Fastelavnsboller. Den gode med marcipan, flødeskum og opskrift / A recipe for a danish treat

Igår eftermiddag hjalp Otto mig i køkkenet. Vi lavede dej til fastelavnsboller, og det er så hyggeligt han er ved at være så stor at han gerne vil hjælpe til. -Om det så rent faktisk er en hjælp kan diskuteres, hø hø.

Jeg har fået en kasse med lækkerier fra Odense Marcipan samt nogle opskrifter på forskellige fastelavnsboller. Jeg har dog ændret lidt på det hele, for jeg har min egen favorit. Da jeg boede i Sverige spiste jeg gladeligt semlor omkring fastelavn; en bolle med marcipanfyld, flødeskum og et godt drys flormelis. Her er min variant på en fusion af den danske og den svenske fastelavnsbolle:

Ingredienser:
100 g. smør
3,5 dl sødmælk
50 g. gær
1/2 tsk salt
75 g. sukker
Ca. 600 g. hvedemel
1 portion kransekagemasse
Fløde
Mørk chokolade

Smelt smørret, og lun mælken i den smeltede smør. Hæld over gærret, og opløs det med salt og sukker. Tilsæt melen gradvis, indtil du har en fast og smidig dej. Lad den hæve 1 time under dække.

Ælt dejen, rul den ud og skær firkanter. Sprøjt en top kransekagemasse direkte fra den indbyggede tyl i sprøjteposen (virkelig smart!) ud på midten af hver firkant. Fold dejen som på billedet, og klem kanterne godt sammen. Læg dem med samlingen nedad på et bagepapir, og lad dem hæve 1 time. Bages ca. 10 minutter ved 180 grader varmluft.

Når de er afkølede skærer du forsigtigt toppen af (mere bund end top!) og sprøjter flødeskum på bunden. Jeg har brugt en sprøjtepose og tylle 1M. Læg toppen på, og pynt med smeltet mørk chokolade. Opbevar dem på køl, de er bedst kolde.

Velbekomme!

Jeg har modtaget dette produkt for at teste og anmelde det. 
Min mening om produktet/firmaet er helt min egen, og ganske ærlig. 
Det kan jeg garantere! Se min reklamepolitik her.

———————————————————————————————————————–
I made a special kind of danish pastry with my son yesterday, and the recipe is above. In danish though, but if you feel like trying it out, I’m sure Google translate can help you. If not, feel free to send a comment with questions!

13 meninger om “Fastelavnsboller. Den gode med marcipan, flødeskum og opskrift / A recipe for a danish treat”

  1. UHM, tak for en lækker opskrift!
    Måske man skulle teste i weekenden :).

    (Og hvorfor f***** er der aldrig nogen der sender mig en kasse med søde sager???)

  2. De ser megalækre ud, og jeg er i gang med din opskrift. Men kære Julia for køkkenspassere som mig, ville det være en stor hjælp med et ca. antal på færdige boller og en angivelse af ca. hvor tyk dejen skal rulles ud.

    *fruF

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *