29 september, 2011

Maa jeg byde paa et stykke?


Slik i både en spiselig og en ikke-spiselig variant. Begge dele meget indbydende, hvis du spørger mig. Fadet er fra Liebe, men det ved du sikkert allerede. Jeg fik det af Mejse og Jesper til åbningsreceptionen af Cupcakefabrikken. Eller, faktisk fik jeg det lille kagefad, men byttede mig til det store slikfad som jeg længe har sukket efter. Jeg elsker det! Perlerne er i det pureste plastik, og købt hos Søstrene Grene. Lækre farver, ikke? Skålen er en gammel formpresset sag, og er en af mange i en større samling jeg har. Jeg syntes de er så delikate med deres hvide hårde overflade. Jeg fik et par lysestager i samme materiale af min mor forleden. De er også virkelig fine.

Ps. Jeg har rundet de 300.000 unikke besøg!! Wow, det er en vild følelse. Tusind, tusind tak til alle jer der kigger forbi ♡

28 september, 2011

Love and Hate


Jeg har lært en masse om Bloglands kvinder i disse dage. Blandt andet at en meget stor del hader bladselleri, og at rigtig mange har giraffen som sit yndlings zoodyr. Det er da lidt pudsigt. Her hjemme er vi glade for bladselleri, det er en grøntsag vi flittigt bruger. Ikke mindst når kæresten skal have yndlingsdrinken Bloody Mary. Giraffer har vi kun to af, og selvom Otto er meget glad for dyr, har giraffen aldrig været den der fangede ham mest. Er der egentlig nogen der ved hvordan en giraf siger?

Tak til alle der legede med på A til Z legen. Desværre har jeg ikke lige fået kommenteret alle steder, men jeg har læst alle dem jeg kunne finde, og nydt at få lidt mere kød på mennesket bag bloggen. Og moret mig over alle fællestrækkene!

27 september, 2011

Mr. Wilbur


Jeg er simpelthen så stolt, for jeg har fundet på navnet til et af de seneste skud på stammen af Donna Wilson's fantastiske strikkede dyr. Donna Wilson havde en konkurrence på sin blog, hvor man skulle foreslå et navn samt koalaens like and dislike. Jeg foreslog Wilbur, og at han kunne lide pink æbler men ikke pomfritter. Og så vandt jeg sgu!

Nu er Wilbur flyttet ind blandt yndlingsbamserne, og jeg syntes han passer fantastisk ind i flokken. Der sad et lille skilt på ham, hvor der stod: Hi, I'm Wilbur. I like pink apples and dislike french fries. -Og det har jeg skrevet. Det er da lidt sejt, ikke?!

These shoes are made for walking #2


Endelig! Idag kom en pakke jeg har ventet længe på. Alle mine efterårssko er i stykker, så jeg mangler desperat nye. Jeg forelskede mig hovedkulds i Aida brogue-modellen her fra Vagabond, men kunne ikke finde dem i min størrelse her i Århus. Men det kunne jeg på nettet. Godt nok på en britisk hjemmeside, som kun sender indenfor UK, men så er det jo godt jeg har en god ven af familien som vil hjælpe. Tusind tak, Marianne. Jeg er helt vildt glad for mine nye sko, og glæder mig til at gå dem til. Det er samme model, men de sorte er af ruskind og de hvide af læder. Er de ikke fine?


Ps. Se These shoes are made for walking #1 her. De skal endnu en tur til skomageren, for sålen er igen ved at falde af. Men de skal for guds skyld reddes!

26 september, 2011

Smukhed
Jeg var til frokost hos min Farmor og Farfar idag, og på vejen købte jeg et kæmpe bundt iris. De er bare så smukke. Burde egentlig have købt nogle til mig selv, men friske blomster i en rodet lejlighed understreger ligesom bare roderiet, så jeg sprang over...

*Written in BlogPress for iPhone*

Der skal ikke altid meget til...


...at underholde en dreng på halvandet. Vi havde en masse dåser ude på køkkenbordet, og Otto fangede hurtigt at de kunne stables. Det fik vi godt 20 minutter til at gå med, og som det nok kan ses, var han jubel-lykkelig når det lykkedes ham at bygge et tårn. Hep hey! 

Ps: her er et andet bevis på at der ikke nødvendigvis skal meget til at underholde sådan nogle børn...

25 september, 2011

En tur paa landet

Idag var Otto og jeg en tur på landet sammen med nogle fra vores mødregruppe. Ikke så langt fra byen er der et naturcenter, hvor man kvit og frit kan komme og se på deres fine dyr. Det var et hit, særligt fordi mødrene kunne drikke kaffe og knævre på en bænk, imens ungerne løb rundt fra det ene bur til det andet. Skøn eftermiddag i endnu skønnere selskab. Og vejret var jo upåklageligt!

Mere sushi, tak


Min mor, lillesøster og jeg har efterhånden lidt af en tradition med sushi. Vi tager i ny og næ på den bedste sushibar i Århus, nemlig Sushi+ på Åboulevarden, og så spiser vi til vi er ved at revne. Sushi+ laver, blandt meget andet godt, en helt sublim soft shell crab maki rulle. Og nu har de fået flere tempura-indbagte lækkerier på menuen, og jeg kan slet ikke vente til næste sushi-tur. Det er simpelthen så lækkert!

Om lidt skal Otto og jeg mødes med et par stykker fra vores mødregruppe, på en legeplads med dyr blandt andet. Det glæder jeg mig meget til, for Otto elsker dyr. Og det bliver skønt at se både mødre og børn igen. Der er nu noget helt særligt over de børn man har fulgt siden de var ganske spæde.

God søndag derude.

24 september, 2011

Mig fra A til Z

Og sådan kan man lege så godt i photoshop....

Jeg nørder rundt på nettet, mens kæresten nørder computerspil. På min tur rundt i Blogland stødte jeg på en A til Z ovre hos Sherry, og jeg kastede mig over udfordringen at fortælle jer lidt flere random facts om mig selv. Dem får I her: 

A. Age: 28 (29 om en måneds tid, godt nok)
B. Bed size: 140x200
C. Chore that you hate: Vasketøj
D. Dogs: I min barndom en rødgylden cockerspaniel ved navn Line
E. Essential start to your day: Bleskift og tøj på Otto
F. Favorite color: Dueblå
G. Gold or Silver: Nok mest sølv, men også guld. Hvis vi taler smykker, altså
H. Height: 178 cm.
I. Instruments you play(ed): Desværre ingen, selvom jeg ville elske at spille cello. Eller bare et eller andet instrument
J. Job title: Selvstændig
K. Kids: Otto fra marts 2010
L. Live: Århus, min fødeby jeg vendte hjem til efter godt 10 år væk
M. Mother’s name: Lillienthal
N. Nicknames: Jules. Dog Julle som barn.
O. Overnight hospital stays: Som barn kom jeg på sygehus i Norge, da jeg bristede nogle blodkar i blæren, fordi jeg kastede mig i sneen for at stoppe mine ski.
P. Pet peeves: Kendte ikke udtrykket her, men kan forstå det er små irritationer. Jeg bliver frygteligt irriteret når folk parkerer deres bil ulovligt, så det generer andre. F.eks. der hvor jeg skal forbi med klapvognen. Så får jeg en stærk trang til at ridse hele den forpulede bil med siden af vognen. Det er endnu ikke sket, men jeg tør ikke love det forbliver sådan….
Q. Quote from a movie: Nobody puts Baby in a corner, var den første der poppede op. Ja, jeg har set Dirty Dancing ufatteligt mange gange. Har alle ikke det?
R. Right or left handed: Højrehåndet
S. Siblings: Tre meget yngre søskende. To brødre og en søster. Egentlig er de halve, men hvem tæller gener?
T. Time you wake up: Et sted mellem 7 og 9, alt afhængigt af Otto
U. Underwear: Om jeg bruger undertøj? Ja. Hvilket? Det holder jeg mellem mig og min kæreste
V. Vegetable you hate: Svampe. Undtagen rå champignon, men den skal for guds skyld forblive rå!
W. What makes you run late: Blogland, Pinterest, tv….
X. X-Rays you’ve had: Tænder og Hjerte
Y. Yummy food that you make: Jeg laver en mean Chicken Tikka Masala
Z. Zoo animal: Dem alle sammen. Jeg elsker dyr. Undtagen de klamme


Hermed sender jeg udfordringen videre til dem der vil tage den. Smid gerne et link i kommentarfeltet her, så jeg også kan se din A til Z. 

Godnat!

En dejlig dag


Det har været en dejlig dag idag. Vi startede godt nok ud med en lidt stresset morgenmad, fordi jeg skulle ud af døren og på arbejde med Cupcakefabrikken. Men jeg var hjemme igen da Otto vågnede fra sin eftermiddagslur, og så hyggede vi med puslespil på gulvet og fik lidt frokost. Sidst på eftermiddagen fandt vi Otto's nye vinterstøvler frem, og gjorde os klar til en gåtur. På vores vej er kastanjerne i fuld efterårspragt, og der ligger allerede mange blade på fortorvet. Otto syntes det var mægtigt at gå og sparke i bunkerne. Han syntes vidst også hans nye støvler er ret fede, ihvertfald nød han at løbe rundt i dem på boldbanen. Han fik også en god svingtur mellem Mor og Far, noget han forgæves selv forsøgte sig med efterfølgende. Lille søde fjols ♡

22 september, 2011

Idag skinner solen


Inden længe skal jeg hente den her dejlige unge, og så skal vi hjem og hygge nogle timer, inden jeg igen skal på arbejde i fabrikken. Idag skinner solen, og mit humør og min energi er bedre end igår. Aahhh!

21 september, 2011

En dag som idag....


...vil jeg helst bare putte mig under dynen igen, og blive der i et par dage. Gråvejret påvirker i den grad mit humør, og med meget hængende over hovedet er jeg træt og udmattet. Men men, the show must go on...

20 september, 2011

Historien om Otto


Igår læste jeg dette indlæg ovre hos Trine, og kommenterede lidt i sjov at min Otto altså er The real Otto. Det mindede mig om at jeg længe gerne har villet fortælle historien om hvorfor Otto hedder Otto. Da han blev født var jeg stadig ret anonym, og jeg følte derfor ikke for at lægge historien ud. Men efter mine cupcake-eskapader, er det jo ikke længere nogen hemmelighed hvem jeg er, og hvad jeg hedder.

Da vi ventede barn havde vi ikke særlig mange navne i spil. Faktisk var det nærmest kun Otto vi følte 100% for, og at det forbinder Otto til min forfader gav navnet noget ganske særligt. Jeg er nemlig i familie med Otto Lilienthal aka The Glider King. Han var den første succesfulde aviator, og grundlagde en stor del af den forskning Wright-brødrene senere blev kendte på. Der findes et Otto Lilienthal museum, og flere veje m.m. er opkaldt efter ham. Han har spillet en vigtig rolle i historien, og jeg er ret stolt af at være i familie med ham. Han var min oldemors fars fætter helt præcist.

Den opmærksomme læser har måske registreret at Otto Lilienthal er stavet med et enkelt l, mens mit eget Lillienthal er stavet med to. Sådan er det blevet fordi der skete en fejl i en navneregistrering for mange, mange år siden, hvor en præst skrev forkert i folkeregisterbogen. Sådan kan det gå, men historien er stadig den samme.

-Og sådan fik Otto sit retmæssige navn. Hvad de kommende børn skal hedde må vi tage til den tid. Vi skal nok lige have kigget nogle stamtræer igennem , ha ha.

18 september, 2011

Skovtur


Det er efterhånden nogle uger siden vi var på skovturen her, men først nu finder billederne vej til bloggen. De er taget på samme tur som den hvor vi fodrede ænder. Jeg elsker skove. Der er altid sådan et helt særligt lys, og en helt særlig stemning. Nu hvor efteråret for alvor er begyndt, er det vist på tide med endnu en tur i skoven snart. Men ikke idag, for det regner og alle er forkølede. Det er sådan en rigtig hyggesøndag idag. Måske man skulle bage en kage og varme noget kakao? God søndag derude!

17 september, 2011

Alternativ sandkasse


Otto elsker sandkasser, men sådan en kan man ikke så godt have i en lejlighed på tredje sal. Eller, det kan man nok godt, men sand sætter sig jo over alt og er ikke så nemt at komme af med. Men efter at have set flere bud på indendørs sandkasser på pinterest kom idéen til mig her til morgen, hvor Otto trængte til noget at lave. Grødris i en stor plastbøtte blev mit hurtige bud, og Otto kastede sig over den med fryd. Og ja, selvfølgelig bliver der spildt en del, men grødris er hurtige at feje op igen. Et hit!

Især sådan en morgen som idag hvor Otto (igen, igen) er snottet og feberramt og har sovet dårligt. Stopper det aldrig? Suk....

16 september, 2011

*POP*


Forleden sagde det *pop* i min indboks, og med det landede det fineste nyhedsbrev blandt mine mange emails. Afsenderne bag er Lis og Trine, som er gået sammen om at skabe et nyt og anderledes julemarked i Horsens. Der bliver hele 2 af slagsen, og datoerne hedder 18-20 november plus 2-4 december. Jeg tror desværre ikke jeg kan deltage som udstiller i år, for tiden er ikke rigtigt med mig. Men jeg satser stærkt på at skulle derned og kigge, gerne begge weekender hvis muligt. Hvis du vil vide mere, så følg med på popops facebookgruppe her.

Ophængene på billedet er nogle jeg lavede sidste jul, og Lis fik disse 4 som var kommet med i nyhedsbrevet. Jeg kom helt i julestemning da jeg så dem igen. Tror da vidst jeg skal have gang i produktionen op til jul. Måske du skal have fat i nogen?

15 september, 2011

Farvedominans


"Tilfældige" billeder fra arkivet. Hvilken farve tror du dominerer min dag idag? Jeg er ærgeligt nok blevet syg, så valgkampen følges fra sofaen, godt puttet under dynen. God valgdag derude. Vi ses på den anden side ♡

13 september, 2011

I'm still here...


...jeg har bare lidt travlt. Der kom lige noget med noget moms, der er travlt i Cupcakefabrikken og jeg skal lige have finpudset på mit manuskript og de mange billeder. Og så har vi haft en syg dreng, min kæreste kom syg hjem idag, og selv har jeg lidt med halsen. Altid perfekt timet, det sygdom der. Suk!

Jeg har en masse jeg gerne vil blogge om, blandt andet en fin lille koala der kom ind ad døren idag. Og en tur i skoven, hvor jeg fik taget en masse billeder. Og den bedste tomatpuré. Og, og, og....Det kommer, det kommer. For jeg vil jo så gerne. Og jeg vil så gerne læse en masse af jeres indlæg og kommentere hist og her, men det halter desværre også sammen med alt det andet. Jeg skal bare lige have indhentet mig selv. I'll be back!

10 september, 2011

Party party
Vi er på vej i byen, kæresten og jeg. Den står på god mad, godt selskab, lækre drinks og lidt rysten med røven. Jeg har lavet cupcakes til dessert, fordi jeg skulle afprøve noget lakridspulver. Det blev til en hvid chokoladebund med lakridsfrosting. Den glæder jeg mig til at smage. God aften, godt folk!

*Written in BlogPress for iPhone*

08 september, 2011

Rap rap


I sidste uge gik vi en tur ned i skoven for at fodre ænderne. I vinters var de så fuldfede og propmætte, at vores ture derned med Otto ikke imponerede drengen synderligt. Men denne gang var det sjovt. Ænderne omringede os og var virkelig sultne. De kunne endda lave tricks for føden, se bare hvordan de hopper. Otto syntes dog lidt det var spild af brød at kaste det ud til ænderne, og proppede hellere sin egen mund.