31 oktober, 2011

Moderne slave


Og nej, her handler det ikke om at vi alle er slaver af disse moderne tiders teknik, men om at der i disse moderne tider rent faktisk stadig findes slaver. Det kaldes Human Trafficking, og du har garanteret hørt om det før. Men hvad ved du egentlig om det? Ikke særligt meget, vel?

Det vil non profit-gruppen People4People nu forsøge at gøre noget ved, med deres awareness event Not4Sale. Eventet løber af stablen på Københavns Kulturcenter den 12 november, og du vil kunne opleve markante og toneangivende personer og kunstnere fra toppen af det danske kulturliv. Det lyder som et meget spændende arrangement, og jeg vil varmt anbefale alle der bor i og omkring København at læse mere. Det er gratis at deltage, du skal blot tilmelde dig. Og skulle du ikke have mulighed for at komme til eventet, kan du alligevel støtte op om gruppen, som altså gør dette kæmpe arbejde helt gratis. Du kan f.eks. like dem på facebook, eller du kan støtte med et bidrag på deres hjemmeside.

En helt igennem fantastisk weekend!


Jeg har haft en helt igennem fantastisk weekend, som overskriften også afslører. Lørdag fyldtes Cupcakefabrikken med en flok dejlige veninder, og vi hyggede os med cupcakeworkshop, lækkert tapasbord og pakkeleg med de fineste hjemmelavede gaver. Der blev kævlet, drukket Asti og hygget som aldrig før. Og det blev ikke mindre hyggeligt da vi rykkede op til mig, og fortsatte med Asti, musik og luftmadrasser. Da de sidste tog hjem søndag formiddag, var jeg super træt og glad, men tog alligevel til familiefødselsdag. Tak for en forrygende weekend, dejlige damer ♡

29 oktober, 2011

Tip en blogger!


Idag har jeg haft en flok dejlige kvinder på besøg, og vi startede dagen med en workshop på Cupcakefabrikken. Fordi de alle er bloggere, bestemte vi os for at lave lidt lir, og hver enkelt lavede derfor en cupcake i sin egen blogs ånd. Så nu udfordrer vi jer; tip en blogger! Kan du gætte, hvem der står bag hver enkelt af disse tolv cupcakes? For god ordens skyld skal det siges, at jeg er ikke selv repræsenteret. Den der gætter flest rigtige (gerne med link) vinder 5 poser krymmel fra Cupcakefabrikken. Go!


UPDATE: Vinderen er fundet, og den der først gættede alle rigtigt var Helene. Tillykke Helene, jeg sender dig lige en mail. Tak fordi I legede med, vi morede os kosteligt imens kommentarerne tikkede ind :)

26 oktober, 2011

Pip pip


Undulaterne her er to af virkelig mange, som bor i et stort voliere på en lokal legeplads, der er åben for alle. De har også høns, påfugle, kaniner og geder. Det er et hyggeligt sted, og Otto elsker at komme derop og lege. Han ved udemærket godt hvor det er, og bare vi nærmer os stedet siger han "lege lidt". Og han ved godt at fugle siger "pip pip" eller "rap rap". Han er ved at være en stor dreng, vores dejlige Otto ♡

25 oktober, 2011

Legepladsen


I weekenden var vi en tur på en af de nærmeste institutioners legeplads. Det er fedt at de er tilgængelige uden for åbningstid, for når man bor i midtbyen er der ikke meget af den slags. Her er der særlig hyggeligt, fordi alle legesagerne ligger hulter til bulter, og ikke pakkes væk. Otto elsker at komme derned og lege!

24 oktober, 2011

Lille Sky


Forleden modtog jeg en super fin plakat fra little studio, som jo også har doneret plakater til en af mine fejrings-give aways. De har lige fået opdateret deres webshop, og har nye lækre designs i både plakater, puder og smørebræt. Fine, fine sager siger jeg bare. Nå, det var plakaten jeg kom fra....Idag fik jeg den i ramme, og jeg elsker, elsker, elsker den. I skyen står Otto's navn og fødselsdato, og i 3 af dråberne står hans vægt, længde og fødselstidspunkt. Lige de 3 ting man så gerne vil huske, men altid skal finde fødselsjournalen frem for at være helt sikker på. Er den ikke bare fantastisk fin?

Romantik-tak


Min mor laver smykker under navnet Romantik-tak, og det er blevet en rigtig fin lille hobby-virksomhed for hende. Hun er også åndssvagt billig, det har jeg sagt rigtig mange gange. Hun laver flotte smykker i stil med de fleste andre hobby-smykkemagere, fordi udvalget jo er det samme for de fleste. Hun er dog begyndt at lave flere og flere ting selv, og senest har hun fundet på noget jeg ikke har set før, og som jeg syntes er ret sødt. Hun laver øreringe af folks børnetegninger! Du skal bare sende hende tegningen i en billedfil, og så forvandler hun den til vedhæng på en håndbukket sterlingsølv creol. Og jeg sagde jo hun er billig; det koster 55 kr. for sådan et helt unik par!? Kig forbi, der er rigtig meget at vælge imellem.

Jeg citerer lige Karen Klarbæk her; HUSK, at selvom man viser ideer på en blog, gælder loven om ophavsret til ide og udformning stadig!

Dagen derpaa....(verdens bedste og nemmeste lagkage)


....er sådan en lagkage næsten endnu bedre. Det er verdens bedste og nemmeste lagkage, uden pis! Her kommer en vejledning. Ikke en opskrift, for mængderne styrer du selv efter smag og behag. Du skal bruge:

-piskefløde
-frosne jordbær
-makroner
-lagkagebunde
-lidt valgfrit pynt

Tø jordbærrene op, og hak dem i grove stykker. Knus makronerne i grove stykker. Pisk fløden til flødeskum og vend jordbær og makroner i. Læg et godt lag af blandingen mellem hver lagkagebund (jeg brugte seks bunde!), og pynt så kagen som du lyster. Her har jeg puttet samme blanding på kanterne med en sprøjtepose, puttet glasur på toppen og pyntet med krymmel og friske jordbær. Stil kagen på køl, hvis den ikke skal serveres med det samme. Det er virkelig en god lagkage. Ikke for sød og tung, som den slags ellers ofte bliver. Prøv den!

23 oktober, 2011

Birthday Girl


Det har været en skøn dag. Min 29 års fødselsdag, faktisk. Jeg blev vækket med morgensang og dejligt morgenbord. Otto klædte sig fint ud til lejligheden. Jeg bagte boller i stor ny margrethe-skål, og lavede en meget høj lagkage. Vi fik gæster, som havde gode gaver med. Gavekort og kontanter som skal blive til fine nye sager. Min kæreste havde husket en smuk, smuk kjole jeg så i vinduet hos Edith & Ella for længe siden. Desværre viste den sig lidt for kropsnær i faconen til min smag, så jeg må ned og finde en anden smuksak. Det skulle ikke være noget problem i yndlingsbutikken. Nu vil jeg se Boardwalk Empire med kæresten, og nyde de sidste timers fødselsdag.

Go'aften og Go'nat!

21 oktober, 2011

Rod og organisering


Idag kastede jeg mig over oprydningen af vores kombinerede soveværelse/kreaværelse, og det var virkelig (!!) tiltrængt. I flere måneder har det sejlet, og bunkerne af papirer m.m. på mit skrivebord var efterhånden så store, at der ikke skulle meget mere end et vindpust til at rive det hele på gulvet. Bunkerne af vasketøj (både rent og beskidt...) på gulvet har også været voldsomme at kæmpe sig forbi på vej i seng. Suk altså. Det har været så slemt at jeg slet ikke kunne overskue hvor jeg skulle starte, og derfor bare har holdt døren lukket. Ude af øje, ikke? Men nu skulle det altså være. Billederne her er taget undervejs, og selv om jeg på ingen måde er færdig endnu, er det alligevel utroligt rart at være kommet igang. Og fedt at få sorteret krea-sagerne igen. Jeg har taget dymoen i brug denne gang, fordi jeg er så træt af aldrig at kunne huske hvad der er i hvilke kasser. Det er der nu styr på, og jeg syntes det ser ret godt ud. Jeg får ligefrem lyst til at lave noget igen, noget der ellers har stået stille i laaang tid. Mine kreativiteter består udelukkende af cupcakes for tiden...

Det bedste af det hele er at jeg kan mærke det har lettet mig at komme igang. Det har ligget som lidt af en byrde længe, og er derfor også blevet værre og værre. Jeg arbejder rigtigt meget, og det kan godt mærkes på hjemmefrontens praktiske sider. Måske man snart skulle gøre alvor af tankerne om en rengøringsdame. Nogle der har erfaringer med den slags?

Noget andet der ligger som en lille tung sten på mine skuldre, er at jeg stadig mangler at sende nogle give away-præmier, nogle bloglegs-pakker og nogle bestillinger. Sorry derude, det hele er på vej!!