31 juli, 2011

En dejlig formiddag

Vi gik en tur op i mindeparken i formiddags, legede lidt på den fine legeplads, og gik så ned mod Marselisborg havn. Otto elsker at gå på græs, gerne i bare tæer (Jeg drømmer om vores helt egen græsplæne med tilhørende hus). På havnen fik vi lækker is, mens Otto fik friske ribs og riskiks. Otto faldt i søvn da vi næsten var hjemme igen, og måtte bæres op i seng i sin fars arme. Det har været en dejlig søndag indtil nu.

*Written in BlogPress for iPhone*

28 juli, 2011

Stiften


Igår var der en stor artikel i Århus Stifttidende om Cupcakefabrikken. Journalisten og fotografen overværede en workshop med hende her og hendes veninder, og det kom der denne rigtigt gode artikel ud af. Jeg er så glad for al den presseomtale jeg har fået, det er jo reklame jeg aldrig ville kunne betale mig fra. Og i virkeligheden meget bedre end reklame, for her kan folket virkelig se hvad det er fabrikken byder på. Du kan læse online-versionen lige her.

27 juli, 2011

Tilbage på fabrikken

Aahhh, det er godt at være tilbage i Cupcakefabrikken. Lige nu sidder 11 kvinder og leger med cupcakepynt, og jeg elsker stemningen og mit arbejde <3

*Written in BlogPress for iPhone*

26 juli, 2011

Vores nye familiemedlemmer
Otto kan sige som en fisk, og han er tosset med dyr. Så idag har vi fået en guldfiskebowle og 3 slørhaler. De er så fine! Om lidt henter vi Otto hos sin bedstemor, og jeg glæder mig vildt meget til at vise ham fiskene når vi kommer hjem igen. Og hvis du er i tvivl om hvad en fisk siger, så åbner og lukker du bare munden uden lyd. Sådan siger en fisk!

*Written in BlogPress for iPhone*

24 juli, 2011

En hausfraus guide til Berlin - Prenzlauer Berg

Glücklich am Park
Efter 2 ture til Berlin, den seneste på 12 skønne dage, syntes jeg nu at jeg har kød nok på benene til at sammensætte nogle små guides til de bydele jeg har rørt mig mest i. Vi starter med Prenzlauer Berg (Prenzlberg blandt de lokale).

♢ Hvis man er på udkig efter nye briller/solbriller i retrostil, så er Lunettes Brillenagentur på Marienburger Straße 11 et fantastisk sted. De sælger originale vintage stel, men har også deres egen linje med nye stel designet med udgangspunkt i gamle stel. Jeg købte mine briller der for 2.5 år siden, og elsker dem stadig. De havde dengang et samarbejde med en optiker som kunne sætte glas i på et par dage. Prismæssigt er det nogenlunde det samme som herhjemme, men udvalget er langt, langt federe!

♢ På samme gade, Marienburger Straße 5, ligger den fantastiske børnebutik Die Schatzinsel. De har et virkelig lækkert udbud af ting til børneværelset, spil og særligt ting til de helt små. De har også lækkert stof med fine børneprint. Indehaveren fortalte at de inden længe lancerer en webshop, og at de gerne sender varer til Danmark.

♢ På Wörther Straße 23 (som bliver til Marienburger Straße) ligger der en ny butik som var en drøm for mig at finde. Cakeville er navnet, og pudsigt nok åbnede den samtidigt som jeg åbnede Cupcakefabrikken. De sælger en masse udstyr til kageproduktion, og har den fedeste indretning. Deres motto er Let's bake, rattle & roll hvilket tydeligt ses på den diner-agtige 50'er inspirerede stil. Klart et besøg værd hvis man er til kagebagning!

♢ Kollwitzplatz er et torveområde med en stor legeplads og mange hyggelige caféer rundt om. Besøger man Berlin med børn er det et godt sted for en pause hvor børnene kan lege lidt, mens mor og far drikker en iskaffe. På Kollwitzstraße ligger der desuden en superhyggelig lille vaffel og isbar-café med sandkasse til ungerne. Der ligger også en virkelig lækker indisk restaurant jeg desværre har glemt navnet på, men begge disse spisesteder kommer inden længe, hvis man går op ad Kollwitzstraße fra U-bahnstationen Senefelderplatz.

♢ Oderbergerstraße er en gade proppet med vintagebutikker, små designerbutikker og så den berømte café Kauf Dich Glücklich (Oderberger Straße 44). Her kan du, foruden super lækre vafler og crepes, købe det meste af indretningen. Besøg dem i godt vejr, og find et bord udenfor caféen. De har de fedeste stole og borde, og store flokke af halv-tamme gråspurve tigger om en bid af din vaffel. Der er er også en sandkasse til de små, men jeg er bange for den ikke dækkes til om natten, så risikoen for kattelort er vist ret stor...


♢ I bunden af Kastanienallee (ned mod Torstraße) har samme café en anden filial, nemlig Glücklich am Park. Her er der, foruden vaflerne og det fede interiør, også en tøjafdeling. Og så ligger den lige overfor den fedeste legeplads i parken Volkspark am Weinberg. Her kan der tilbringes mange timer, og der er noget for børn i alle aldre.

♢ Kastanienallee er en gade fyldt med forskellige butikker. Tøj, plader, indretning og souvenirs. Og så er det her tattoobiksen Loxodrom ligger. Helt præcist på Kastanienallee 23. Hvis man er heldig kan man få en tid indenfor et par dage, men det er klart en god idé at bestille i god tid. Send dem en mail og hør hvordan og hvorledes. Brian Kelly tatoverede både min kæreste og jeg denne gang.

♢ Området omkring U-bahnstationen Weinmeisterstraße (som egentlig er i bydelen Mitte) er et godt sted et besøge. Her finder man de større butikker som American Apparel, COS, Kiehls, Fred Perry, Ben Sherman etc. Det er også her Birkenstock ligger, og sådan et par er meget billigere her end derhjemme. Lidt et mainstream område, men helt okay at tilbringe nogle timer i.

♢ Rosenthalerstraße i samme område er en ret fed gade. Der ligger flere vintagebutikker, og i nr. 17 ligger den fantastiske butik Waahnsinn Warehousing. Her har de virkelig meget i alt fra glas og porcelæn til fede lamper og større møbler. De har også tasker og tøj. Alt i retrostil.

♢ På Arkonaplatz er der hver søndag loppemarked mellem kl. 10.00 og 16.00. Der er meget forskelligt, og mange fede ting. Desværre er priserne efterhånden blevet lige så pebrede som herhjemme, så det er ikke de store kup man kan gøre sig. Men selvfølgelig kan man stadig være heldig. Fra Arkona kan man gå op til Mauerpark hvor der også er stort loppemarked om søndagen.

♢ Og med billeder fra Arkonaplatz afslutter jeg denne lille miniguide til en af Berlins bedste bydele. Håber mine tips kan bruges, og at selv de mere garvede turister har fundet lidt nyt at besøge næste gang byen kalder. Næste miniguide bliver til Kreuzberg, området vi har boet i begge gange vi har besøgt Berlin.

Berlinerstemning (fotospam!)


Så er vi hjemme igen efter 12 vidunderlige dage i Berlin. Det skulle egentlig have været 14, men regnen indhentede os de sidste dage, og at traske rundt i regnvejr med klapvogn er altså bare ikke det fedeste. Så vi kørte hjem igår. Otto var lykkelig, og det var utroligt sjovt at se gensynets glæde med vores hjem i ham.

Berlin er den fedeste by, som flere af jer sikkert allerede ved. Det var vores andet besøg, og at have 12 dage dernede var den vildeste luksus. Vi har gået og gået, fået set en masse af byen og købt lidt godt og blandet med hjem. Vi har spist lækker mad, drukket gode øl og begge fået en tattoo med hjem. Det har været en skøn ferie, og den var virkelig tiltrængt.

Billederne her er bare lidt af det hele fra vores ture. Jeg har mange flere, men de skal bruges til nogle små guides jeg vil lave inden længe. Man skal jo dele sine guldkorn, ikke?!

19 juli, 2011

Tattoo Tadaa
Så kom plastikken af, og min nye tatovering blev vasket og cremet ind her til morges. Den skal jo lige hele og blive jævn og fin over de næste par uger, men jeg kunne da ikke vente med at vise den frem. Er den ikke fin?

*Written in BlogPress for iPhone*

18 juli, 2011

Jeg gjorde det!!


Klokken 17.00 satte jeg mig i stolen hos Brian Kelly, tatovør hos Loxodrom i Berlin. Ca. 18.30 gik jeg ud af døren med den smukkeste old school svale på mit højre håndled. Jeg elsker den allerede. Lige nu er den pakket ind i creme og plastik, så det bliver først om en dag eller to jeg kan vise det færdige resultat. Men du kan lige tro den er fin!

Og hvad blev der så af målebånds-sløjfen, tænker nogle af jer måske? Jamen, da vi besluttede os for at opsøge en tatovør hernede, kunne jeg alligevel ikke slippe fuglene. Helt siden jeg begyndte at overveje en tatovering har en fugl været motivet jeg havde i tankerne, men da det så pludseligt blev seriøst at få en tattoo, var fuglene også blevet meget populære. Og vil man have det samme som alle de andre? Nja, det vil man måske ikke, men det helt klassiske går man aldrig galt i byen med. Så en klassisk old school svale, med et sødt twist blev det til. Tegnet af Brian Kelly, som jeg varmt vil anbefale til andre.

Ps. Ja, det gjorde ondt. Men faktisk ikke så slemt som forventet.

Pps. Ja, det er meget, meget mere smertefuldt at føde.

16 juli, 2011

Organetta


Kæresten fandt et ret fantastisk instrument i en lille antik musik-biks, som vi fandt ved vores forrige besøg i Berlin. Det er et såkaldt Organetta fra 1950'erne, i den fineste grønne farve, og med en meget autentisk lyd. Otto er helt tosset med det, så nu må vi se om faderen får det igen (og tjek så ellers lige de talentfulde fingre på drengen).

*Written in BlogPress for iPhone*

13 juli, 2011

Alles gut
Vi nyder livet i den vildeste lejlighed lige midt i Berlin. Og ja, poolbordet er en del af indretningen. Det er altanen med udsigt over kanalen, og det 40 kvm store badeværelse med kar også. Vi bliver bare boende, ikke?!

*Written in BlogPress for iPhone*

09 juli, 2011

Pause!

Workshop i Cupcakefabrikken
Nu holder jeg en meget tiltrængt pause fra workshops, skriveri, maileri og alt det andet der har fyldt virkelig meget den seneste tid. På mandag kører vi nemlig til Berlin (og potentielle indbrudstyve kan godt spare sig, lillesøster låner nemlig lejligheden), og så står den på ferie med kæreste og søn i 14 skønne dage. Jeg glæder mig virkelig meget. Og jeg trænger til det. Glemsomheden, søvnbristen og andre små stressfaktorer er begyndt at drille, så det bliver godt at lægge alt på hylden, bare slappe af og være sammen med mine drenge. Tusind tak til jer der delte berliner-tips, de er noterede.

Rigtig god sommer!

Falsk strubehoste (og hvad overraskelsen gemte paa)
I nat var vi hos vagtlægen med Otto, som forskrækkede os noget så grusomt. Han har fået falsk strubehoste, og da jeg vågnede ved den forfærdelige vejrtrækning og hoste, troede jeg seriøst han var ved at dø. Puh, en forskrækkelse! Det skulle heldigvis være ovre på et par dage, og være værst om natten.

Nå, men overraskelsen min kæreste havde planlagt for mig i torsdags var virkelig god! Vi hoppede på cyklerne og kørte mod havnen, og så vidste jeg godt hvad vi skulle. Restaurant Van Koch ligger ude på lystbådehavnen, og de har et helt særligt koncept med 3 retters ukendt menu med tilhørende vine ad libitum. Super, super lækkert og svært at få plads til. Det er lidt specielt at få serveret mad man ikke har bestilt, og hovedretten var desværre lidt en skuffelse. Men alt det andet, særligt brødet med 3 slags olie til, var sindssygt lækkert. Og vejret var så smukt den aften, så det kunne ikke være bedre. Dejlig overraskelse!

*Written in BlogPress for iPhone*

07 juli, 2011

"Torsdag den 7/7 skal du holde aftenen fri"

Hjertesprinkles fra Cupcakefabrikken

Den besked gav min kæreste mig dagen før Cupcakefabrikkens store åbning, og det eneste han ville afsløre var at vi bl.a. skulle fejre starten på mit nye liv som selvstændig, men at det skulle være en overraskelse. De af jer der har fulgt med længe og de der kender mig, ved at jeg er sygeligt nysgerrig. Altså virkelig nysgerrig. Jeg har forsøgt at lokke overraskelsen ud af ham med alle mulige forskellige tricks, men intet har lykkedes. Den eneste info jeg har fået ud af ham er at Otto hentes af sin farmor og passes til imorgen, og at jeg skal være klar til at gå kl. 18.00. Nå ja, og at jeg godt kan have en af mine sædvanlige kjoler på, og ikke behøver være synderligt praktisk klædt på. Jeg har dagligt spurgt ind til havd vi skal, og bedt om bare et lille bitte hint, men jeg er ikke kommet det nærmere.

Lige indtil imorges, hvor jeg kom i tanke om gårdagens radioprogram som handlede om premieren på den sidste Harry Potter film. Er det mon idag den har premiere i Danmark, og er det mon det vi skal? Vi har set alle filmene sammen, og læst flere af bøgerne samtidigt før vi blev kærester. Jeg har fået forbud mod at tjekke biografens program, og prøver at overholde det. Men jeg er jo så nysgerrig...

04 juli, 2011

Berlin - Ich Liebe Dich


Inden længe går turen til Berlin, og vi glæder os ubeskriveligt meget. Både til meget velfortjent ferie, men også til at gense den fantastiske by. Men selvom man har været der før, så er der garanteret massevis af perler der er gået næsen forbi. Så har du tips til gode steder, lækre butikker, noget for små børn etc. så giv lyd. Jeg bliver glad for nye input!

03 juli, 2011

Blogpicnic i billeder


Idag har været en helt forrygende dag! Årets Blogpicnic, som Louise og Cille var så søde at overtage planlægningen af, var nemlig idag. Pga. de sidste dages vejr rykkede vi det fra Botanisk Have til Cupcakefabrikken, og selv om vi endte med at have et strålende vejr og sidde udenfor, var det nok en meget god beslutning. Tror vi var blevet pænt våde gennem vattæpperne, hvis vi sad på græs fremfor fortov.

Jeg vil egentlig lade billederne tale for sig selv, og bare takke alle for en virkelig hyggelig dag. Dejligt at gense mange, og få ansigter på nye. Jeg glæder mig allerede til næste år, for nu må der da være grundlag for en tradition?!Ps. Du kan lige nå at være med i lodtrækningen om denne smukke Lotuskande, som er sponsoreret af Mettesofie.dk. Skriv en kommentar i indlægget her inden midnat, så finder jeg en vinder sammen med random.org imorgen.