Gode Chocolatechip Cookies

Herhjemme er vi vilde med chocolatechip cookies. Men de skal have den helt rigtige konsistens, og det er noget der kan kræve en del forsøg med opskrifter. De skal være sprøde i kanten, men seje i midten. Og der skal være gode chokoladestykker i. En gang imellem må der også gerne være nødder i, men ikke nødvendigvis hver gang. For en uges tid siden bagte jeg en portion som blev helt perfekte, og opskriften vil jeg gerne dele med jer. Måske der er andre der er gået på påskeferie idag, og har planer om at bage?

–>

Ingredienser (ca. 25 styk):

200 g ægte smør, blødgjort
200 g lys farin
100 g hvidt sukker
2 æg
2 tsk vaniljepulver
200 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
150 g havregryn
200 g hakket chokolade 
Evt. 100 g hakkede valnødder eller hasselnødder

Sådan gør du:

–>

Varm ovnen op til 165 grader.
Rør smør, brun farin og hvidt sukker grundigt sammen. Pisk æggene i et ad gangen, og rør derefter vaniljen i. Bland mel, bagepulver og salt sammen, og rør det i dejen. Til sidst vendes havregryn og chokoladestykker i, samt evt. de valgfrie nødder.
Tril kugler af dejen med en spiseske, og placer dem på bagepapir på en bageplade, med rigeligt mellemrum imellem hver kugle.
Bages i 12-15 minutter i den forvarmede ovn. Lad først dine cookies køle lidt af på bagepladen i ca. 5 minutter, og læg dem så på en bagerist for at køle helt af.
Opbevares i en kagedåse.

De er lækre med et glas iskoldt mælk til, men er stærkt vanedannende, og forsvinder hurtigt. Så bag bare en dobbelt portion med det samme!

8 meninger om “Gode Chocolatechip Cookies”

  1. Åh, jeg bliver altid så fristet af en anbefalet opskrift. Så her hjemme dufter der lifligt af lækre cookies til eftermiddagskaffen. Uhm!! De var i hvert fald nemme at lave, så jeg håber, at de er en vinder, jeg vil bruge igen.
    Tak for inspirationen :-).
    Kh Didde-Louise

  2. Mmmhhh…den ser go ud! Jeg har også en super god opskrift på cookies, den minder faktisk meget om den du skriver her, bortset fra, at der ikke er havregryn i min…jeg har nemlig helt samme kriterier som du – de MÅ og SKAL være bløde i midten, det er alfa omega…nærmest sårn lidt seje i det! Åååh nej – akut behov netop opstået – må bage cookies nu – slut!!
    🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *