Baby Nora

Vi har endeligt besluttet os for et navn til lillesøster, og nu hvor vi har smagt på det en dags tid, føltes det helt rigtigt; Nora. -Og det er godkendt af storebror, som har taget det til sig. Otto og Nora. Det lyder fint, ikke?

Da vi ventede os Otto forelskede vi os i navnet Grethe. Min farmor hedder Grethe, og det samme gjorde min mands oldemor. Som med Otto ville det altså have en familie-tilknytning, og den tanke kan vi godt lide. Grethe var også navnet vi havde i top denne gang, men vi ville ikke beslutte noget før vi så hende. -Og da hun så kom, følte vi begge at Grethe var for hårdt til hende. Det føltes bare forkert at sige Grethe til hende. Så vi var lidt på bar bund, for de øvrige navne vi havde snakket om i graviditeten var heller ikke helt rigtige. Nogle var for brugte, nogle ikke brugte nok, og nogle var vi bare ikke helt enige om. Men så smed manden pludseligt et nyt navn i puljen; Nora. Til at starte med var jeg i tvivl om der ville blive et problem med udtalen; ville nogle rulle henover r’et, eller ville alle sige det med r-lyd som os? Men efter at have smagt på det nogle dage, faldt jeg pladask. Det føltes bare så rigtigt at kalde hende det, og allerede nu kan hun ikke hedde andet.

På instagram har der været mange kommentarer og meninger omkring det her med navnevalg. Jeg har fået mange bud på navne, og det har været så skægt at læse de forskellige bud. Der er helt klart en generation af navne der er populære lige nu, og så er der de mere klassiske navne som i mine ører er lidt for romantiske og søde. -Men det er jo en smagssag! Og så er der de meget populære, dem som ligger på top 50. Der er mange rigtigt fine navne imellem, men jeg vil være lidt ked af at vælge et navn der er så populært, at risikoen for at efternavnet skal kobles på når hun starter i børnehave/skole er stor. Det kan man selvfølgelig aldrig gardere sig imod (medmindre man vælger mere ekstreme navne), og det vigtigeste er under alle omstændigheder at navnet passer til barnet. Uanset popularitet. Og hvem ved, måske ender Nora alligevel på toplisten inden for de næste par år. Det er jo et virkelig fint navn, ikke?! Meeeen, der skal alligevel rigtigt mange Nora’er til, for at de skal ende i samme klasse alle sammen.

————————————————————————————————————————–

We’ve finally picked a name for our little babygirl; Nora. It feels just right, and Otto, the proud big brother, has accepted it. It’s been a bit of process this time, since the name we’d planned on calling her, didn’t seem to fit her. But Nora is perfect!

18 meninger om “Baby Nora”

 1. Nora er så fint. Godt valg. Vi besluttede os heller ikke før efter Karla var født.
  Eri øvrigt helt vild med det fine layout 🙂

 2. Åh. Nora er det fineste pigenavn nogensinde og faktisk mit ‘yndlingsnavn’. (Desværre har min kæreste nedlagt komplet veto, så et evt. fremtidigt barn kommer nok ikke til at bære navnet alligevel).

  Men smukt, det er det. Og så sødt.

 3. Det er et meget fint navn. Vores Aya hedder Nora til mellemnavn, og vi synes i hvert fald at hun har verdens smukkeste navn 😉 Stort tillykke med at I har fundet NAVNET til lillesøster.

 4. Jeg fulgte ivrigt med på instagram; det var nemlig rigtig sjovt og interessant at se alle de forskellige forslag og små tendenser. Jeg foreslog selv Nora, for det er et af mine klare favoritter. Det er så smukt. Fint og alligevel med kant. Stort tillykke med, at I har fundet navnet 🙂

 5. Nora passer perfekt til Otto.
  Jeg kender selv det med at skulle vælge det helt rigtige navn.
  Kæresten og jeg venter vores første barn (en dreng) og vi sidder midt i navnemøllen.
  Synes det er lidt af et dilemma.. Pt har vi ca. 8-10 drengenavne og egentlig ville jeg gerne høre folks meninger, men hvad så hvis eks. mormoren og farfaren får sagt noget i retningen af: Ej DET kan man sgu ikke hedde og han så alligevel kommer til at hedde det.. Hmmm… svært.. Lige nu har vi forsøgt at holde dem for os selv og måske kan vi, som I, se når han/hun kommer ud hvilket navn der passer PERFEKT eller hvilke navne der i hvert fald IKKE passer 😉
  Men Nora er et skønt navn;)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *