31 december, 2012

Godt nytår! / Happy New Year!


Jeg ønsker jer alle en forrygende aften, og håber 2013 bliver et godt år for os alle. Jeg glæder mig til endnu mere bloggeri, og til at se hvad året bringer foruden flytning og lillesøster for mig og min lille familie. Tak for i år!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I wish you all a terrific evening, and hope 2013 will be a good year for us all. I look forward to even more blogging, and to seeing what the year brings me and my little family besides moving and the addition of a baby sister for our son. Thank you for this year!

30 december, 2012

Tilbageblik 2012


Januar: Vi nød vores dejlige søn og hans rivende udvikling. Jeg hæklede på evighedsprojektet, og spiste godt på caféer med veninder. Jeg så også tilbage på 2011.


Februar: Jeg lavede en del kreative sager; æske til en pakkeleg, næsehornskostume til Otto og påbegyndte zpagettitæppe til Otto's værelse.


Marts: Vi fejrede Otto's anden fødselsdag, og åbnede vores hjem for to fotoreportager. Jeg blev færdig med zpagettitæppet, og var sammen med gode venner.


April: Jeg var i sommerhus med krea-veninder, og lavede konfektæg til påsken.


Maj: Otto havde skoldkopper. Jeg lavede fine cupcakes til en barnedåb (har generelt arbejdet en del hele året). Vi havde en dejlig tur i Dyrehaven. Min bog blev udgivet hos Tofino Books, og vi holdte reception. En stor dag!


Juni: Jeg broderede min venindes hund som en fødselsdagsgave til hende. Jeg var en tur i København og besøgte forskellige veninder. Jeg begyndte også at bruge Instagram meget flittigt.


Juli: Vi var på sommerhustur i Hirtshals. Jeg var sammen med krea-veninder. Vi var på sejltur med min far.


August: Vi var på sommerferie i Berlin, og hængte ud med gode venner. Jeg fik endnu en tatovering, og genoptog mine HF-studier ved siden af arbejdet med Cupcakefabrikken.


September: Vi var på weekendtur ved Vesterhavet med hele svigerfamilien. Vi var på dejlig solferie i Egypten med min mor, stedfar og lillesøster. Min kæreste friede til mig, og vi blev forlovet. Meget stort!


Oktober: Vi offentliggjorde min graviditet og var igennem nogle omtumlende prøver. Det endte lykkeligt, og vi fik at vide det er en lille pige som kommer engang i april. Otto var med os i Tivoli  Friheden for første gang. Jeg mødtes med en god veninde, og jeg fyldte 30 år.


November: Otto smeltede vores hjerter ved at vælge en kjole til lillesøster på eget initiativ. Jeg bagte peberkager af flere omgange. Jeg lavede stilleben med en af fødselsdagsgaverne, den fine Finnsdottir vase. Vi fik tilbudt et rækkehus og takkede ja. Flytter midt-februar.


December: Jeg pakkede mange julegaver ind, og besøgte flere lækre julemarkeder. Vi fældede juletræ i en hyggelig plantage. Jeg lavede juledekorationer, og min bog blev kåret som "Bedste danske dessertbog 2012" af Gourmand International. Også ret stort.

Alt i alt har det været et år fyldt med gode oplevelser, gode nye og gamle veninder, dejlige familiestunder, store personlige sejre rent arbejdsmæssigt, og en masse kærlighed. Tak til alle jer der aktivt følger med herinde og på Instagram, det betyder mere end I aner. Godt nytår til jer alle!

29 december, 2012

Snapshots fra juleaften


Her er nogle få billeder fra juleaften. Desværre havde jeg glemt at tømme kameraet, så det blev hurtigt fyldt op. Men jeg fangede Otto i færd med at åbne julegaven fra os, som var en værktøjskasse med boremaskine etc. som ligner faderens Bosch på en prik. Otto blev lykkelig!

Vi havde en hyggelig aften, og Otto klarede dagen så fint. Maden var lækker, og vi fik en masse penge og gavekort til vores snarlige flytning. Vi har faktisk allerede købt et nyt spisebord, som vi hentede i Odense forleden. Følger du med på instagram har du nok allerede set det.

Både 1. og 2. juledag bød på familiejulefrokoster, så der har været nok at se til i juledagene. Det er hyggeligt, men også lidt meget med små børn. Heldigvis er Otto vant til mange mennesker og til at komme med rundt, så han klarer det ret godt. I morgen står den på den sidste julefrokost hos min far, og så er vi ellers ved at være klar til nytårsaften. Menuen er planlagt og det hele er købt ind. Jeg glæder mig til at dække et flot bord, og til at spise god mad og skåle det nye år ind med gode mennesker.

Håber I alle har en dejlig juleferie, og får en skøn nytårsaften!

24 december, 2012

Med ønsket om en magisk juleaften til jer alle / I wish you all a magical Christmas Eve


Vi tager den lige igen, nu hvor dagen endeligt er her. Håber I alle får en dejlig, magisk juledag og aften!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I'll post it again, now that the day is finally here. Hope you all have a wonderful, magical Christmas Day and evening!

21 december, 2012

Glædelig jul, kære læsere / Merry Christmas, dear readers


Det har været en sløv uge på bloggen! Jeg har været hårdt ramt af sygdom siden lørdag, og fik i tirsdags beskeden hos lægen at det "blot" var en virus som skulle leves igennem. Først i dag er jeg sådan nogenlunde mig selv igen, og har været ude og ordne nogle mindre ærinder. Stadig med rust på stemmen, og slim i hals og næse. Ydrk! Det er virkelig hårdt at være syg med et barn i huset, syntes jeg. Kæresten har gjort hvad han kunne, men han havde også en vigtig skoleopgave og aflevering, så han har selv haft sit at se til. Men fra i dag er der dømt juleferie for os alle!

De fleste af gaverne er der heldigvis styr på, og imorgen skal vi holde den første (af mange) julefejring(er). Egentlig skulle vi selv have lagt hus til, men jeg måtte erkende at det blev for meget ovenpå ugen og med en rest af sygdom tilbage, så det bliver i stedet ude hos min mor og stedfar, sammen med min lillesøster og hendes kæreste. Vi skal have tapas, og ikke traditionel julemad. Det får vi alle sammen rigeligt af i de kommende mange juledag. Jeg glæder mig.

Det bliver nok ikke til så meget bloggeri henover julen, så jeg vil gerne ønske jer alle sammen en rigtigt glædelig jul. Jeg håber I får nogle skønne dage sammen med jeres familier, fyldt med hygge, lækker mad og gode gaver. Tak for endnu et fantastisk år, og tak fordi I følger med, skriver søde kommentarer, sender mig dejlige emails og siger hej ude i den virkelig verden. I er de bedste!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

It's been a quiet week on the blog. I've been sick since saturday, and still isn't on top just yet. Tomorrow we'll be celebrating the first of several Christmas days with family, and I'm looking forward to it. We'll be eating tapas instead of traditional Christmas foods. Nice.

There probably wont be a lot of activity here in the next couple of days, so I just wanted to wish you all a very merry Christmas. Thank you so much for following my blog, that makes me very happy!

13 december, 2012

Hjemmelavede flødeboller a'la Summerbird / Homemade cream puffs a'la Summerbird


I mandags lavede jeg flødeboller med marcipan fra Summerbird i bunden. Jeg anede ikke at de solgte deres marcipan, så da kollegaerne på Cupcakefabrikken pludseligt fyldte hylderne med det, blev jeg vild af begejstring. Det smager SÅ godt! Og ja, det er ret dyrt ift. mange andre mærker, men hold nu op det er pengene værd (Er du nysgerrig kan du se prisen og købe det her). Og ja, det er ret svært at beherske sig når man omgives med en masse lækkerier og fine pyntesager på sit job...

Til mine flødeboller tog jeg udgangspunkt i denne opskrift fra Odense Marcipan men tilføjede vaniljekorn da jeg kogte sukkerlagen. Jeg kunne sagtens have halveret mængden, for marcipanrullen er jo ikke stå stor og det betyder mindre bunde når man bare skærer skiver. Men nu er fryseren fuld af flødebolleskum, og det er jo helt fint. Marcipanbundene vil jeg bage lidt kortere tid næste gang, for de blev lige seje nok. Jeg vil også sprøjte endnu mere skum på næste gang, for chokoladelaget bliver lækkert tykt når de dyppes direkte (og det kan man sagtens når de lige er blevet bagt lidt af) og det betød at chokoladen tog lidt for meget over. Men nøj, de smagte godt. Og det var super nemt at lave!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Monday I made cream puffs (that's not the right name, but I don't think this little sweet is made elsewhere than scandinavia and germany?!) with marzipan from Summerbird in the bottom. I had no idea they sold their marzipan, so when my colleagues at Cupcakefabrikken stocked up their shelves with it, I was thrilled. It tastes SO good! And yes, it's quite expensive compared to many other brands, but it's well worth the money (If you're curious you can see the price and buy it here). And yes, it's pretty hard to control myself around all the nice stuff at work...

For my cream puffs I used this recipe from Odense Marzipan, but added vanilla seeds when I cooked the syrup. I could easily have halved the amount, because the marzipan isn't that thick so the slices make cute little bottoms. But now freezer full of cream puff foam, and that's perfectly fine. Next time I will bake the marzipan a couple of minutes less, because they were a bit too chewy for my taste. I'll also put more foam on next time, beacuse the chocolate layer is deliciously thick when the foam is dipped directly  into it (the foam can easily be dipped when baked a little), but because the amount of foam was sparse, the chocolate took over. But it was delicious either way. And it was super easy to make!