29 november, 2011

Noget om julemad


I søndags fik vi årets første risengrød. Fint skal det være, på Sonja-porcelæn. Otto og jeg er vilde med det (Otto åd hele 3 smørklatter. Det må børn godt, ikke?), men kæresten syntes at hverken dét eller suppe er rigtig mad. Ærgeligt, for stod det til mig, skulle vi have risengrød hver eneste søndag i advent. Har du fået risengrød endnu?

Godmorgen


Skoven er flyttet til vindueskarmen i karnappen, fordi varmen fra radiatoren under hylden de før stod på, fik lysene til at brænde lynhurtigt. Det er blevet ret hyggeligt, og nu kan Otto sidde og kigge på den, imens han spiser sin morgenmad.

Han vågnede tidligt imorges. Eller, altså....hjemme hos os er det tidligt når han vågner mellem 7.00 og 8.00, for normalt vågner han først mellem 8.00 og 9.00. Og han bliver altså puttet ved 19-19.30 tiden om aftenen, og sover igennem hele natten. Det er ret utroligt, og vi nyder at han har sådan et godt sovehjerte. Især fordi vi også har det. Lucky us!

27 november, 2011

Juledekorationer (i flertal, ja...)


Et styk Sonjafad, lidt cellofan, en god mængde ler, og 4 bloklys. Det var starten på dette års adventskrans. Og her er den så, 2 poser mos, en flok julekugler, lidt perler, en masse ståltråd og en god sjat glimmer senere:


I får den lige fra begge sider, for den skal stå på vores sofabord, og kan ses fra alle kanter. Og så er det jo vigtigt at den er fin hele vejen rundt. Jeg er blevet rigtig godt tilfreds, og glædes hver gang jeg ser den. Hvis du klikker, kan du se adventskransen fra sidste år.


De fantastiske Avvento-stager fra Kähler, som jeg var så svineheldig at vinde hos Lis sidste jul, er også kommet frem idag. De danner en fin lille skov, sammen med nogle af Otto's dyr, og nogle keramiksvampe. Jeg forestiller mig at være lillebitte, og gå en tur i den skov. Ren hygge (og ret hurtigt overstået, ha ha).


Det blev også til en dekoration med kalenderlys, så vi kan tælle ned til jul. Jeg brugte det fine fad fra Ferm Living, som jeg fik af Mejse i fødselsdagsgave. Det er simpelthen så fint! Hjertet er fra sidste års julepyslerier, og er lavet i fimoler. Den lille adventskrans har jeg lavet til min mor. Der er et par engle fra Medusa, som hun er vild med (det er ikke lige mig...), og lidt godt og blandet på. Håber hun bliver glad for den. Nu kalder risengrøden. Fortsat glædelig 1. Advent derude.

Det' jul, Det' cool


Jeg er i det bedste humør, for julekasserne er netop hentet op fra kælderen, og idag skal vi bare hygge med æbleskiver og risengrød. Jeg trodsede regn og storm, og provianterede de sidste ting til juledekorationerne, og lige om lidt skal jeg nørkle med det i et par timer. Det er 1 søndag i advent, og hermed officielt jul. Jeg elsker det!

25 november, 2011

Nye beboere


Idag kom der to nye Sonny Angels til samlingen, nemlig snemanden og musen. Er de ikke skønne, som de står der i samlet flok? Musen har jeg ventet på siden juni, og igår ringede de endelig fra butikken, og sagde de havde fået den hjem. Da jeg kom ned for at hente den, kunne jeg jo ikke stå for snemanden, så han måtte også med hjem. (ps. beklager det hårde lys på billedet, men mørket kræver blitz...æv)

En anderledes and


Da vi kom hjem fra ferie, havde jeg lyst til at lave et lækkert måltid, efter at have fået alt serveret hele ugen dernede. Slagteren fristede med store andebryster, og inspireret af det lækreste måltid i Berlin, kastede jeg mig over en thai-inspireret udgave. Jeg hakkede frisk ingefær, chili og koriander, blandede det med salt og peber, og gnubbede så blandingen godt ind i andebrysterne. De fik lov at stå og trække en times tid, før de kom en tur i ovnen. Som tilbehør lynstegte jeg gulerødder, sukkerærter og schalotteløg, og serverede det hele med stegte ris, og en sovs på kokosmælk med grøn curry. Uhm! Desværre glemte jeg helt at tage billeder af anretningen med den færdige and, fordi jeg havde travlt med at servere for gæsterne. I må tænke jer til hvor lækkert det så ud.

24 november, 2011

Dygtig Dreng!


Se lige hvad Otto havde efterladt på sit komfur, da jeg kom hjem fra aflevering i vuggestuen i formiddags. Det er da noget af en akrobat-opstilling, han har bygget der. Mor er stolt!

23 november, 2011

Otto's crib


Så blev den sidste krog på Ottos værelse færdig, og jeg er blevet godt tilfreds. Overdelen på hans legekøkken er kommet på, der er hængt billeder op, og alt hans legemad er samlet i en gammel trækasse. Cirkusplakaten er en gave fra gode veninder, og jeg elsker den. Stativet med krydderier, krymmel og skumfiduser, er en genbrugt krymmel-ting fra Wilton. Jeg har limet bunden fast med en limpistol, skruet hætterne godt fast, og nu kan Otto spice maden op. Han er helt vild med at lege der, og det er så skønt!

Du kan se mere fra Ottos værelse her og her. Det er mit yndlingsrum i hele lejligheden!

Let there be light!


Igår kom min svigerfar, og satte vores nye, gamle lampe over spisebordet op. Vi har savnet ordentligt lys der siden vi flyttede ind, og nu hvor mørket virkelig har taget fat om landet, var det endnu mere tiltrængt. Ved opsættelsen opdagede vi at der er dimmer på den kontakt, og det er altså en genial opfindelse. Bortset fra at elsparepærerne ikke rigtigt vil samarbejde. Nogen tricks?

Otto og Skralde


Det bedste Otto ved, det er at kigge på skraldevognen. Vi har de der nymodens skraldespande, som går ned i jorden, og heldigvis er de lige udenfor vores vinduer, så der er et super udsyn når de skal tømmes. Otto er et rigtigt bybarn, så han kan altid høre om det er en scooter, en bus eller skraldevognen der kører på gaden. Han kalder den bare for skralde, og når den kører videre på ruten bliver han helt ulykkelig, og råber "skraaaldeeee" efter den. Og når den er væk, så beder han os om mere skralde. Det er fedt nok, at han tror mor og far kan klare det hele, og bestille de biler han gerne vil se. Nu, tak!

22 november, 2011

....derudaf!


Mine tanker kværner derudaf. En vej har pludseligt åbnet sig, og nu skal alle fordele og ulemper gennemtænkes, inden jeg ved hvilken vej jeg skal tage. Den kendte og sikre, eller den nye, ukendte og usikre? Jeg er jo lidt en sucker for udfordringer, og det her kan måske blive en af de største (og bedste!) i mit liv. Åh, decisions, decisions....

Julestjerne


Nu er den første lille flig af julen kommet inden døre, for igår købte jeg den fineste julestjerne. Istedet for den klassiske røde (som jeg faktisk ikke syntes så godt om...), blev det en variant i en smuk koralrød farve, med et stænk af limegrønt. Og i den gule krukke er der måske slet ikke så meget jul over det alligevel?!

21 november, 2011

En ny gave


Idag fik jeg langt om længe, købt en anden fødselsdagsgave fra min kæreste. Til min fødselsdag fik jeg jo den smukkeste kjole, som desværre ikke klædte min figur. Siden da har pengene brændt i lommen, men jeg ville finde den helt rigtige ting. I weekenden besluttede jeg mig så for en klassiker, nemlig Duck og Duckling fra Hans Bølling. Jeg er allerede meget glad for dem, og kan lige se for mig at der suppleres med endnu en Duckling, når vi engang får endnu et barn. Det er da en sød symbolik, ikke?


Ænderne pynter nu på tv-bænken, sammen med to nye stager fra Holmegaard, som jeg har været så heldig at få foræret. De hedder Cocoon, som er en ny serie stager der består af hele otte forskellige farver. Mine er i farven indigo. Jeg syntes de er ret fine, og de minder mig om min barndom. Mener bestemt min mor har haft nogle lignende stager i barndomshjemmet.

Engang var jeg kreativ

Engang havde jeg masser af tid og overskud til at lave kreative ting; sidde ved symaskinen, klippe-klistre, lege med ler und so weiter. Kigger man tilbage her på bloggen, kan man se at det engang var det der fyldte meget. Så blev jeg selvstændig med Cupcakefabrikken, og min tid og mit overskud til anden kreativitet end cupcakes, har været nærmest ikke eksisterende. Det nager mig, for jeg savner at skabe, og får jævnligt idéer jeg gerne vil prøve af. Måske jeg skulle forsøge at indføre bare en time om ugen, som afsættes til tid i mit krea-rum. Det tror jeg at jeg vil prøve på.

Og igår startede jeg faktisk lidt, for jeg brugte en times tid igår aftes på at tegne. Jeg trængte til at tømme hovedet, stresse lidt af og ikke tænke på alt muligt hele tiden. Så jeg fandt det gode papir og de gode tuscher frem, og så tegnede jeg. Og jeg blev bidt af det, og formåede at slippe alle tankerne der normalt kværner rundt. Så fedt!

Linklove: motivet er inspireret af de efterhånden mange tegninger der florerer i Blogland, og som vidst nok startede hos Søhesten. Tak for inspirationen, Trine.

Den gule madkasse


Otto er så glad for den madkasse med 3 håndmadder og et æble, som jeg købte af Laura på julemarkedet i Horsens. Han leger med den hele tiden i sit lille køkken, og særligt æggemaden er i høj kurs. Den må jeg gerne smage, men det må faderen ikke. Møgunge! Tænk at en dreng på 20 måneder (lige præcis idag, faktisk) kan bruge så meget tid i et legekøkken. Det er så fedt!

20 november, 2011

Gode venner


Idag har Otto og jeg været sammen med vores gode venner, Marie og Jeppe. Vi mødtes på legepladsen Skolemarken i formiddags med thé, kage og frugt. Ungerne legede, kiggede på fugle og vi hyggede. Ved middagstid puttede vi ungerne i hver sin vogn, og gik på café mens de sov til middag. En rigtig dejlig søndag!

19 november, 2011

Det der kom med hjem


Jeg var jo på julemarkedet i Horsens igår, og selvfølgelig blev der brugt lidt for mange penge. Jeg kunne have købt endnu mere, men her er det der kom med hjem.

#1: Madkasse med 3 håndmadder og et æble fra Laura, og en pære fra Berit.
#2: Et par hagesmække fra Christina.
#3: Ny kort yndlingshalskæde i emaljeret træ fra Fragment (som havde SÅ mange lækre smykker), og lang brillehalskæde fra OhDeer.
#4: Helt skøn sandpose-nisse fra Brilleting, og den lækreste bog af Helle Schjønning. Den fortjener et indlæg for sig selv, så more to come!
#5: To nye julekugler til samlingen fra Julens Glas.

Der var mange flere fristelser, og jeg kom helt fra at købe julegaver til andre, fordi jeg fandt så meget til mig selv. Hvis du også er fristet, så er der åbent igen imorgen fra kl. 10.00 til 16.00. Det er klart et besøg værd!

18 november, 2011

Julemarked i billeder


En hurtig omgang fotospam fra et virkelig hyggeligt marked. Mere om det hele imorgen. Tag derned!