Evighedsprojektet

Jeg har vist mit evighedsprojekt, det hæklede babytæppe, en del gange efterhånden. Jeg startede på det da jeg var gravid med Otto, og havde aldrig hæklet før. Min søde daværende nabo hjalp mig igang, udfra en opskrift hun havde i en bog. Siden da er det bare kørt på repeat udfra hukommelsen, og jeg har derfor ikke en opskrift på det. Desværre, for der er efterhånden en del af jer der har spurgt til det. Det var bare noget med et særligt mønster man hæklede i, og ikke en opskrift på et decideret tæppe. Måske en kyndig hækler derude kan genkende mønsteret, og henvise til en opskrift?

Update: Så er mønsteret fundet. Tak Blogland ♡ Det hedder Crazy Stitch, og du kan finde en vejledning til det her. Den er godt nok på engelsk. Min søde ex-nabo har også lovet at kigge i sin bog, og sende mig vejledningen på dansk. More to come!

12 meninger om “Evighedsprojektet”

 1. Ha! Det mønster kender jeg!! Har hæklet halstørklæder i det, men kan ikke huske det…. Jeg skal meget gerne prøve om jeg ud fra dit billede kan “aflæse” mønstret, har nemlig ikke halstørklædet mere…Desværre…. det var hæklet på pind 5 med to tråde alpacca, og det var rigtig lækkert!!

 2. Jeg fandt det i øvrigt i en gammel bog med forslag til mønstre…. tror det er et ret almindeligt hækle-mønster, det må bestemt kunne findes på biblioteket!
  Jeg får helt lyst til at ave dedektivarbejde på det 🙂

  1. Ja da, jeg læser altid med! 😉 Og jeg skal gerne lure mønsteret af i bogen senere og sende instruktionerne til dig, så du kan poste det til det krea-krævende og -elskende blogland! 😉

 3. I min bog hedder det vist noget så uinspirerende som “tæt mønster med stangmasker” (det må altså være dét, Julia?).

  Maskeantal deleligt med 4 m + 3, samt 3 vendemasker. Mønsteret er ens på begge sider.
  1. rk.: Begynd i 4. lm fra nålen og *hækl 2 stm, hækl i næste m: 1 stm, 3 lm og 1 fm, spring derefter 1 lm over*
  Gentag fra * til *, slut med 3 stm i stedet for 2.
  2. rk.: Vend med 3 lm, *hækl om 3-lm-buen: 3 stm, 3 lm og 1 fm*
  Gentag fra * til *, slut med 1 stm om vendemaskerne i kanten.
  Gentag 2. rk. hele tiden.
  Hækles mønsteret 2-farvet, skiftevis 1 rk. med hver farve, bliver det ternet.

  Enjoy! 🙂

 4. Det er altså bare helt nydelig! Kanskje jeg skal starte på et innen jeg en gang (forhåpentligvis) blir gravid, så kanskje jeg når å bli ferdig i tide…? 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *