30 juni, 2012

Broderet Bulldog


Jeg har planlagt dette indlæg, og netop nu sidder jeg i København hjemme hos en af mine allerbedste (og ældste) veninder. Hun har lige åbnet pakken med broderiet her i, og jeg håber virkelig hun er glad for det. Det forestiller hendes lille fine bulldog, og jeg har arbejdet intenst på det hele ugen. Hvis man følger mig Instagram har man fulgt processen (der følger veninden nemlig ikke med. Håber jeg da!), men her får I en samlet serie. Det har været en pine, at langt om længe have gang i et krea-projekt og så ikke kunne dele det på bloggen. Men men, det skulle jo være en overraskelse. I aften står den på fødselsdagsfest for selvsamme veninde, og jeg er sikker på det bliver en god aften!

28 juni, 2012

My week in Instagram (og et hul i hovedet)


Det har været en mærkelig uge. Sådan lidt miniferie-agtigt, uden at det overhovedet var planlagt. Mandag spiste jeg frokost med Fru Schou, broderede og udsalgsshoppede lidt. Tirsdag besøgte jeg Lisbeth, og gav en hånd med hende nye fine overlocker. Jeg hilste også på deres smukke lille Augusta, og blev en lille bitte smule skruk. Lisbeth gav mig en alt, alt for fin gave som tak for hjælpen (som virkelig var minimal); hele 3 pakker med smukke HAY-viskestykker. Jeg har brugt de lækre ørestikkere jeg vandt hos Barbara. Tirsdag aften var Otto så uheldig at glide i brusekabinen, og slå hul i hovedet. Afsted til vagtlægen, som kunne lime det sammen. Frygtelig oplevelse! -Men klart mest for mig, Otto tog det i stiv arm, lige indtil lægen skulle lime det og vi måtte holde ham med vold. Onsdag holdte jeg fri fra det hele, for at Otto kunne have en hjemmedag oven på den episode. Vi hyggede, og nød det dejlige vejr i byen. Jeg fik nye sko af min mor og lillesøster, og forelskede mig i en alt for dyr Marc Jacobs kjole. Jeg har også bagt Karen's raw cake brownie, men den smagte lidt for meget af kokosolie til min smag, så tror jeg skal eksperimentere lidt med opskriften. Idag spiser jeg flere af de friske ærter på jobbet. Mums!

24 juni, 2012

My week in Instagram


Ugen har budt på lidt af hvert. Solskin og regn, lækker mad og kage, leg med Otto både indendørs og udendørs, en skåret finger og en ny halskæde, arbejde med en masse cupcakes og klippede børnelokker. Idag slapper vi helt af, og aftensmaden skal indtages hos svigerforældrene. Søndag når det er bedst!

20 juni, 2012

Stilstand


Det står desværre ret stille på krea-fronten herhjemme for tiden, og det bærer bloggen også tydelige spor af (men jeg mini-blogger stadig dagligt på Instagram. @thevintagehausfrau). Jeg har en masse idéer og ting jeg gerne vil føre ud i livet, men tiden og overskuddet er ganske minimal. Arbejdet fylder en hel del, og familielivet fylder resten. Jeg har dog leget lidt med et projekt, nemlig den hæklede krave som jeg første gang skrev om her. Jeg fik hæklet en ny, korrekt variant, som er blevet super fin. Mit eneste problem er bare at jeg simpelthen ikke kan finde hverken kjoler, t-shirts eller trøjer med en halsudskæring der er høj nok til at passe til sådan en krave. Hvorfor er alt med så store udskæringer i disse dage, og hvor kan man finde en helt enkel t-shirt med normal, høj hals?

19 juni, 2012

Udsigterne til sydlandsferie...


....gør at jeg lige præcis kan kæmpe mig igennem dette sørgelige, sørgelige sommervejr. I vinters var vi på denne fantastiske ferie med svigerfamilien, og dette efterår er vi inviteret på en lignende ferie med min mor, stedfar og lillesøster. Sharm el Sheik i Egypten er rejsemålet, men hotellet bliver et andet denne gang. Det er total afslapningsferie med All Inclusive, mængder af pools, drinks og snorkling. Åh, jeg glæder mig!

17 juni, 2012

Northside i Instagram


Jeg havde en fuldstændigt forrygende dag, aften og nat på Northside Festival igår. Regnen silede ned da jeg ankom, men Lukas Graham fik danset solen frem, og det holdte heldigvis tørt resten af aftenen. Louise og hendes søde veninder var et skønt selskab, og vi drak lækre, kolde fadøl, hørte god musik (Malk De Koijn var klart favoritten) og hyggede os. Hvis programmet er godt næste år, vil jeg helt sikkert afsted hele weekenden. Idag måtte jeg dog bukke under for træthed og hovedpine, så jeg valgte at blive hjemme. Jeg er ved at blive for gammel til fest over flere dage....

16 juni, 2012

Du har vundet min bog!


Inden jeg afslører vinderen af den lækre pakke på billedet, er jeg nødt til lige at komme med nogle retningslinjer omkring deltagelse; Man må naturligvis kun deltage med én kommentar! Problemet der kan opstå når så mange deltager, er at de seneste kommentarer først er synlige når man har valgt "indlæs alle". Men det betyder ikke at ens kommentar ikke er med, så husk lige at indlæse alle kommentarer inden du skriver en ny. Og endnu en. Det tager laaang tid at gå alle kommentarer igennem, og slette dobbeltgængere.

Nå, det var bare lige lidt praktisk. Og nu til den heldige vinder. Der var hele 338 med i kampen, og I har alle sammen skrevet sådan nogle søde ord om min bog og blog. Tusind tak! Som sædvanlig har jeg brugt random.org til at finde vinderen:

Bag nummer 7 gemmer hende her sig. Stort tillykke Line, jeg håber du bliver rigtigt glad for præmien og min bog især. Send mig din adresse, så sender jeg selv bogen til dig og sørger for at Dr. Oetker sender resten. 

Til alle jer andre, så håber jeg selvfølgelig at I alle sammen har lyst til at købe min bog. Den koster ca. 150 kr. og kan købes/bestilles hos samtlige boghandlere landet over. Og hvis I køber den, eller allerede har købt den, så vil jeg elske feedback i dette indlæg. Tak!

15 juni, 2012

Det pisser ned....


....men alligevel kunne jeg ikke sige mig fri for at ville på festival. Jeg har købt en billig billet af en der ikke selv kom afsted, så imorgen tager jeg til Northside Festival. Jeg skal høre The Stone Roses (og meget mere, naturligvis), og glæder mig vildt! Der er ikke voldsomt mange af mine venner der er afsted, men heldigvis er både hende her og hende her der, og de vil gerne se mig. Ih, det bliver godt!

-Men send bedre vejr, tak...

14 juni, 2012

Berlin for Kids


Berlin er yndlingsbyen for rigtig mange for tiden. Særligt her i Bloglandet florerer der den ene guide efter den anden til den skønne by. Jeg har endda selv skrevet en guide til bydelen Prenzlauer Berg, og vi skal derned igen denne sommer og glæder os enormt.

Så da jeg fik muligheden for at smuglæse i Sara Helena Kangas nye bog "Ella Bellas eventyr: Berlin", takkede jeg straks ja. Sara's idé med børnevenlige rejseguides er rigtig god, og jeg syntes bogen fungerer meget godt. Der er en god blandning af tips, historie og spændende destinationer, og den grafiske side i bogen fungerer rigtig godt.

Bogen udkommer idag, og mon ikke der er mange af jer derude der har Berlin på GPS'en denne sommer og godt kunne bruge sådan en guide? Følg med i Ella Bellas Eventyr her, der er nemlig flere guides på programmet.

13 juni, 2012

Parklife"The city parks are green and the evenings warm and long. A typical Tuesday can transform in an instant to an enchanted evening in Paris. Boule, anyone? The days are longer this time of year and we get more time to spend with our close friends. Take the opportunity and invite them to a mid-week dinner party." Foto: Photographer Nina Broberg

Således stod der i den email med lækre billeder, jeg netop har modtaget fra Ikea's Livet Hemma-bloggerteam. Og ja, det lyder jo så skønt, men hvor er det lige at det der sommervejr bliver af? Indtil det kommer, drømmer jeg mig væk i billeder som disse. Og jeg drømmer om ferie, og masser af det!

Udsigt


Jeg sidder i sofaen idag, og dette er min udsigt. Lidt hverdagsrod, og resterne af den fine gamle radiator der blev pillet ned igår, til fordel for en ny moderne en af slagsen under vinduerne i karnappen. Det har givet lidt mere luft i stuen, og skulle også gerne give bedre varme når kulden igen trænger sig på. Men det er nogle grimme ar den har efterladt, som jeg spår først bliver ordnet om 6 måneders tid. Sådan noget er bare lidt kedeligt at ordne, ikke?!

Idag har jeg taget en hjemmedag og aflyst alt i kalenderen. Jeg trænger!

11 juni, 2012

Weekend i Instagram


Det har været en god weekend! Og faktisk har dagen idag også været weekend for mig, for jeg har nemlig holdt helt fri, og hygget med veninder og kigget i butikker helt alene. Rart med sådan en dag i ny og næ! Weekenden har blandt andet budt på arbejde, fodbold, øl, god musik, dans, nybagte boller og kringle. Og instagram har fulgt mig i det meste. Jeg er hooked!

09 juni, 2012

Colour Spot


Jeg var så heldig at få en flot, flot pengegave af min farmor og farfar, da jeg fejrede udgivelsen af min bog. Jeg har købt daisy-ørestikkerne jeg ønskede mig og bestilt en matchende ring, og derudover blev der også råd til nogle smukke øreringe jeg faldt pladask for, da jeg så dem første gang hos Designer Zoo. De hedder Colour Spot og er fra Mette Scherning. Er de ikke fine?

08 juni, 2012

Poler de negle!


Jeg har benyttet mig af de gode priser her (tak for tippet, Shina!), og det resulterede i 6 nye Essie-lakke idag. Nu er samlingen oppe på 10, og det er sådan nogle lækre farver. Aner man at jeg er mest til de røde? Lakkene her hedder som følger (fra øverste venstre);
  • Lovie Dovie
  • Cute As A Button
  • Olé Caliente
  • Clambake
  • Lacquered Up
  • Red Nouveau
  • Size Matters
  • Chinchilly
  • Mint Candy Apple
  • Tart Deco
Jeg har lige opdaget at under+overlak rent faktisk gør en KÆMPE forskel på holdbarheden af neglelak, så der røg også en kombi-lak med i vognen. Det var en matas-ekspedient der overtalte mig til at prøve det for lidt tid siden, og selvom jeg altid har været ret skeptisk over for den slags ekstrakøb, lod jeg mig lokke. Og det har jeg virkelig ikke fortrudt, for seriøst; nu holder lakken mindst 4-5 dage før den begynde at chippe i kanterne. Prøv det, siger jeg bare!

07 juni, 2012

This and That


Instagram-snapshoots fra den sidste uge's tid. Jeg er blevet hooked, og er især vild med at lave de her collager (via PicMonkey). Det er en dejlig måde at føre foto-dagbog på!

05 juni, 2012

Mit saakaldt lesbiske liv - En bloganbefaling


Min bedste veninde er lesbisk. Vi har kendt hinanden siden engang i teenageårene, men dengang svingede hun ikke den vej. Faktisk havde vi lidt samme smag i mænd; noget med hofteben og sideskilninger, som hørte britpoppen til. Men i en alder af 24 år erklærede hun sin kærlighed til kvindekønnet, og siden dengang har hun (stort set) ikke set sig tilbage. For mig har det aldrig været et problem, måske fordi jeg altid har haft venner og bekendte i miljøet. Og netop det der med miljøet, det er altså ret sjovt. Især når bedsteveninden sætter ord på det. For hun er den bedste ordjonglør jeg kender!

Om en krave (DIY)


Forleden råbte jeg om hjælp på min facebookprofil. Jeg manglede en hæklekyndig, der kunne oversætte en opskrift på en super fin hæklet krave, som jeg havde set via Pinterest. Og sørme om ikke søde Sarah straks meldte sig på banen, og kort efter var jeg igang med hæklenålen. Du kan finde Sarah's oversættelse her.

Jeg er stadig totalt meget en hæklenovice, og jeg fik også kludret i både mit første og mit andet forsøg på kraven. Første gang blev den meget mindre end først antaget, fordi jeg hoppede helt forkert rundt i luftmaskerne. Og anden gang (den på billedet) blev den lidt for stor, og derfor lidt bølgende. Jeg syntes nu egentlig den er meget fin, men nu er jeg igang med mit tredje forsøg (i sart mingrønt garn med GLIMMER!), og holder manisk øje med maskerne. Jeg tror jeg har den!

Ps: Knappen er en liberty-sag jeg har fået af Maiken. Så fin!

04 juni, 2012

Give Away: Julia's Cupcakes med bonus


Så er det tid til en give away, og hvad er mere nærliggende end at udlodde en signeret udgave af min nye bog "Julia's Cupcakes"?! Foruden bogen, er der også en stor bunke lækkerier fra Dr. Oetker i puljen. Krymmel i mængder, papirsforme, chokoladehjerter og andre lækkerier. Jeg håber at mange af jer har lyst til at deltage!

For at være med skal du blot skrive en kommentar til indlægget her (husk email hvis du er anonym, men LÆG KUN ÉN KOMMENTAR, tak!) senest fredag den 15 juni. Jeg finder en heldig vinder lørdag den 16 juni. Jeg ville elske hvis du vil like Cupcakefabrikken på facebook og dele min give away med andre, men det er ikke et krav for deltagelse. Det giver bare god karma.

Held og lykke!

03 juni, 2012

"Cupcake-fruens retrohjem"


Idag udkom JP's Living-tillæg, og der er en fin artikel fra vores hjem med. Jeg havde læst teksten før den udkom, men ikke set billederne. Desværre syntes jeg der mangler en del, for at der er sammenhæng mellem tekst og billeder. Fotografen tog en masse billeder da de var her, så det er da lidt synd. Men alt i alt er det et ganske fint reportage. Måske har du set det?

Jeg håber at Heidi og Diana får solgt det boligreportage som blev lavet her engang, for de fik taget så mange flotte billeder og fangede en masse detaljer. Det er sjovt at se sit eget hjem på den måde. Og lidt mærkeligt, for det virker alligevel ikke helt som vores hjem. Det ser så stort og luftigt ud på Diana's billeder. Hun er en dygtig fotograf!

02 juni, 2012

Hausfrau Living


Imorgen kommer Jyllands-Posten's livsstilstillæg Living på gaden, og dér er jeg med. Jeg har nemlig haft besøg af en journalist og en fotograf for at snakke lidt om boligindretning, personlig stil og cupcakes. Det er et boligreportage fra vores hjem, foruden et interview med mig, og jeg glæder mig meget til at se det. Har kun læst teksten, og ikke set billederne, så det bliver spændende at se hvad der er kommet med. Living udkommer i hele landet, så der skulle være rig mulighed for at kigge med, hvis I har lyst. God weekend!

01 juni, 2012

My week in Instagram


Ninna har fået mig til at bruge den Instagram-profil jeg oprettede for et godt stykke tid siden, og nu er jeg faktisk blevet rigtigt glad for at bruge applikationen. Syntes det er en god måde at følge lidt med hos hinanden, og det giver nogle dejlige tilbageblikke. Som fx nu hvor jeg kan se tilbage på den sidste uges tid i billeder. Bruger du også Instagram? I så fald kan du finde mig på (surprice...) thevintagehausfrau. God fredag aften!