30 juli, 2012

Canon meets Melly (og Berlin)


Så fik jeg syet min kamerastrop i Melly fra Liberty, og jeg syntes det ser rigtig godt ud. Jeg lærte af min fejl, og denne gang strøg jeg et lag vlieseline på stoffet før jeg gik igang, og så lavede jeg stroppen så lang at den kunne sidde ud over de to "læder"-dimser på den originale strop. Nu er stroppen mere fast i det, og kan ikke krølle så let som den første. Og det at den sidder lidt ud over det ru "læder" gør, at den ikke glider op langs originalstroppen som den første også havde en tendens til. Jeg glæder mig til at have kameraet hængende på skulderen, klar til at fange gode motiver i Berlin.

Og apropos Berlin, så tager vi afsted i morgen tidlig. Ih, jeg glæder mig! I aften får vi den bil vi skal låne til turen af min mor og stedfar, og min lillesøster får nøglerne til lejligheden. Det er ren win-win. Hun får lov at lege "flyttet hjemmefra" og vi finder ro i at lejligheden passes, postkassen tømmes og fisken fodres.

28 juli, 2012

Hirtshals i billeder


Vi har været i Hirtshals det meste af ugen, i det dejlige sommerhus min stedfar og hans familie ejer. Et skønt sted, direkte ned til vesterhavet og en nærmest uforstyrret strand med det lækreste fine sand. Vi har været heldige med vejret, og haft strålende sol alle dage. Så er det sommer!

23 juli, 2012

Liberty; addicts & pushere


Jeg har jo aldrig været sådan helt tosset med alt det der Liberty. Ikke at jeg ikke kan sætte pris på god kvalitet og fine farver, men småblomstret og sådan lidt romantisk passer bare ikke så godt til min stil. Men så var det jo at jeg faldt pladask for deres Melly-print for nylig, og sørme om jeg ikke er faldet for endnu et print. Nemlig ovenstående Wiltshire Berry i red/pink. Jeg er tosset med det, og drømmer om at finde et stykke på 3-4 meter til billige penge, så jeg kan sy en kjole med fuldt skørt. Men hvordan er det lige med de auktioner, hvor finder man dem? Har tjekket ebay.co.uk, men der kunne jeg ikke finde denne variant. Måske jeg er så heldig at der er en Liberty-lover derude der ligger inde med printet, og vil sælge ud? Send mig en mail i så fald. Jeg må have mit fix!

22 juli, 2012

Drager og krabber


I mandags besøgte vi min far og hans kæreste i Ebeltoft, hvor de var i sommerhus. Otto, min far og jeg gik en tur ned til vandet, og på vej derned fløj vi med drage. Otto ville absolut ikke prøve at holde dragen, så vi pakkede ret hurtigt sammen og gik ned til badebroen. Her var der bølger der kunne skydes med vandpistol og store krabber at kigge på. Det var en hyggeligt tur!

21 juli, 2012

Den bedste start paa ferien!


Idag har jeg været sammen med nogle af de bedste damer jeg kender. Det er ret utroligt så gode venskaber der kan opstå igennem det hersens blogland, og jeg priser mig lykkelig for at have mødt så mange gode mennesker.

Ninna lagde hus til idag, og vi har spist brunch og lækre kager, lavet kreative sager og snakket, snakket, snakket. Jeg (og mange flere) fik syet en twistnederdel, og den blev ganske fin. Skal nok lige få taget et billede a'la modeblogger inden længe. Andre syede smukt patchwork, pyntede kraver, hæklede og pillede med blogdesigns. Blandt andet.

Tak for en ganske vidunderlig dag!

20 juli, 2012

Ferie!!!


Kl. 16.45 lukkede jeg døren til Cupcakefabrikken, og gik officielt på sommerferie. Hep hey, det har jeg glædet mig til! Jeg lægger skønt ud med en hel dag i kreativitetens tegn imorgen, hvor jeg skal mødes med en flok gode veninder til brunch, kreative projekter og en masse kævl. Det bliver så godt! På billedet ses det jeg har indkøbt til dagen, hvor jeg vil have syet en ny strop til mit kamera i det fantastiske Melly-print fra Liberty, foruden den twist-nederdel Ninna skal hjælpe flere af os med. Nu må vi se hvor meget jeg når, for hvis jeg kender flokken ret går der lang tid med at spise og snakke. Fik jeg sagt det bliver godt?

18 juli, 2012

My week in Instagram


Siden sidste "My week in Instagram" har jeg arbejdet lidt, været på sushi-og øldate med min kæreste, fået min bestilte Daisy-ring hjem, spist mad og kage(r), været i Ebeltoft nogle dage, nydt både sol og regn, skudt med vandpistol med Otto og hans morfar, gået tur, hygget og fået en ny kjole.

14 juli, 2012

Kamera Lir


Hvis man følger mig på Instagram (thevintagehausfrau) har man allerede set det lille projekt her, men for alle jer andre vil jeg alligevel lige vise det på bloggen. -Og også for at kunne love-linke som sig bør!

For efterhånden længe siden viste Kaptein Biff (som desværre er blevet en privat blog sidenhen) en rigtig god DIY fra Design Sponge, om hvordan man ret let kunne pimpe sit kamera. Du kan finde den lige her. Jeg bogmærkede straks idéen, men jeg fik aldrig lavet remmen og egentlig glemt idéen igen. Men så havde Christina for nyligt en give away (vinder ér fundet!) med sådanne remme, og det mindede mig om projektet. Jeg var desværre ikke så heldig at vinde, så jeg måtte selv igang. Det var verdens nemmeste og hurtigste projekt, og nu har mit kamera en meget finere rem end den der står CANON all over. Den mangler lige et par cm i længden før den er perfekt, så jeg vil lave en ny a'la den smukke nøglesnor jeg har købt hos Ninna. Dét bliver lækkert, og perfekt til ferien!12 juli, 2012

Tips til rejsekuffert?


Der er ikke så længe til vi kører til Berlin, og sådan en biltur på 6-8 timer kan være meget lang med en rolling ombord. Sidste år timede vi det med hans middagslur, så han sov halvdelen af vejen, men denne gang er han dét større og sover ikke altid så længe til middag. Jeg har derfor tænkt mig at lave en lille rejsekuffert til ham, som han først får ved afgang. Men hvad skal der i sådan en? Hvad er god underholdning i en bil for en knægt på 2,5? Jeg er sikker på der sidder nogle læsere derude med en masse tips og erfaringer, og gode idéer modtages med kyshånd! Nå ja, iPad og dvd'er er selvfølgelig allerede pakkede, for den slags er jo uundværligt, ha ha.

My week in Instagram


Siden weekenden i København har jeg lavet en masse. Jeg har arbejdet, holdt fri, været ude og sejle, leget med Otto, festet med kæresten og venner, planlagt ferien i Berlin, bestilt tid til næste tattoo, spist mængder af jordbær, hæklet, syet, købt lidt nyt, været sammen med familie og venner, broderet, spist en masse forskelligt mad, og hygget mig. Jeg elsker de her tilbageblik!

11 juli, 2012

Hjemmelavet Bounty


Jeg har lavet hjemmelavede bounty idag, efter denne opskrift. De er uden sukker, og med sund kokosfedt og olie. Win win! Altså....der er selvfølgelig stadig sukker i overtrækschokoladen, men det er ikke de store mængder der er på sådan en lille bar. Det hele gik rigtig fint, lige til stykkerne skulle dyppes i chokolade. Den første blev god, men nummer to smuldrede i chokoladen, som så blev helt umulig at dyppe mere i pga. kokosmelet. Øv! Lavede nogle stykker som jeg bare smækkede lidt chokolade ovenpå, mens resten af barerne kom i fryseren til en anden god gang. Så håber jeg at det er nemmere at overtrække dem når de er frosne. Jeg smagte en lille bid da jeg lavede dem, og smagen er meget lig den ægte vare. Men det er så meget billigere, og så meget sundere at lave dem selv. Prøv det!

10 juli, 2012

Symaskinetid


Jeg har for første gang i meget lange tider, syet noget til mig selv. Det kom der er en helt simpel nederdel i halv sol ud af. Havde den på idag, og kan mærke den bliver en favorit. Stoffet er ret kraftigt, så den skal lige hænges lidt til, men den sidder som støbt. Jeg brugte udregneren her (tak for linket, Asli), som er genial! Den udregner kvarte, halve og hele sole, så man slipper for at lave mønster. Smart! Jeg har så godt nok modificeret den lidt, idet jeg har lavet linning, foer og usynlig lynlås. Næste gang skal jeg have lavet en med lommer. Det føltes fantastisk at sy igen, og en kjole er allerede på trapperne. Åh, hvor har jeg savnet det!

07 juli, 2012

Turen gaar til Berlin


Når vores ferie for alvor går igang, vender vi endnu engang snuden mod Berlin. Vi pakker den lånte stationcar til randen, og så kører vi ned til verdens bedste ferielejlighed, som vi er så heldige at kunne leje billigt af venner af familien. Vi havde en fantastisk ferie sidste år, så forventningerne er bestemt ikke små denne sommer. Vi håber bare at vejret er med os, for storby i regnvejr med lille dreng på slæb er altså ikke lykken. Gode venner gør os selskab i byen en del af ferien, og det gør bare det hele endnu bedre.

Jeg er i fuld gang med at finde inspiration til gode steder, og især børnevenlige steder. I min jagt faldt jeg over bloggen her, som er spækket til randen med gode tips om caféer med legepladser, udendørs legepladser, parker og meget mere. Måske der er flere der skal til Berlin med børnene, som kan få glæde af hendes blog, så den er hermed delt.

God sommer!

04 juli, 2012

Home is wherever I'm with you


Den her kører på repeat for tiden. Jeg er tosset med den!

03 juli, 2012

Sejltur en tirsdag eftermiddag


Vi har tilbragt den sene eftermiddag på havet sammen med min far. En lækker sandwich og en dåseøl smager bare endnu bedre, når man skvulper rundt på bølgen blå. Det var Otto's første sejltur, og da han først vænnede sig til at det gyngede lidt, nød han det i fulde drag. Skøn eftermiddag og aften!

Kbh T/R


Lørdag formiddag pakkede jeg min gamle weekendtaske, og blev fulgt til toget af Otto og kæresten. Otto syntes det var det mest spændende i hele verden, og tog det heldigvis meget pænt at det kun var mig der skulle med toget. Vi havde også forberedt ham godt på det. Jeg nød togturen med hækling og en ny fantastisk serie; Girls. Kan anbefales! Turen gik hjem til min dejlige veninde, og aftenen stod på hendes fødselsdagsfest. Chili con carne, nachos, øl, cigaretter, dans, quiz og søde mennesker. God aften! Lørdag hyggede vi med semi-tømmermænd, indtil jeg sidst på eftermiddagen begav mig mod sydhavnen og hjem til Asli. Hun bød Anne og jeg på super lækker aftensmad, og vi hyggede med hver sit garnprojekt mens snakken gik. Skøn aften! Søndag morgen måtte mine fødder repareres en smule, da jeg brugte weekenden på at gå mine nye pudderfarvede laksko til. Inden turen gik hjem til Århus igen, var jeg forbi Serenity Cupcakes med min veninde. Jeg har haft lidt kontakt med Mariam, og har glædet mig til at se hendes fine café. Det levede helt op til forventningerne, der er så hyggeligt. Og hendes cupcakes er to-die-for! Da jeg endelig var hjemme igen mandag eftermiddag, var det med savn til op over begge ører, så det var skønt at se mine drenge igen. Ude er rigtig godt, men hjemme er nu engang allerbedst.

I've been to Copenhagen this weekend, visiting friends, partying, crocheting and eating cupcakes. Also, I've broken in my new shoes, and ruined my feet. I've also missed my kid and boyfriend, so it was great to get back home ♡