31 august, 2012

Min helt egen....


....skønne, skønne frøken. Må lige beklage billedkvaliteten, det er et instagramfoto som er taget i en gang uden dagslys. Men er hun ikke fin? Det er den dygtige Jane aka Brilleting der har lavet hende helt specielt til mig, og jeg fik hende da jeg holdte udgivelsesreception for min bog. Hun forestiller mig, det kan I sikkert godt se?! Jeg er meget glad for hende, og glædes dagligt over hende, som hun hænger der i vores gang og dingler med benene. Tusind tak, Jane!

29 august, 2012

Stolthed!

Mit talent af en kæreste og hans nye duo-makker har netop lagt deres første nummer ud til offentligheden, og jeg er så hamrende stolt! Det er sådan et lækkert nummer, og jeg vil anbefale alle at høre det. -Og kan du lide det, må du hjertens gerne gå ind og like, dele og give dem en hilsen med på vejen. Min kæreste Bo har stået for det meste af musikken og mixningen, mens partneren Caspar er den der har skrevet tekst og melodi. Det er også ham der synger. Er de ikke dygtige? Jeg hører det på repeat, og det endda på trods af at jeg har hørt mix efter mix efter mix, mens det blev produceret. Lyt og nyd!

25 august, 2012

Kender du det....

Otto og Petrine for ca. et år siden.
....at hjernen ikke helt kan følge med sig selv? Sådan har jeg det ofte lige for tiden, og et godt eksempel er gårdagens indlæg hvor jeg fik skrevet, at Otto og jeg ikke havde planer for søndagen men bare skulle hygge os kun os to. Egentlig vidste jeg jo godt at vi længe har haft en aftale med mødregruppen, og jeg har endda skrevet med nogle af mødrene igår aftes om hvad de skulle medbringe. Alligevel havde jeg helt indtil imorges følelsen af at vi ikke havde planer søndag. Utroligt! Men nu er der handlet ind, og så må jeg klare lidt oprydning når Otto er puttet senere. Mon ikke de overlever at her er ikke er støvsuget, og at badeværelset er møgbeskidt? Det kan de ihvertfald blive nødt til, for jeg ooorker ikke at gøre noget ved det nu....

Heldigvis er mødrene i vores mødregruppe nogle dejlige damer, og jeg føler mig enormt heldig at være blevet sat sammen med dem i sin tid. Vi ses stadig ganske ofte, nogle gange alle sammen og andre gange på kryds og tværs af hinanden. Det er faktisk ikke helt lige så tit vi ses med ungerne, men imorgen samles hele flokken inkl. de nye tilskud der er kommet. Det bliver hyggeligt!

24 august, 2012

God weekend!


Min smukke by set fra havnefronten. Forrige fredag lavede jeg et job for Arla, hvor nogle cupcakes skulle fotograferes til noget messemateriale. Lokalerne på havnen, hvor fotografen holdt til, var helt utrolige!

Idag har kæresten pakket alt sit musikudstyr ned, og er draget mod sommerhuset i Ebeltoft, hvor han og en ven skal lave musik sammen hele weekenden. Jeg er derfor alene med Otto, men fordi jeg har et polterabend-arrangement imorgen, bliver han passet af sin farmor og oldemor det meste af dagen. Men søndag skal vi hygge os, bare ham og jeg, indtil kæresten igen er hjemme. Weekenden går alt for hurtigt når det meste af lørdagen går med at arbejde....

Men god weekend til jer alle, håber I nyder den!

23 august, 2012

Vand over hovedet


I mandags begyndte jeg i skole, og mit nye liv er i fuld gang. Det bliver nogle hårde måneder indtil eksamen i starten af december, og jeg er meget spændt på om jeg kan holde til det. Danskundervisningen er spændende, men med 2 lærere fordelt på ugens dage, også en smule ustruktureret. Jeg er i skole 4-5 timer hver dag, og derudover forventes det at man bruger 110 timer på lektiearbejde igennem forløbet. Ouch! Om onsdagen starter jeg dagen med at forberede aftenens workshop, inden jeg skal i skole. Jeg når så lige hjem til aftensmad, inden jeg skal være på Cupcakefabrikken og holde workshop for folk. I weekenderne er der oftest et polterabend eller lignende, udover at jeg også gerne skulle slappe af, nyde min familie og lave lektier. Hvornår jeg skal finde tid til mine elskede kreative sysler aner jeg ikke. Puha, jeg er allerede helt forpustet....

21 august, 2012

Hvem skal have blussende kinder?


Den lille hurtige give away jeg annoncerede forleden, endte med at have 123 deltagere. Dem har jeg netop kørt igennem random.org-maskinen, og den heldige vinder der kan få lov at boltre sig i den lettere beskidte verden Fifty Shades Of Grey er, er Frk. Eigil uden blog. Tillykke! -Send mig lige en mail med din adresse, så får jeg PrettyInk til at sende dig en kopi af bogen. Håber du bliver glad for den!

Tak til PrettyInk og Rosinante for at sponsorere bogen, og tak til alle jer der ville være med i kampen. Husk at den kan købes i butikkerne fra den 31 august.

20 august, 2012

Snarlig (mere) ferie og foedselsdag


Om lige godt en måned flyver vi til Egypten med min mor, stedfar og lillesøster, og selvom der er sååå varmt her i lille Danmark i disse dage, så glæder jeg mig helt vildt meget. Det er simpelthen den skønneste måde at være på ferie i afslapningens tegn, selv med et mindre barn på slæb. All Inclusive, det holder altså! -Og at snorkle blandt de fineste fisk. Fik jeg sagt at jeg glæder mig?

Imorgen er det min kærestes 30 års fødselsdag, så Otto og jeg skal gøre det helt store morgenbord klar, for så at vække ham med sang og gaver. Jeg glæder mig til at prøve det med Otto, der nu er så stor at han forstår hvad der foregår og kan deltage aktivt. Det bliver fedt!

18 august, 2012

Paa den anden side...


....af skærmen sker der en hel del! Men selvom der er masser at lave, er det ikke noget der giver det vildeste blog-materiale. På mandag starter mit nye liv som studerende, og jeg er spændt på at møde mine klassekammerater for det næste halve år. Lektiehæftet er gjort klar, som nogle måske har set på Instagram, men jeg mangler stadig at købe nye kuglepenne. Jeg mangler også at lande ovenpå vores ferie i Berlin, og komme i hverdags-mode igen. Men det er altså lidt svært med en kæreste der stadig er på sommerferie! Jeg mangler også at blogge om den delikatesse jeg nyder mest for tiden, den bog jeg læser, og den kaffemaskine jeg næsten lige har fået ind ad døren (som en af jer snart kan vinde). Det kommer! Jeg skal bare lige lande helt først....

14 august, 2012

Smukke blomster#1: De fineste høstanemoner i min svigermors have. Så fin en blomst!
#2: Vilde vejkantsblomster i min nye, gamle vase; det bedste loppefund fra Berlin!

11 august, 2012

En hausfraus guide til Berlin - Kreuzberg

De voksne kan også lege på de mange legepladser i byen.

Så er vi vel hjemme, efter 9 dejlige dage i Berlin. Det er tredje sommer vi er afsted, og det er bestemt ikke den sidste. Berlin er en fantastisk by! Der er super børnevenligt, og det er nemt og hurtigt at køre derned fra Århus. Sidste sommer skrev jeg en guide til Prenzlauer Berg, som længe har været det hippeste område i byen. Den guide opdaterer jeg også lige med et par tips mere fra denne tur. Meeen, der begynder at ske mere og mere i andre områder. Jeg lovede dengang en guide til Kreuzberg, og nu bliver den endeligt skrevet. Vi har boet i det område alle 3 gange, men denne gang kom vi lidt mere rundt der, fremfor at tage til Prenzlberg hele tiden. Mine guides er naturligvis baserede på mine egne oplevelser og erfaringer, og der er helt sikkert meget mere at opdage. Det er en god idé at have et kort ved hånden når du skal guides rundt, og jeg kan varmt anbefale Politikens Kort og godt om Berlin.

Instagrams fra Kreuzberg
♢ Følger man floden langs Paul-Lincke-Ufer, ned mod Ratiborstrasse, kommer der en fin park. Her ligger der en skøn, skøn legeplads med noget for alle aldre. Den er indhegnet, så man kan sagtens slappe lidt af på en bænk, mens ungerne leger. Er det frokost eller aftensmadstid, kan man også spise på den bierstube-agtige udeservering der ligger lige op til. Der er meget hyggeligt, men vi har ikke selv spist der, så ved ikke om maden er anbefalelsesværdig. Men mon ikke det er okay. Er man til yoga, så er der om morgenen også en fyr der dyrker yoga ud mod floden lige ved legepladsen, og jeg er sikker på man gerne må gøre ham selskab. Han var der dette år, og også sidste år.

♢ På Paul-Lincke-Ufer 43 finder du den lækreste thai-restaurant, Chan. De har en super hyggelig udeservering, og de laver så lækker mad. Prøv deres Pat thai nudler og deres springroll-appetizer, men snyd ikke dig selv for deres crispy duck retter. Min favorit er panäng curry, mens kærestens er green curry. Jeg sluttede af med deres pink mojito en aften, og den anbefales varmt. Mega god drink!

♢ På modsatte side af floden, på Maybachufer, er der hver tirsdag og fredag et stort grøntmarked, hvor man kan købe alt i frisk frugt og grønt, foruden en masse orientalsk, såsom lækre oliven, tapenader og feta. Det er super billigt! Man kan også finde metervarer, kinasko og den slags.

♢ Er man til sushi, skal man bestemt besøge Musashi på Kottbusser Damm 102. Det er et lille hul i væggen, så man går nemt bare forbi. Der er enkelte borde både inde og ude, så man kan godt spise der. Vi boede tæt på, så vi bestilte take away begge gange. Det var super lækkert, og meget billigere end herhjemme. Vær forberedt på ventetid, for det er populært!

♢ Er man vegetar eller veganer, eller vil man bare gerne prøve noget anderledes, så ligger der en rigtig god veggie-restaurant ved navn Yellow Sunshine på Wienerstrasse 19. De har et stort udvalg af burgermenuer m.m.


♢ Graefestrasse er en rigtig hyggelig gade, fyldt med caféer og små, spøjse butikker. Mange åbner først kl. 12.00 eller 14.00, så tag en eftermiddag her fremfor en formiddag. Caféen Avril på hjørnet af Böckhstrasse og Graefestrasse har en rigtig hyggelig udeservering, og et lækkert menukort. Prøv deres laksesandwich, den er fænomenal! I nr. 20 ligger lakridsbutikken Kadó, som bestemt er et besøg værd, hvis man er til lakrids. I nr. 75 ligger der den fineste lille antik-butik, der Nesthocker, som har et fint udvalg af gamle, smukke sager. Alt fra blikbiler og vaser, til større møbler og lamper.

♢ På Dieffenbachstrasse, en sidegade til Graefestrasse, ligger der en hyggelig lille café som har et fint legehjørne til børn og sælger delikate donuts. Kan desværre ikke huske navnet på den, men den ligger ved siden af en fin børnebogsbutik, og til venstre ind på Dieffenbachstrasse når man kommer fra Avril. Går man istedet til højre, finder man i nr. 63 Klassikerfundus, som ser ud til at være en rigtigt lækker butik, med både nyt og gammelt. Meget skandinavisk design. Desværre havde de ikke åbent da vi var forbi, men jeg skal helt sikkert forbi næste gang vi er afsted.

♢ For enden af Graefestrasse finder man Volkspark Hasenheide, som er en super smuk og stor park, med en masse bakker og enorme træer. Man skal dog lige tage sig lidt i agt, for her er også et område for nudister, og det er ikke skiltet. Men det er en meget hyggelig park, hvor der også er lidt sø og å, og rig mulighed for at spille lidt forbold på et af de store græsarealer.


♢ På Eisenbahnstrasse 42 finder man Markthalle Kreuzberg som i hverdagene er en hal fyldt med madboder, men som om søndagen fyldes med stande der sælger vintagetøj og eget design under projektet WMP Flohmarkt. Selve hallen er så smuk, og der kan findes gode sager. Der blev spillet live musik da vi var der, og der var et lille område med store, fede kuglebaner til børn. Jeg faldt over en stand der solgte stempler i alle mulige størrelser og faconer. Sommerabend hed mærket, men det skriver jeg lige mere om et eget indlæg senere.

♢ På Marheinekeplatz ligger Marheineke Markthalle, som er en stor hal fyldt med lækre madboder. Her kan man købe sig fattig i charkuterier, friskbagt økobrød og oste. Måske et sted at proviantere til en picknic i førnævnte park?!

♢ Bergmannstrasse er en gade fyldt med caféer, antikvariater og sære butikker. Hele området her er ret hyggeligt, og det kan godt betale sig at udforske sidegaderne. På Bergmannstrasse 102 ligger Colours inde i baggården, som er en af de butikker kæden Kleidermarkt har. Her kan man, foruden alt det udvalgte tøj med faste priser, købe tøj og sko pr kilo. Der er langt mellem de rigtigt gode fund, men har du tid og tålmodighed, kan det godt betale sig at grave sig igennem stativ efter stativ.


♢ På Zossenerstrasse, som støder op til Bergmannstrasse, ligger der også flere gode butikker. Heriblandt Knopf-Paul i nr. 10, som er en knappebutik fuldt fra gulv til loft med knapper. I nr. 2 ligger der en fantastisk butik der hedder Vintage Gold, som forhandler elektronik primært fra 1950-og 60erne. Er man til retrodesign, men hellere vil have nyt, havde de også en søsterbutik ved siden af som solgte nyere radioer, som fx Roberts Radio's fine DAB-radio.

♢ På Gneisenaustrasse 91 ligger butikken Krämari, som har et super udvalg af lamper, møbler og dimser fra gamle dage. Desværre var der lukket da vi var forbi, så jeg måtte nøjes med at kigge ind af vinduerne. Der var meget guld!

♢ Hvor Gneisenaustrasse møder Hasenheide ligger der en enorm kirke (Kirche am Südstern), som er virkelig flot. Den er som taget ud af en Harry Potter film, og gemmer helt sikkert på hemmeligheder som ville passe glimrende ind i Da Vinci Mysteriet. Lige her ligger min forfaders gade også, nemlig Lilienthalstrasse. Det var første gang vi var forbi, og det var faktisk med lidt stolthed og æresfrygt jeg stod der med vores Otto under skiltet.


♢ Og med det slutter denne guide. Måske den opdateres i ny og næ, og har du selv input til området, må du hellere end gerne dele. Håber nogle af jer får glæde af min guide, eller bare blod på tanden til at prøve et nyt område i byen. Skriv gerne her hvis du har brugt min guide, og spred noget link-love, tak.

06 august, 2012

Om en uge begynder mit nye liv


På mandag kl. 12.00 træder jeg ind i et klasselokale på strandvejen i Århus, hvor jeg skal tilbringe det næste halve år med at studere dansk (-hence alle bogstaverne på billedet). Det bliver intenst, men forhåbentligt også spændende. Det bliver helt sikkert hårdt, for jeg er ikke klar til at skille mig helt af med Cupcakefabrikken, så den skal også drives ved siden af. Det skrev jeg lidt om på fabrikkens blog inden ferien, se med her. De af jer der har fulgt mig længe, ved at jeg var igang med at tage en fuld HF på enkeltfag, da jeg fik muligheden for at åbne Cupcakefabrikken og istedet valgte at satse 100% på det for en periode. Det har været en fantastisk tid, men livet som selvstændig er hårdt og usikkert, og flere faktorer gør at jeg nu vil have færdiggjort den uddannelse, så jeg kan begynde at fokusere på hvad jeg skal lave resten af mit karriereliv. Hvis jeg skal være helt ærlig, så føles det som en smule spild af tid at tage den HF, for jeg har virkelig meget arbejdserfaring. Både som ansat og selvstændig. Men men, sådan er vores samfund nu engang skruet sammen idag, så jeg må bide i det sure æble og komme igang. Men først har jeg lige fem dages ferie mere at nyde i Berlin med min lille familie ♡

05 august, 2012

Berlin, jeg elsker dine markeder!


Søndag er loppemarkedernes dag her i Berlin, og planen var at vi skulle rundt på nogle stykker. Jeg opdagede markedet på Arkona Platz i Prenzlauer Berg sidste sommer, og der ville jeg forbi som det første. Det er et rigtig godt marked, med både rigtige kræmmere og privatpersoner der sælger ud, og så et par enkelte kunsthåndværkere med fx grafik eller lædervarer. Desværre begyndte det at regne kort efter vores ankomst, og så blev mange borde, boder og varer dækket til med plast. Øv! Jeg fandt som det første en smuk, smuk vase fra 60'erne, som lige så godt kunne være lavet idag. Den minder mig faktisk lidt om Thora Finnsdottirs design. Derudover fandt jeg en ny pung, i det lækreste bløde skind. Den er håndlavet i Kreuzberg af mærket papoutsi, og noget så fin. På markedet i Mauer Park købte vi en fed gammel playmobil-helikopter til Otto, men fordi det regnede så meget, gav vi hurtigt op og drog hjemad. Men her hvad dagen indbragte:

Den lille dåse og de små ludobrikker er fra et andet marked, som vi lettere tilfældigt opdagede senere på dagen, men mere om dette i et andet indlæg....

03 august, 2012

Min nye Tattoo


Igår fik jeg min nye tatovering lavet, og jeg er allerede enormt glad for den. Brian Kelly fra Loxodrom i Berlin har gjort det igen! Ja, den er stor og farvestrålende, lige der midt på min venstre underarm, men den er simpelthen så flot lavet, og lige mig. Han lavede både min og kærestens første tattoo sidste sommer i Berlin, men denne gang havde vi booket tid på forhånd og mailet sammen om idéer. Onsdag tog vi forbi og så hans skitser, og torsdag havde vi begge en tid. Jeg havde bedt om at min skulle indeholde netop disse elementer, men hvordan det hele skulle sættes sammen lod jeg være helt op til Brian. Han ramte plet med første skitse. Jeg elsker min nye "craft tattoo". Nu skal den lige hele ordentlig op, men om et par uger viser jeg den nok frem igen i sin helt færdige stand. Er den ikke blevet fin?

01 august, 2012

Skabt til at skabeIdag gæsteblogger jeg ovre på Trine's legeplads Meraki. Trine har stillet mig en bunke spørgsmål omkring kreativitet, og det at være skabt til at skabe. Det er nogle gode spørgsmål, og selvom jeg skrev hurtigt dengang jeg svarede (hvilket kan ses i diverse fejl hist og her), syntes jeg også det blev nogle gode svar. Læs med, og fortæl gerne hvad du syntes.