Zpaggeti på gulvet / Zpagetti on the floor

Da vi flyttede, besluttede jeg mig for at trevle det gulvtæppe op jeg engang hæklede til Otto’s værelse. Det var mit første store hækleprojekt, og endte med at blive kantet fremfor rundt, fordi jeg ikke havde forstand på udtagningerne. Desuden havde det en irriterende tendens til at bøje op i kanterne, selvom jeg pressede det flere gange. Det endte derfor til sidst med at ligge krøllet sammen og gemt væk, og derfor besluttede jeg mig for at lave det om.

Nu er jeg (igen!) igennem de 6 ruller zpagetti-garn jeg brugte sidst, og er virkelig godt tilfreds med udfaldet. Det er helt rundt, kanterne ruller ikke, og det er bare så pænt! Dog vil jeg gerne have det endnu større, fordi vi har en oplagt plads til det i den nye stue. Som det er nu har det en diameter på 125 cm. og jeg vil mene der skal minimum 30-40 cm. mere på før det er stort nok. Hvor mange ruller mere skal jeg mon ud og købe? Er der et matematik-geni derude der kan regne den ud for mig? Og som de fleste nok godt kan regne ud, så bliver det et forholdsvist pebret projekt, når det skal være så stort. Men i forhold til hvad man skal give for fede gulvtæpper ellers, så syntes jeg faktisk ikke det er galt. Det er jo håndlavet og helt unikt.

Zpagetti-garnet købte jeg i sin tid hos Camilla i Yarnfreak her i Århus, og det var også igennem Yarnfreaks blog at jeg faldt over en vejledning til at hækle tæppet. Nemlig denne opskrift/vejledning hos Colors & Creations. Det er en god idé lige at læse kommentarerne igennem, og det vigtigste når tæppet skal hækles helt rundt er at man hele tiden flytter udtagningerne. Laver man dem det samme sted for hver runde, ender man med et kantet tæppe som mit første forsøg. Jeg var lidt forvirret inden jeg gik igang, men da jeg først sad med det gav det meget god mening hvordan udtagningerne skulle flyttes for hver runde. Er du usikker skal du endelig spørge, så skal jeg forsøge at hjælpe.

———————————————————————————————————————–

I’ve crocheted a rug for our new house. It’s the second time I’m making it, because the first time around it didn’t quite end up as round as I wanted it. But this time it’s perfect, although I want it to be bigger. So I have to purchase more Zpagetti-yarn, cause I’ve run out. When it’s completely done it’s gonna look so good in the spot we want it in. More to come!

14 meninger om “Zpaggeti på gulvet / Zpagetti on the floor”

 1. Det ser godt ud… Det må jeg nok sige…

  Nogle gange kan man godt være heldig at finde Zpaghetti på tilbud, jeg så et godt et for en måneds tid siden – Men det hjælper dig jo ikke så meget nu…

  Hvad angår hvor meget du skal bruge, så aner jeg det ikke

 2. Wow, hvor er det bare blevet flot Julia! Og ja, det ville da være mega lækkert med et der er endnu større til stuen! Tæppet står også på min to do liste, men har endnu ikke kastet mig ud i det, fordi jeg er SÅ dårlig til at følge opskrifter, det går altid galt for mig!?! Hver gang jeg hører fra dig, tænker jeg; puha det er et godt tegn, for så er lillesøster stadig der, hvor hun skal være lidt endnu:0) Kh. Louise

 3. Sejt du har fået det helt rundt.Flot ser det ud. Jeg også luret på flere opskrifter om hvordan udtagningerne skal være for at det bliver helt rundt uden helt at forstå det. Så jeg har valgt den “nemme” løsning og laver udtagningerne samme sted hvergang og så leve med kanterne 🙂

 4. Hvis du skal have den 40cm større i diameteren så skal du bruge 4,5 rulle faktisk.. 🙂 Dejligt med en lille matematik opgave her om aftenen 😉

 5. Jeg Julia
  Jeg er helt enig; det er klart pænest med stangmasker. Det er blevet så fint!
  Skulle lige til at tage lommeregneren frem, da jeg så, at du allerede har fået svar på spørgsmålet.
  Håber vi snart ses igen 🙂
  Klem Camilla

 6. Fedt tæppe, har selv lavet et… Det blev rundt med kanten bøjer opad. Har Føsøgt at ændre maske-antallet i yderste kandt og dampe, men det bøjer stadig. Nogle gode råd???

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *