Opskriften på gode pandekager / A recipe for lovely pancakes

Jeg vil gerne lige dele den opskrift jeg bruger når jeg laver pandekager, for den er virkelig, virkelig god. Det er en opskrift jeg har brugt siden min tid som svensker, og den er svensk, men hvor den oprindeligt kommer fra husker jeg desværre ikke længere. Here goes:

Jeg har opdelt opskriften i tre forskellige mængder, men hvor mange der bliver af hvert enkelt afhænger lidt af hvor tynde du steger dine pandekager, og om den første bliver god eller ryger i skraldespanden. Men lad os sige du får ca. 14 pandekager ud af den mindste portion, og så kan du selv regne den ud derfra.

 • 2½ dl hvedemel / 5 dl hvedemel / 7,5 dl hvedemel
 • ½ tsk salt / 1 tsk salt / 1,5 tsk salt
 • 6 dl mælk / 12 dl mælk / 18 dl mælk
 • 3 æg / 6 æg / 9 æg
 • 3 spsk smeltet smør / 6 spsk smeltet smør / 9 spsk smeltet smør
Bland mel og salt i en stor skål. Pisk (gerne med håndkraft) halvdelen af mælken i, indtil du har en ensartet tynd dej. Pisk æggene og resten af mælken i, og lad gerne dejen hvile ca. 30 minutter (dette skridt springer jeg næsten altid over…). Inden du begynder at stege dem, pisker du det smeltede smør i.
Når jeg steger mine pandekager har jeg varmen på lidt over middel, og jeg bruger altid en lille klat smør til hver pandekage. Efterhånden som de bliver færdige smider jeg dem ind i ovnen på et tærtefad. Ovnen stiller jeg på 100 grader, og på den måde er de stadig lækre og varme når jeg har fået stegt dem alle, og er klar til at servere.
Velbekomme!
———————————————————————————————————————–
I would like to share the recipe I use when I make pancakes, because it is really, really good. It’s a recipe I’ve used since my days as a Swede, and it is Swedish, but where it originally comes from I  don’t remember. Here goes:

I have divided the recipe into three different amounts, but how many you’ll get out of each amount depends on how thin you fry your pancakes, and if the first one is good or goes straight in the trash. But let’s say you get around 14 pancakes out of the smallest portion, then you can figure it out from there.

2 ½ dl white flour / 5 dl white flour / 7.5 dl white flour
½ teaspoon salt / 1 teaspoon salt / 1.5 teaspoon salt
6 dl milk / 12 dl milk / 18 dl milk
3 eggs / 6 eggs / 9 eggs
3 tablespoons melted butter / 6 tablespoons melted butter / 9 tablespoons melted butter

Mix flour and salt in a large bowl. Whisk (preferably by hand) half of the milk in until you have a uniform batter. Beat the eggs and the rest of the milk in, and let the dough rest about 30 minutes (this step I almost always skip…). Before you start cooking them, whisk in the melted butter.

When I cook my pancakes I have the heat on a little above average, and I always use a small knob of butter for each pancake. As they are finished I put them in the oven on a Flan dish. The oven I keep on 100 degrees celcius, and thus they are still delicious and hot when I have fried them all, and is ready to serve them.

Enjoy!

7 meninger om “Opskriften på gode pandekager / A recipe for lovely pancakes”

 1. Min opskrift er næsten magen til, men kun med 1 æg. Undrer mig tit over hvorfor der er så mange æg i pandekageopskrifter.
  Måske du har et bud på det?

 2. Lækkert, tak Julia. Jeg har lige spurgt efter opskrift i det forrige indlæg, men du er tankelæser. Tror den står på pandekager i morgen aften… 🙂 Aleneaften, host, gravid hehe

 3. Det ligner min opskrift 🙂
  Forleden skiftede jeg noget af melet (1/5) ud med fuldkornshvedemel og vi var alle tre enige om at det var de bedste pandekager vi nogensinde havde fået.
  Og som Jannik sagde, så er de mindre usunde 😉

 4. Jeg har længe ledt efter en god pandekageopskrift, og jeg vil helt sikkert afprøve denne 🙂 Nogle gange putter jeg også en halv til en hel tsk. vaniljesukker i, hvis det skal være ekstra sødt og lækkert 🙂

 5. Denne opskrift er min nye go-to, når der skal bages pandekager – jeg har efterhånden afprøvet et utælleligt antal pandekageopskrifter, men denne er en stensikker vinder.

  Tusind tak!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *