Årets juledekoration (en slags DIY)

I dag brugte jeg en times tid på at få pyntet årets juledekoration, som er blevet lidt anderledes end dem jeg tidligere har lavet, og så alligevel helt i min stil. Jeg blev meget inspireret da jeg så Celine’s flotte dekoration, og havde den for mit indre blik da jeg selv gik igang. Tak for inspirationen Celine!

Det eneste jeg har købt er echeveria-løgene og mosset, resten havde jeg i julekasserne. Eller, faktisk købte jeg også fuglen i år. Den fandt jeg i Søstrene Grene i en pakke med to, men det var engang i november så jeg ved ikke om de er der endnu. Fine, ikke?

Jeg startede med at væde jorddelen på løgene, og så viklede jeg mos omkring med ståltråd og rettede til med saksen. På den måde håber jeg at de kan holde på fugten december ud. Så satte jeg løgene fast til kubus’en med ståltråd, men her skal man altså være lidt forsigtig for ikke at lave små afskrab i malingen. Da jeg havde fået alle løg på satte jeg fugl, kugler og perler på med ståltråd, som jeg snoede til en slags nål og så stak ind i mosset/jorden. Til sidst dryssede jeg sølvglimmer på det hele. Jeg er en sucker for glimmer til jul og nytår.

Alt i alt er jeg blever rigtigt godt tilfreds, og det var dejligt at få lidt jul ind i hjemmet. I weekenden skal der jules igennem, og vi skal have fundet et juletræ. Det glæder jeg mig til!

61 meninger om “Årets juledekoration (en slags DIY)”

 1. Hvor er den bare blevet flot! Den slår vist min – Jeg har også brugt en kubusstage, men bare beklædt den med gran øverst og porcelænsophæng på hvert af lysene.. Men må da vist skrive mig din idé bag øret til næste år! (;

  1. Tak! Løgene er pakket godt ind i mos hele vejen rundt, netop for at holde på fugten. Har mærket lidt efter, og der er slet ikke vådt under dem, så tror ikke der er nogen fare.

 2. Den er godt nok blevet fin Julia.
  Jeg ville dog også betænke mig med den fugtige jord på stagen.
  Måske du skulle vikle lidt vitawrap om stagen, hvor blomsterne og mosset er viklet?
  MEGET FIN er den… har du lavet en til din mor i år??? ;p

  1. Tak 🙂 Som jeg skrev til Henny, så er løget pakket godt ind i mos og der er intet fugt under. Så tror ikke den tager nogen skade. Men ja, næste gang er vita wrap en god idé, også for at ståltråden ikke risikerer at ridse. Nej, har desværre ikke fået lavet en til dig i år. Men det kan da nåes endnu 😉

 3. Hvor er det en fed dekoration 🙂 jeg har også en kubus, og måske den skal have lidt ekstra pynt på sig. Den er noget “tyndt” pyntet pt… Jeg vil lige udøse af min planteskole-datter-viden. Husløget er vist det man kalder en stenbedsplante og det betyder at den kan klare sig længe uden vand, da de typisk vokser på sten. Så mon ikke den kan holde sig godt december ud med den fine mosindpakning 🙂 Jeg melder mig fluks som fastlæser. Du er velkommen til at kigge et smut forbi min blog, og måske deltage i min giveaway der er en perfekt gave til et barn der kan lide en god historie 🙂
  Kh Line

 4. Normalt kommenterer jeg ikke på diverse krea-indlæg (som vi snakkede om til Arla-eventet, så er jeg ikke så krea) men HOLD DA OP, hvor er det blevet fin og flot! Jeg er vild med kombinationen af det naturlige og “unaturlige” i form af kuglerne og glasfuglene (som stadig kan fåes i butikken. Jeg har hvertfald købt to i sidste uge)

 5. Den er så smuk – og det er så fint at det er den hvide kubus, det gør den mere let og julet…
  /Karina
  ps. du er velkommen til at kigge hos mig og se resultatet af min adventskrans 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *