Workshop med Nowak

Igår tilbragte jeg det meste af dagen på Godsbanens serigrafiværksted under kyndig vejledning af Anne Nowak. Den dygtige dame kom hele vejen fra København for at afholde en af hendes populære workshops, og jeg har glædet mig længe.

Jeg havde forberedt mig ved at tegne nogle enkelte motiver, og havde lidt forskellige ting i tankerne. Blandt andet havde jeg lavet en mønsterrapport som jeg ville trykke lidt metervare med. Desværre viste det sig dog at en del af mine streger var for fine, og dermed for tynde til at fungere. Det var lidt ærgerligt, og da der så også opstod problemer med belysningen af rammerne og emulsionen derfor blev lidt “skør”, så var der en del af mine rammer der koksede. Øv øv. Men tre af mine medbragte motiver lykkedes heldigvis, og jeg fik trykket tøj til begge børn, stofbleer, en mulepose og nogle kort. Prøvede også at trykke på kork, og det fungerede glimrende.

Jeg havde Nora med, og hun var heldigvis eksemplarisk. Hun sov i strækviklen det meste af dagen, og selvom det var lidt hårdt at arbejde stående ind over et bord med hende på maven, så fungerede det ganske fint. Både Anne selv, samt Lisbeth og Mille som jeg var afsted med, var heldigvis søde til at give mig en hånd med de ting der var lidt svære at gøre med Nora på slæb. Tak for det, I er så søde.

Workshoppen kan helt klart anbefales. Jeg har fået et godt indblik i hvordan det fungerer at arbejde med rammetryk, og skal helt klart lege videre med det på egen hånd. Glæder mig til at komme ned på værkstedet igen!

8 meninger om “Workshop med Nowak”

 1. Hvor er det blevet fint Julia. Jeg elsker de luftballoner og flyverne og tranerne rammer også plet.
  Blev sløjferne ikke til noget? Hvor ærgeligt med mønsterrapporeten. Det kunne også være blevet rigtig godt.

 2. Hvor er det hele bare blevet helt fantastisk! 🙂 Er helt tosset med papir-flyver trykket. Ser ud til at du var meget produktiv til trods for at nogle af dine forberedelser ikke blev til tryk.

 3. Det er sådan nogle skønne og fine motiver du har fået lavet, virkelig pænt!!! Jeg er stadig vildt imponeret over hvad du får fra hånden med den bette på maven, det er så sejt Julia. KH Ida

 4. De er bare så superfine de ting i har lavet! Sådan et kursur har også længe stået højt på min ønskeliste!
  Dejligt at Nora var flink ved mor, og lod hende eksperimentere og suge til sig af ny viden! Men av hvor må det også have været hårdt for din lænd (kender det selv efter at have været på marapytta kursus med bassemanden i slyngen i 2 dg. Snerydning kan heller ikke anbefales med barn i slynge!)
  Glæder mig til at se hvad du ellers får lavet:-)
  Kh. Camilla

 5. Ih hvor fint – jeg HADEDE ringslynger, indtil jeg fandt ud af, at lægge barnet i med hovedet i den lave ende og så køre det hele en halv gang, så hun endte på ryggen med hovedet ‘op’. Ellers brugte jeg også strækviklen de første 3 mdr. Bare en ide til næste gang du skal have skønheden med til stående arbejde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *