30 november, 2012

Roskilde, here we come!


Vejret ser ikke ud til at blive så voldsomt som først antaget her i weekenden, så om nogle timer tager vi afsted mod Roskilde. Imorgen besøger vi julemarkedet på Musicon, og jeg glæder mig meget til at se hvad folk har med, suge julestemningen til mig og sige hej til de bloggere der deltager.

Min mor, søster, Otto og jeg tager over til min søde moster, hvor min kusine og min grandkusine også er på besøg. Så der bliver fuldt hus hele weekenden, og helt sikkert gang i den. Min grandkusine er nemlig en skøn lille unge på 4, så hende og Otto skal nok få det rigtigt sjovt sammen.

Jeg glæder mig. Er der mon andre der har planer om at besøge markedet imorgen? Håber jeg kan kende jer i så fald, jeg er ikke så god til ansigter. Men hvis I kan kende mig må I endelig sige hej!

29 november, 2012

Og nu til noget sødt: Konfekt!Forleden viste jeg mine juledekorationer fra de sidste år frem igen, med tanken om at nogle måske kunne finde lidt inspiration til de dekorationer der nok bliver produceret i stor stil her i weekenden.

Og nu har jeg fundet konfekten fra sidste år frem, for måske der er nogle der skal igang med det også? Jeg elsker at lave konfekt, og glæder mig til at bruge en hel dag på at trille kugler, lave stænger, æg og meget mere. Sidste år kastede jeg mig ud i at lave min egen marcipan, og det blev ret lækkert. Jeg brugte også almindelig marcipan, og en skovbærmarcipan fra Odense. Dén var godt nok god med den hvide chokolade på. Jeg bruger også altid nougat som jeg elsker, og så en god chokolade på det hele. Og pynt, masser af pynt. I indlægget her fra sidste år, kan du se hvad for noget konfekt jeg fik lavet og hvordan jeg lavede marcipanen. Æggene er egentlig fra påske, men de er jo så gode og klassiske, så de kan altså også godt laves til jul syntes jeg. Haps!

28 november, 2012

Mine adventskranse og juledekorationer fra de sidste par år


Nu nærmer 1. advent sig hastigt, og jeg har ikke forberedt noget som helst til dette år's dekorationer. Det ender nok også med at Otto og jeg er i Roskilde hele weekenden, så jeg tror vi udskyder juleriet til næste weekend igen. Men så skal der dælme også pyntes både juletræ, spises æbleskiver og leges med gran, mos og glimmer!

Det øverste collage med Avvento-stagerne er fra sidste år. Jeg hyggede mig meget med at inkludere Otto's dyr i den lille juleskov, og han hyggede sig med at kigge på den. Collage 2 er også fra sidste år, og viser vores kalenderlys og en adventsdekoration jeg lavede til min mor. Det store billede viser vores egen adventsdekoration, også fra sidste år, mens det sidste collage viser den adventsdekoration jeg lavede i 2010. I bund og grund er jeg nok lidt traditionel, i den forstand at jeg altid bruger mos som bunddække og så dekorerer med hvad jeg lige har ved hånden. Fx et par små bambier jeg har arvet fra min mormor, og et fimohjerte jeg selv har lavet. Og glimmer, altid masser af glimmer, som glimter afsted når lysene tændes. Det sidste billede viser den adventskrans jeg lavede til Cupcakefabrikken sidste år, bl.a. inspireret af en krans Rakel lavede.

Jeg troede egentlig jeg havde vist dekorationerne fra 2009 hvor vi boede i København, men jeg kunne ikke finde dem på bloggen. Alle billederne her er tidligere vist på bloggen (det er derfor størrelserne varierer lidt), men der er kommet mange nye læsere til i løbet af året så forhåbentligt kan de inspirere alligevel.

Skriv endelig et link i kommentarfeltet hvis du selv blogger om din adventskran/juledekoration, jeg vil elske at se hvad I andre laver!

27 november, 2012

I syv sind

Foto lånt her
Eller, måske egentlig bare i to. Jeg kan nemlig ikke helt bestemme mig for, om jeg håber at der kommer så meget sne som de taler om i den kommende weekend, eller om jeg håber at sneen holder sig væk for denne gang.

Min mor, lillesøster og jeg har planer om at køre til Roskilde fredag, og bruge weekenden på at hygge hos min moster og besøge julemarkedet i byen. Ved at flere bloggere deltager med deres kreationer, og vil så gerne forbi og se det hele og suge lidt julestemning. Men hvis vejret er noget skidt pga. sne og kulde, så kører vi ingen steder. Så for at vi kan komme afsted håber jeg ikke der kommer det mindste snefnug.

På den anden side så elsker jeg sne! Og jeg ville elske at julehygge 1. søndag i advent med min lille familie, mens sneen vælter ned udenfor. Og at kælke med Otto, og kaste med snebolde i glitrende kulde. Så en del af mig håber også at varslerne holder stik, og der kommer en helt, helt masse sne.

Hvad håber du?

25 november, 2012

Gode peberkager (med opskrift)


Jeg har bagt virkelig mange peberkager indenfor en uge. Sidste søndag var det med en flok veninder på Cupcakefabrikken, og igår var det med familien ude hos min mor. Jeg har instagrammet peberkagebagning på livet løs, og nu er der efterhånden så mange der har spurgt ind til hvilken opskrift jeg bruger, at jeg gerne vil dele den her. Den er virkelig nem at arbejde med, og den smager rigtig godt!

Opskriften er fra en gratisavis, hvor jeg rev den ud for 5-6 år siden tror jeg. Desværre står der ikke hvem der står bag opskriften på mit lille stykke, men noget siger mig at det måske er Camilla Plum?! Egentlig må man jo ikke videregive opskrifter fra kogebøger og lignende, men når nu den var bragt i en gratisavis så tillader jeg mig alligevel at gøre det. Skulle nogen genkende opskriften fra fx en af Plum's kogebøger må I endelig lige sige til, så ophavsmanden/kvinden kan få credit. Jeg har ændret en smule i opskriften, og fremgangsmåden skrives med egne ord.

Peberkager (antal er jo helt afhængigt af størrelsen på udstikkere, men der bliver maaaange)

250 g. stuetempereret smør
1/2 kg sukker
2 dl piskefløde
2 dl sirup (jeg bruger lys)
2 spsk bagepulver
4 tsk stødt ingefær
4 tsk stødt kanel
4 tsk stødt kardemomme
2 tsk stødte nelliker
2 tsk stødt sort peber (de bliver "stærke" så tag evt. kun 1 tsk)
2 spsk kakao
Hvedemel til dejen bliver fast, ikke hård

Pisk smør og sukker sammen til en luftig masse. Tilsæt fløden og rør rundt, og tilsæt så de øvrige ingredienser. Ælt mel i indtil dejen er til at forme, men ikke for meget! Lad dejen hvile pakket ind i cellofan mindst natten over, gerne en dag eller to (det kan sagtens holde en uge) i køleskabet.

Når du er klar til at bage varmer du ovnen op på 180 grader. Hvis du vil bage flere plader ad gangen så brug varmluft, men ellers bare almindelig ovn og en plade midt i ovnen. Jeg ruller dejen ud på bagepapir og bruger lidt mel så den ikke klistrer for meget fast. På den måde kan de nemt flyttes over til bagepladen. Dejen er god og fast, og er meget nem at arbejde med. Fede udstikkere kan efterhånden fåes mange steder, fx har mine kollegaer i fabrikken et fint udvalg her.

Bag peberkagerne ca. 10-12 minutter, til de er gyldne men ikke mørke. Husk at de bliver lidt sprødere når de er afkølede. Glid bagepapiret med kagerne af bagepladen når de er færdige, og læg dem til at køle på et bord. De behøver ikke at komme på rist.

Hvis du vil pynte dem kan jeg kun anbefale at bruge en tyk royal icing, som tørrer og bliver helt hård. Jeg har fx en god opskrift i min bog. Jeg bruger sprøjteposer og en rund tylle (nr. 3 fra wilton) til at dekorere mine peberkager. Hvis jeg vil have glasur på, lægger jeg først en kant af icing rundt hele kagen og så fylder jeg ud med en almindelig glasur.

Opbevar kagerne i kagedåser så de forbliver sprøde, men husk at lade dekorationen tørre grundigt først. Peberkagerne er også fine som spiselig pynt på juletræet, men husk i så fald at lave hul med fx et sugerør inden du bager kagerne.

God fornøjelse, og rigtig glædelig jul!

22 november, 2012

Update på Julens mange markeder


For et par uger siden lavede jeg et indlæg om de mange julemarkeder jeg selv meget gerne ville besøge rundt om i landet, og nu har jeg lige opdateret listen lidt. Især I københavnere er heldige, for der er virkelig nogle spændende markeder på listen i jeres by. Men jyderne kan nu også være med!

Vil du se nærmere på listen, så klik dig ind her. Og husk at læse kommentarerne, for der er også mange gode bud. Det første marked er allerede nu på lørdag, med Designskolens julemarked i København.

Selv tager jeg til Roskilde d. 1-2 december, for at kombinere julemarkedet der med et besøg hos min moster. Og så snupper jeg Arkitektskolens julemarked her i Århus, det er altid et hit. Måske vi ses?

21 november, 2012

Otto's kjole til lillesøster


Tæt på hvor vi bor ligger der en lille butik der sælger kunsthåndværk. Alt fra strik til porcelæn og sæber. Vi går ofte forbi, og en dag hvor Otto og hans faster gik forbi butikken, pegede Otto på en kjole i udstillingsvinduet og sagde at den var til hans lillesøster. Det har han sagt hver gang vi er kommet forbi siden, og igår hvor kjolen pludseligt var væk, spottede Otto det med det samme og spurgte efter den.

Jeg kunne ikke lade være med at tage ham med ind og spørge efter kjolen, og heldigvis havde de den endnu. Syntes det er fantastisk sødt at han bestemt mente det var en kjole til lillesøster, og kunne da ikke gøre andet end at købe den. Til lillesøster fra storebror ♡

20 november, 2012

Psst. Du kan vinde min bog ovre hos Louisa Lorang lige nu!


Louisa Lorang har lige nu en give away på hendes dejlige madblog, hvor præmien er min bog Julia's Cupcakes. Louisa finder en vinder kl. 20.00 d. 23 november, så skynd dig at deltage inden hvis du vil have en chance for at vinde.

Skulle du ikke være så heldig at vinde, så kan bogen erhverves hos boghandlere landet over for 149 kr. og det er da ikke galt, vel? Eller måske den skulle på ønskelisten her til jul? Du kan se et sneak peek på siderne i bogen lige her. Jeg er stadig meget stolt over den!

19 november, 2012

Veninder, peberkager og goodiebags


Igår inviterede jeg en flok veninder til peberkagebagning på Cupcakefabrikken, og det blev den hyggeligste eftermiddag længe. Jeg havde brugt nogle uger på at planlægge en overraskelse til dem alle, i form af en goodiebag fyldt med fine sager fra forskellige danske mærker. De blev heldigvis meget glade, og det var fedt at se overraskelsen og glæden strømme ud fra dem mens de kiggede deres poser igennem. Hvad der var i skal jeg nok lige få vist, sammen med de alt for fine værtindegaver jeg var så heldig at få.

De fleste havde taget peberkagedej med, og muntrede sig med alle mine mange udstikkere og nogle medbragte. Jeg havde lavet icing til at pynte kagerne med, og det kom der både meget fine og meget grimme peberkager ud af. Andre nørklede med patchwork, perler og julepynt. Nu er julestemningen skudt godt igang, og der er fyldt op på kævl, hygge og samværskontoen. Dejligt!

Jeg har fået nogle venskaber igennem det her bloggeri som jeg for intet i verden ville undvære! Det er fantastisk at mødes på den anden side af skærmen og opdage at man har sprunget flere stadier af "start-venskab" over, fordi man allerede ved meget om hinanden og deler mange af de samme interesser. Den gruppe som jeg ses med på kryds og tværs af hinanden, tager i sommerhus på weekendture med, diskuterer og deler med er guld værd. Guld!

17 november, 2012

Kaninerne skal hjem til...


...Molly! 
Random.org har talt, og ud af de 141 deltagere landede maskinen på nr. 101 som pudsigt nok var skrevet af Cecilie fra min mødregruppe. Det er altså lidt sjovt! Så kaninfamilien flytter hjem til hendes søde datter Molly, en af Otto's gode veninder. Hyggeligt. Tak til alle jer der var med på denne lynhurtige give away. Jeg har mange flere i ærmet det næste stykke tid, så følg med.

16 november, 2012

Back to normal

Nå, men efter at have fået et par emails (tak for dem!) fra læsere der ikke længere kan kommentere pga. de nye indstillinger, har jeg droppet ændringerne. Heldigvis fanges alle spamkommentarerne af blogspots glimrende filter, så det er ikke fordi de havner på bloggen. De irriterer mig bare lidt i min indboks, men det må jeg så leve med. For alle skal bestemt have muligheden for at kommentere herinde! Jeg troede faktisk også alle kunne kommentere med den indstilling jeg havde valgt (registrerede brugere inkl. Open ID) men sådan var det så åbenbart ikke. Men nu er alt som det plejer igen. Kommenter til I segner ☺

13 november, 2012

Konsekvensen af spam

Mængden af latterlige spam-kommentarer, der forsøger at udgive sig for at være udenlandske bloggere der kan skrive avancerede ord på engelsk, er steget helt vanvittigt meget på det sidste. Derfor ser jeg mig nu nødsaget til at stoppe muligheden for at kommentere anonymt. Det betyder at man skal have en registreret konto for at kunne kommentere fremover. Jeg håber ikke dette bliver et stort problem for de af mine læsere der ikke selv blogger eller har en konto, men alternativet er at sætte den forfærdelige "bevis du ikke er en robot"-ting på, og den vil jeg for alt i verden gerne undgå. Håber I forstår!

12 november, 2012

Fremtiden er sikret!

Foto lånt her

Sådan føler jeg det ihvertfald lige nu, for i dag har vi fået tilbudt en kontrakt på et rækkehus vi virkelig gerne vil have. Vi havde ellers fået meldingen at vi desværre ikke havde fået det, men nogle hoppede fra og pludseligt stod vi først på listen. Helt utroligt!

Vi kørte derud sidst på eftermiddagen for at se på området, og lure ind ad vinduerne i det der højest sandsynligt bliver vores kommende hus. -Og bare rolig, der bor altså ikke nogen, det er et nybyggeri. Det ser så lækkert ud, og jeg kan slet ikke vente med at flytte ind. Åh, at komme ned til jorden og få en terrasse og lille have. Det bliver så godt! Hvis alt går vel hedder overtagelsen 15 februar, og det er jo perfekt i forhold til min termin d.18 april. Så kan vi lige nå at komme på plads med det meste inden lillesøster kommer til verden.

Ih, hvor er jeg glad! Glad, glad, glad. Nu venter vi så bare på kontrakten, og håber det hele falder i hak.

09 november, 2012

En fantastisk DIY-side!
Jeg er via Pinterest faldet over en helt fantastisk hjemmeside fyldt med alle mulige og umulige DIY-projekter. Siden hedder craftgawker og samler DIY's fra blogs over hele verden, så vidt jeg lige kan se. Man linkes videre til den oprindelige blog når man klikker på de forskellige DIY's. Der er virkelig mange (!), og lige nu er meget af det idéer til fine ting man selv kan lave her til jul, og lækre hjemmelavede julegaver. Jeg vil virkelig anbefale alle at kigge forbi, der er så meget inspiration at hente.

I collagen har jeg samlet de første 4 ting jeg lige faldt over. Adventskalenderen er der en pdf-fil til, og man kan lave sin egen variant. Super fin! Gaveæskerne formede som legoklodser er der garanteret mange børn der ville elske at få julens gaver i. Vendespillet er en rigtig god gaveidé til mindre børn, og lyskæden med kvadrater er så flot. Måske den kunne laves i mini-format og pynte på et moderne juletræ?

07 november, 2012

Julens mange markeder

Billeder jeg tog på nogle af de julemarkeder jeg besøgte sidste år

Ja ja, jeg ved godt at mange mener det stadig er for tidligt at begynde at snakke, tænke og planlægge jul, men jeg ved også at rigtigt mange i smug allerede er kommet i julestemning. Jeg er ihvertfald!

Og hvis man som jeg elsker at gå på julemarkeder hvor udstillerne er unge upcoming kunstnere, spirende designere og små brands, så er det en rigtig god idé at danne sig et overblik over hvor det sker og hvornår allerede nu. Desværre sker rigtigt meget af det bedste i København, hvilket er lidt træls for os jyder, men det kan jo være en god grund til at besøge en veninde, moster eller lignende. Jeg har undersøgt årets udbud lidt, og her kommer der info om hvor der afholdes spændende julemarkeder jeg selv ville ønske jeg kunne besøge i år:

24 november, Designskolens julemarked, Philip de Langes Allé 10, Kbh. -Her kan du købe lækkert, nyt design fra bl.a. skolens elever og Maya Bille aka Nunabee.
30 nov.-1. december, Designcellerne i Fængslet i Horsens. -Her finder du lækkerier fra dygtige håndværkere og designere.
30 nov.-2 december: Sanseligt julemarked i Viktoria Factories, Vesterbrogade 24B kld, Kbh. -Her finder du lækkert porcelæn, smuk grafik og ikke mindst Lucky Boy Sundays fine sager.
1-2 december, Designskolen Kolding, Aagade 10. -Her kan du købe lækre sager fra elevernes hænder.
1-2 december, Kødbyen, Slagterhusgade 44, 1 tv, Kbh. -Her finder du bl.a. Meyer Lavigne's smukke sager, men også meget andet.
1-2 december, Julemarked i Roskilde. -Her er der mange mindre udstillere, og fx Lis og Puk har en stand med egne designede lækkerier.
1-2 december, Det nye designerjulemarked, H.C. Ørstedsvej 18, baghuset, Kbh. -Også her deltager Nunabee og mange flere spændende designere.
8 december, Julekaos-marked, Eskildsgade 23, Kbh -Her holder Finnsdottir lagersalg!! Derudover er der andre fine sager fra værkstedsfællesskabet Kim Vild.
8-9 december, Arkitektskolen i Århus, Nørreport 20. -Her finder du både elevernes og andre kunsthåndværkeres lækre ting og sager.
15 nov.-22 december, Kongensgade 34, Odense. Pop Up Shop af Kunstfabrikken. -Her finder du en masse mindre designere og kunsthåndværkeres ting og sager.

Der er garanteret mange flere, og har du et bud på andre lækre markeder i samme ånd må du endelig skrive det i kommentarfeltet! Håber nogle har fået lyst til at besøge nogen (eller alle!?) af disse spændende markeder. Måske vi støder på hinanden i vrimlen. Glædelig juleshopping!

UPDATE: Husk at kigge kommentarerne igennem, for der er også rigtigt gode bud på julemarkeder jeg ikke kendte til. Tak for dem, og kom endelig med flere!

06 november, 2012

Vafler og køkkengrej


Igår udnyttede vi at vi alle tre var hjemme hele eftermiddagen, og fik langt om længe afprøvet det dobbelte vaffeljern jeg fik i fødselsdagsgave. Jeg elsker vafler! Min kæreste (ja ja, det der forlovede vænner jeg mig altså ikke til at kalde ham) havde en idé om at man lige så godt kunne spise pandekager, men det var indtil jeg serverede vaflerne igår. Så blev han omvendt. Yay! Jeg brugte denne opskrift fra Valdemarsro, som varmt kan anbefales. Men giv vaflerne rigeligt for at få dem godt sprøde. Det kan jeg bedst lide, de skal gerne knase lidt.

De to knive fra Rosendahl Grand Cru har jeg haft lidt tid, og de har været et fantastisk tilskud til vores køkken. Skarpe knive der skærer præcist er bare så dejlige at arbejde med, og særligt den store kokkekniv har jeg været glad for.  Den skærer mango, kartofler m.m. som en drøm. Jeg har fået dem for at anmelde dem, og jeg kan godt stå inde for at de er pengene værd. Og så er de faktisk en del billigere end andre mærker, men mindst lige så gode. Det eneste jeg er lidt bekymret for er håndtaget, for vores øvrige knive ryger altid bare i opvaskeren, men her tror jeg ikke håndtaget kan holde til det. Men de kloge mener jo også at sådan nogle knive skal vaskes op i hånden, så det må jeg vel vænne mig til.

05 november, 2012

Keramisk stilleben


Idag var jeg et smut forbi Søstrene Grene for at finde den mindste af de ovenstående vaser. Havde set den på Instagram hos flere forskellige, og måtte bare ned og have den. Jeg kunne se dette stilleben for mit indre blik, og er virkelig glad for at jeg nåede at få fingre i den. Der var kun to tilbage!

Den største af vaserne er en fødselsdagsgave som jeg købte her da jeg fyldte 30 år. Den er fra Thora Finnsdottir, og jeg syntes den er helt vildt smuk. Den mellemste vase er et af mine bedste loppefund til dato, og er fra sommerens tur til Berlin. Den er en gammel sag, og det er jo helt tydeligt at se hvor de nye har deres inspiration fra, ikke sandt?

Tulipanerne er sæsonens første. Julen kan bare komme an, jeg er SÅ klar! -Og nå ja, det grimme hul på væggen er fra en radiator der blev flyttet for en del måneder siden. Nogle ting får man bare aldrig ordnet...Tsk tsk.