Zpagetti WIP #5 -Finito!

Så blev jeg endelig færdig med Zpagetti-tæppet til Otto’s værelse. Jeg har damppresset det, og især givet kanterne en ekstra hånd. De buer stadig en smule, men med tid og lidt mere pres, skal det nok blive godt. Størrelsen blev lidt mindre end jeg havde håbet på, men den præcise diameter har jeg ikke fået målt endnu. Der er gået 6 ruller til, men den sidste rulle var kun halvt så bred som de første 5, så de sidste 5-6 rækker er ikke så kraftige som resten af tæppet. Det er lidt ærgeligt, men nu ved jeg til en anden gang, at det er en god idé at tjekke at bredden på strimlerne er ens, og ikke blot farven, når man køber flere ruller. Jeg har skridsikret tæppet en smule, ved at lave buer med min limpistol hele vejen rundt langs kanterne. Det fungerer udemærket, selvom det måske nok vil smuldre på sigt. Men så kan der komme et nyt lag på. Otto er rigtigt glad for det, og suser rundt på det. Så er det jo det hele værd!

40 meninger om “Zpagetti WIP #5 -Finito!”

 1. Hvor er det blevet fint 🙂 Skørt at den sidste rulle var tyndere… havde jeg ikke tænkt, men kan godt se det nu du siger det. Kan bare ikke forstå at dit bliver kantet, og mit bliver rundt, når vi gør det samme…. Mit ser kun kantet ud de første 3ocm

 2. Hvor er det blevet fint! Er sikker på kanterne nok skal “falde” ned med tiden – det gjorde de på det jeg der er lavet i genbrugstshirts, hvilket jo er det samme et eller andet sted.
  Træls med bredden, jeg har en rulle stående der er så tyk/bred at det ikke er til at hækle med.
  Rigtig god ide med limpistolen, den ide vil jeg låne:-)

  1. Tak Kristin. Kanterne er allerede lidt bedre, og lige nu ligger tæppet på hovedet, fordi Otto alligevel ikke er hjemme. Det hjælper også på kanterne. Virkelig træls med bredden. Faktisk var den første rulle meget bred, men da det var første gang jeg havde Zpagetti i hænderne, troede jeg bare det skulle være sådan…

 3. Godt arbejde:) er selv lige blevet færdig med sådan et tæppe, kig gerne forbi min blog og se det. En spørg til hvorfor dit er kantet og det skyldes fordelingen af udtagningerne ik? Og ja, der er meget forskel på strimlernes bredde i nøglerne.

  1. Tak! Må lige forbi og set dit også. Jo, mit er kantet fordi jeg ikke har fordelt udtagningerne, men vi har vidst hæklet på samme måde, så det er alligevel lidt mystisk.

 4. Det er bare blevet rigtig godt! Det er en smuk farve.

  Mht. skridsikring, så kan man også bruge sådan noget flydende gummihalløj, man smører på hjemmestrikkede hjemmesko. Men det med limpistolen er nu også meget smart 🙂

  1. Tak Asli, jeg er også meget glad for at jeg valgte den farve. Den giver lidt ro, i det ellers meget sprælske værelse 🙂

   Uh, det lyder som noget godt noget, det flydende gummi-stads. Hvor får man den slags?

 5. Sikke et flot tæppe, Julia!
  Jeg har besluttet selv at kaste mig ud i et lignende projekt, MEN jeg er ikke den store hækler. Er det virkelig så nemt at arbejde med Zpagetti at en nybegynder kan kaste sig ud i det?
  Og hvilken opskrift har du brugt?

  mvh
  Susanne Kastberg

 6. Tusind tak, Susanne. Det er super nemt at hækle i zpagetti, og det bedste er at det går stærkt. Jeg skal nok lige skrive en guide til hvordan jeg har hæklet mit tæppe imorgen. Det er helt ligetil!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *