….her soves der 45 min ad gangen… 2-3 gange om dagen og kl 12.45 hentes de store i skolen…MEN jeg elsker barsel og nyder det max 🙂 men dermed ikke sagt, at jg savner kulørte drinks…
  det bliver kun bedre og tiden hjælper hver dag 🙂
  kh

 8. Kære Julia

  Dejligt at høre fra dig. Har tænkt på dig og på, hvordan det går med den lille og har villet skrive, men har endnu ikke fået det gjort. Men kan høre, at du har nok at se til og er en del hårdere ramt end mig. Det er altså hårdt, når de ikke sover særlig meget. Askil er bestemt heller ikke god til det, men det går fremad. Også han larmer meget – han råber ikke, men hviner – af fryd og af træthed, og det er skønt at høre på, men samtidig meget højt 🙂 Hvis du har overskud til at mødes en dag med babyerne, vil jeg rigtig gerne.

  Kh
  Anna

 9. Det lyder SÅ velkendt! Min første barsel var piece of cake, S. sov ml. 3-4 timer om formiddagen og så 2 timer igen om eftermiddagen. Jeg kunne jo nå ALT i det tidsrum, inkl. at tage bussen ind til Århus og tilbage igen før han vågnede! Han har stadig det bedste sovehjerte <3 Lillesøster på 7 mdr derimod, sover gerne 45 min om formiddagen og 1,5 time om eftermiddagen, og så er det altså med at vælge hvad man skal nå i det tidsrum. Hun er begyndt at tage lidt længere lure om formiddagen, men der er ikke noget system i det. Hun er en rigtig lille selskabspapegøje der vil følge med i ALT og der skal meget til før hun vil overgoive sig til søvnen….. Jeg er begyndt at sætte/ligge hende på et tæppe med alt sit legetøj og så er hun godt beskæftiget og jeg kan foretage mig noget imens. Det kreative foregår om aftenen, men det er kun de seneste par måneder, efter hun får grød/mos blir hun allerede lagt ved 19´tiden og så er der pludselig mor tid igen 🙂

 10. DEJLIGT, virkeligt dejligt med et oprigtigt indlæg om hvordan livet i en småbørnsfamilie er. Uden glimmer og overflade, bare ærlighed. Tak for det, syntes det er lidt tiltrængt i blogverdenen.

  1. Selv tak! Jeg syntes altid det er en svær balance. Både fordi jeg blogger for at give mig selv et pusterum, ikke for at svælge i mig eget rod og alle de svære ting, men også fordi jeg ikke vil “udlevere” mine børn. Syntes ikke de skal kunne finde frem til en masse indlæg hvor mor brokker sig over dem, når de bliver store nok til at google sig frem til det. Men samtidigt vil jeg også gerne dele lidt af det svære, ikke mindst for at høre at jeg ikke er alene.

 11. Det er præcis det samme herhjemme…
  Jeg ved godt, at jeg ikke bør “brokke” mig, når hun kun powernapper i løbet af dagen og til gengæld sover en 10-11 timer i træk om natten! MEN, jeg ville dog nogle gange kunne nå at tømme opvaskeren, hænge vasketøj op og komme i bad, ikke mindst, før klokken 14:00…
  Bare en gang i mellem!
  Suk.
  😉

 12. Det minder mig om hvorfor jeg ikke er helt sikker på om vi skal have barn nummer tre. Den ene af mine tvillingedrenge var heller ikke god til at sove, og generelt sov de altid på skift. Og mere husker jeg egentlig ikke fra min barsel… :-). Men de er skønne og dejlige, og selvom F stadigvæk ikke sover for meget og P heller ikke holder middagslur længere, så blev det dog lidt bedre med tiden.
  Tillykke med de fire måneder! Og jeg håber at du snart får lov til bare en smule mor-tid!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *