30 juni, 2011

Haarfein
Idag har jeg været hos frisøren for første gang siden før Otto. Det er godt 17 måneder siden jeg sidst sad i stolen, så jeg trængte. Forandringen er ikke enorm, men der er tyndet godt ud i det og pandehåret har fået mere facon. Nu føltes det en smule mere lækkert, omend det stadig er slidt af alt den farve...

Jeg satsede på Haarfein i Jægergårdsgade, en lækker lille øko-frisør. Bonnie, som frisøren hed, var dygtig og forstod hvad jeg ville. Og at man så fik en lille bakke med mandler, chokolade og jordbær sammen med det ønskede glas vand, gjorde oplevelsen endnu bedre. Jeg er før gået grædende fra frisørsaloner, men der vender jeg klart tilbage, hvilket siger meget om min tilfredshed. Haarfein betyder iøvrigt hårfin på tysk <3

*Written in BlogPress for iPhone*

29 juni, 2011

I (heart) Ebeltoft


Vi tog jo til Ebeltoft i søndags, og kom først hjem her til formiddag. Vi er så priviligerede at kærestens forældre ejer et sommerhus lidt udenfor byen, som vi kan låne stort set når vi vil. Helt fantastisk, særligt fordi det er så tæt på, at man gerne tager afsted for et par dage. Her er nogle af de billeder jeg tog på en tur inde i den smukke Ebeltoft by.

Her fandt vi et bolsjekogeri, som jeg mærkeligt nok ikke har set før. Jeg elsker bolsjer, og er dybt fascineret af den slags gammelt håndværk. Og når det foregår på ældgamle maskiner på helt traditionel vis, og håndværket er nedarvet i generationer, så er jeg solgt. Jeg fik lov at tage lidt billeder, og komme helt tæt på noget af maskineriet. Det er den slags der får mig til at ville kaste mig over håndværket, så nu er bolsjekogeri kommet på listen af ting jeg gerne vil prøve kræfter med. Mols bolsjer hedder den lille fabrik, og kan klart anbefales et besøg.

Gaderne i Ebeltoft er intet mindre end idylliske, og der er stokroser over alt. Selv et stort figentræ så jeg ved en husgavl. Og så er det friske fisk i mængder, noget vi nød godt af igår aftes, da vi grillede hele foreller fyldt med frisk timian. Lækkert!

27 juni, 2011

Dagens loppefundEt styk fint retro babybetræk i dejligt forvaskede 70'er farver, 2 par fine lærredssko og 3 formpressede opalglas til samlingen. Alt i alt 55 kr. Jo tak!

*Written in BlogPress for iPhone*

26 juni, 2011

Ro, hygge og Asti
Det er de store fællestræk for de næste par dage. Vi er landet i sommerhuset i Ebeltoft, Otto sover ude på terassen, kæresten sover i sofaen og jeg slapper af med hækletøj og tv. Imorgen ankommer gode venner, og vi skal hygge med lækker mad, Asti og legende børn. Lige hvad jeg trænger til!

*Written in BlogPress for iPhone*

There's no place like home
Som barn så jeg The Wizard of Oz utallige gange. Jeg elskede den film, og gør det stadig. Derfor slår jeg i al hemmelighed hælene sammen 3 gange, og hvisker "there's no place like home" når jeg har mine fine ruby slippers på.

*Written in BlogPress for iPhone*

25 juni, 2011

En lille bitte samling og en student


I tirsdags var jeg forbi den fantastiske legetøjsbutik Børnenes Magasin i Århus, og min glæde var stor da de igen havde fået en Sonny Angel med æblehovede på hylderne. Nu har jeg 3, og det kan vel betegnes som starten på en samling? Jeg blev skrevet op til musen, som jeg også har ledt efter længe, og de får kun én af hver hjem når de får nye. Der er frygteligt mange at vælge imellem og der kommer hele tiden nye til, men særligt dyrene er jeg vild med. Som mor som søn...


Idag står den på studentergilde. Det er min kærestes lillesøster der skal fejres, og jeg har lavet lidt cupcakes i studentens ære. Håber vejret arter sig, og vi får sol og lune vinde, istedet for regn og rusk. Imorgen går turen til sommerhuset i Ebeltoft, hvor vi skal hygge i 3 dage med gode venner. Dét bliver godt!

Ps: til de af jer der har spurgt på udstikkere m.m. kommer der lige om lidt et indlæg om det på Cupcakefabrikkens blog.

24 juni, 2011

Yndling!Cat Power er blandt mine absolutte favoritartister, og jeg har hørt samtlige album til hudløshed, men bliver alligevel aldrig træt af dem. Drømmer om at komme til en af hendes koncerter engang. Elsker hendes hæse, lidt dybe, stemme og melankolien i musikken. Og med det ønsker jeg alle en rigtig dejlig weekend!

23 juni, 2011

En mindre zoo


Otto er meget glad for dyr, og vi har efterhånden en helt fin lille samling af de mindste Sleich-dyr. Han har et par bøger med dyrebilleder, som længe har været blandt favoritterne, og de sidste par dage har min iPhone været i høj kurs hos ham. Jeg har nemlig downloadet en app med billeder af dyr, og når man rører ved dyret siger det en lyd. Altså, katten miaver f.eks. Idag fik han en undulat (som jeg nu opdager mangler på billedet) og han siger pap-pap hver gang han ser en fugl. Stort set alle lyde er med a, så pip-pip bliver det nok ikke til lige pt.

Og så får I lige lidt (mere) mødrepral: Idag rejste han sig pludseligt og gik! Stadig lidt usikker på benene, og ikke mere end 5-6 skridt ad gangen, men han fangede princippet. Hep hey, det har vi ventet længe på. Altså, han har taget små skridt før, men aldrig så mange i træk og så selvsikkert som idag. Ja ja, han blev jo 15 måneder igår, så deeeet....

Pakkepost

Så kom der flere varer til fabrikkens butikshylder. En masse herlige udstikkerforme og papirsforme i smukke farver, former og mønstre. Sukkerblomster og færdig fondant gemte sig også i pakken. Jaaa!

*Written in BlogPress for iPhone*

21 juni, 2011

Endelig!Efter lidt over 4 måneders ventetid, er rammerne endelig kommet op på væggen på Ottos værelse. Pinligt længe har de stået lænet op ad væggen ved siden af kommoden. Tsk tsk. Men idag! Idag fandt jeg søm og hammer frem, og bankede det hele op. Jeg er ret stolt over det snorlige resultat, for jeg har hverken brugt lineal eller vatterpas. Da kameraet kom i aktion, tog jeg lidt flere billeder. Jeg har nemlig fået gjort rent idag, hep hey! Kuglerammen, klovnen og uglen er alle billige loppefund fra Ingerslev. Flagranken på sengen er fra Karen, og den skønne Georg-lignende dukke er fra luckyboysunday. Det store O er det af de seneste loppefund, og Snoopylampen har jeg arvet fra min stedmor, som fik den med hjem fra USA som ung. Den store Mummi har min moster hæklet, og her kan I se hvor stor hun rent faktisk har lavet den. Den er mere end dobbelt så stor som opskriften normalt bliver. Løven er fra Sara, og Otto brugte længe halen som bidering da han var mindre. Over Ottos seng hænger en lille hoptimistflok, og den gule er en gammel original jeg har arvet fra min Oldemor Viola. Ukulelen forærede jeg min kæreste engang, og Otto elsker at "spille" på den. Han er virkelig musikalsk vores lille dreng, fuldstændig som sin far (som selvlært spiller på stort set alle instrumenter). ♡

Krydderikrukker fra Kronjyden til salg


Jeg har lige lagt 4 af mine krydderikrukker fra Kronjyden Randers på auktion. Det er nogle dubletter jeg har, og fordi jeg gerne vil have udøget min samling sælger jeg nu disse skønheder. Du kan byde på dem lige her. "Hey-badabadabada" (udtales som sådan en auktionær plejer at rable derudaf).

Jeg fandt det!


På ingerslevs loppemarked i søndags, stod der pludseligt sådan et bord som jeg har ledt efter. Der var en masse varer på, så jeg var ikke sikker på det egentlig var til salg. Jeg spurgte den ældre herre der stod ved standen, og håbede jeg kunne få det billigt, fordi han ikke lignede en af de der kræmmere der ved hvad den slags er værd. Men da han kaldte på sin unge søn, røg håbet på en billig handel. Indtil sønnen sagde "du kan få det for 300 kr. og nøglen er i skuffen". Say what? Jo tak, det snupper jeg!

Nu skal det slibes og vaskes med grundrens, og derefter males i den samme smukke pastelblå som køkkenlågerne i fabrikken har fået. Det bliver SÅ fint. Og hey, før der er nogle teak-lovers derude der bliver mugne over at bordet skal males, så må jeg hellere lige sige at bordpladen er lidt misfarvet. Og så er det altså okay at male det!

19 juni, 2011

Kedelig blogger

J & A, som i JuliA, om jeg må b.
Jeg føler mig som en ret kedelig blogger i disse dage. Har travlt i fabrikken, så får slet ikke fulgt med i Blogland for tiden. Får ikke skrevet mange kommentarer hos folk, og får heller ikke svaret på de dejlige kommentarer jeg selv får. Faktisk er der meget jeg ikke får gjort, f.eks. er vores hjem den vildeste svinesti for tiden, men når jeg endelig har fri gider jeg simpelthen ikke at lave noget praktisk arbejde. Så vil jeg hygge mig med min kæreste og vores unge, stene fjernsyn eller surfe nettet tyndt efter varer til butikken. Nogen der kender en billig rengøringskone?

Nå, men lidt senere idag kommer der et indlæg som ihvertfald ikke er kedeligt. Det er noget med retro, noget med pastelblå og noget med en give away. Det lyder lovende, ikke sandt?!

17 juni, 2011

Sommermad
Jeg har været inde i en lang periode uden nogen som helst lyst til at lave aftensmad. Mærkeligt, for egentlig elsker jeg at kokkerere, men den seneste tid har opfindsomheden ligget på nulpunktet, og vi har spist virkelig meget take out og rugbrød. Jeg hader at finde på, og jeg hader at handle ind.

Men idag genfandt jeg lysten, og lavede et sommermåltid. Vandmelon, basilikum, ristede kerner og fetaost blev til salat, nye kartofler blev serveret med en frisk dressing til, og så var der stegt kylling og sprøde asparges. Lækkert!

*Written in BlogPress for iPhone*

16 juni, 2011

Vintage, vintage, vintage


Jeg nåede desværre ikke at deltage i Vintage Week så meget som jeg gerne ville, så nu tager jeg lidt revanche. Jeg er nemlig blevet ejer af flere smukke vintagekjoler den seneste tid (og har i forvejen mængder i skabet). Den smukke, smukke kjole på billedet herover har jeg fået fra Jannemieke, som er indehaver af butikken og webshoppen vintagefashion.dk. Den er lidt mere pastellet, og knapt så beige i virkeligheden. Hos Vintage Fashion kan man finde rigtig mange fine kjoler, og webshoppen er inddelt i årtier, hvilket er dejligt nemt og overskueligt. Jeg har været vintagejæger i godt 18 år efterhånden, og har derfor fulgt udviklingen tæt. Det er blevet sværere og sværere at finde fine kjoler, særligt fra 1950-og 60'erne, ganske enkelt fordi det ikke er et uudtømmeligt lager. Men Jannemieke hun finder stadig de gode skatte, og sælger dem til yderst rimelige priser. Næste gang jeg er i København skal jeg vidst lige ind forbi hendes fysiske butik på Amagerbrogade 249, i København S. Men indtil da smutter jeg ofte forbi vintagefashion.dk for at se om der skulle være kommet noget nyt, der liiige mangler i mit klædeskab.


De her 2 skønheder har jeg fundet hos Røde Kors. Jeg fik en mail for nylig, som fortalte om deres nye tiltag med en webshop. Jeg susede straks ind på shoppen, og blev meget positivt overrasket over udbuddet. Super fine kjoler til billige penge. Og hey, så støtter man et godt foremål samtidigt. Totalt win-win!

Jeg har hørt fra flere at de ikke helt bryder sig om tanken med genbrugstøj. Til det kan jeg kun sige at jeg håber de vil give det en chance. Man kan få så meget fedt som man er helt ene om at have, og vasker man det grundigt, bliver det meste som nyt igen. Og udover det unikke i det, så er der en anden stor og vigtig side til genbrugstøj; miljøet! Hvis flere købte brugt fremfor nyt, ville det spare miljøet for mange grimme kemikalier.

En anden lille sidenote; Ordet vintage er blevet lidt misbrugt de seneste år, men alt genbrug er altså ikke vintage. Genbrugstøj bliver først vintage når det er over 30 år gammelt. Bum.

15 juni, 2011

Gadagung gadagung


Min mor fandt en super fin gyngehest i en genbrugsbutik igår, til sølle 50 kr. Otto er helt vild med den, og gynger derudaf. Det bliver ekstra sjovt hvis vi klasker os på lårene i heste-takt, og skråler gadagung gadagung mens han rokker. Jeg har set modellen før, men den er ikke mærket. Er der mon nogen der ved hvem der har designet og produceret den, og hvornår den er fra?


Igår fik Otto også et andet nyt ride. Vi købte nemlig en splinterny, hypermoderne klapvogn. Vi besluttede for nylig at vi var nødt til at få en ordentlig vogn inden vores tur til Berlin. Otto er ved at være for stor til sin Silvercross, og den fantastisk fine retro klapvogn vi ellers har, er desværre lidt for upraktisk. Stellet er svært at slå sammen, og der er ikke meget plads til tasker etc. under vognen. Så en ny, mere praktisk vogn, skulle der til. Men hold nu op hvor er alle de moderne klapvogne grimme! Det var virkelig svært at finde en jeg kunne leve med, men igår fandt vi så vognen her. En mørkegrå Brio Happy. Den er ikke et kæmpe skrummel med alle mulige grimme detaljer, og det at selve stellet er sort istedet for aluminium gør den lige lidt pænere, syntes jeg. Imorges kørte jeg ham så i vuggestue i den nye vogn, og den er godt nok en fryd at køre med. Noget helt andet end den hvinende, raslende Silvercross, ha ha. Æstetikken tabte altså til det praktiske, og jeg er faktisk helt okay med det. Nu.