En hausfraus guide til Berlin – Prenzlauer Berg

Glücklich am Park

Efter 2 ture til Berlin, den seneste på 12 skønne dage, syntes jeg nu at jeg har kød nok på benene til at sammensætte nogle små guides til de bydele jeg har rørt mig mest i. Vi starter med Prenzlauer Berg (Prenzlberg blandt de lokale).

♢ Hvis man er på udkig efter nye briller/solbriller i retrostil, så er Lunettes Brillenagentur på Marienburger Straße 11 et fantastisk sted. De sælger originale vintage stel, men har også deres egen linje med nye stel designet med udgangspunkt i gamle stel. Jeg købte mine briller der for 2.5 år siden, og elsker dem stadig. De havde dengang et samarbejde med en optiker som kunne sætte glas i på et par dage. Prismæssigt er det nogenlunde det samme som herhjemme, men udvalget er langt, langt federe!

♢ På samme gade, Marienburger Straße 5, ligger den fantastiske børnebutik Die Schatzinsel. De har et virkelig lækkert udbud af ting til børneværelset, spil og særligt ting til de helt små. De har også lækkert stof med fine børneprint. Indehaveren fortalte at de inden længe lancerer en webshop, og at de gerne sender varer til Danmark.

♢ På Wörther Straße 23 (som bliver til Marienburger Straße) ligger der en ny butik som var en drøm for mig at finde. Cakeville er navnet, og pudsigt nok åbnede den samtidigt som jeg åbnede Cupcakefabrikken. De sælger en masse udstyr til kageproduktion, og har den fedeste indretning. Deres motto er Let’s bake, rattle & roll hvilket tydeligt ses på den diner-agtige 50’er inspirerede stil. Klart et besøg værd hvis man er til kagebagning!

♢ Kollwitzplatz er et torveområde med en stor legeplads og mange hyggelige caféer rundt om. Besøger man Berlin med børn er det et godt sted for en pause hvor børnene kan lege lidt, mens mor og far drikker en iskaffe. På Kollwitzstraße ligger der desuden en superhyggelig lille vaffel og isbar-café med sandkasse til ungerne. Der ligger også en virkelig lækker indisk restaurant jeg desværre har glemt navnet på, men begge disse spisesteder kommer inden længe, hvis man går op ad Kollwitzstraße fra U-bahnstationen Senefelderplatz.

♢ Oderbergerstraße er en gade proppet med vintagebutikker, små designerbutikker og så den berømte café Kauf Dich Glücklich (Oderberger Straße 44). Her kan du, foruden super lækre vafler og crepes, købe det meste af indretningen. Besøg dem i godt vejr, og find et bord udenfor caféen. De har de fedeste stole og borde, og store flokke af halv-tamme gråspurve tigger om en bid af din vaffel. Der er er også en sandkasse til de små, men jeg er bange for den ikke dækkes til om natten, så risikoen for kattelort er vist ret stor…

♢ I bunden af Kastanienallee (ned mod Torstraße) har samme café en anden filial, nemlig Glücklich am Park. Her er der, foruden vaflerne og det fede interiør, også en tøjafdeling. Og så ligger den lige overfor den fedeste legeplads i parken Volkspark am Weinberg. Her kan der tilbringes mange timer, og der er noget for børn i alle aldre.

♢ Kastanienallee er en gade fyldt med forskellige butikker. Tøj, plader, indretning og souvenirs. Og så er det her tattoobiksen Loxodrom ligger. Helt præcist på Kastanienallee 23. Hvis man er heldig kan man få en tid indenfor et par dage, men det er klart en god idé at bestille i god tid. Send dem en mail og hør hvordan og hvorledes. Brian Kelly tatoverede både min kæreste og jeg denne gang.

♢ Området omkring U-bahnstationen Weinmeisterstraße (som egentlig er i bydelen Mitte) er et godt sted et besøge. Her finder man de større butikker som American Apparel, COS, Kiehls, Fred Perry, Ben Sherman etc. Det er også her Birkenstock ligger, og sådan et par er meget billigere her end derhjemme. Lidt et mainstream område, men helt okay at tilbringe nogle timer i.

♢ Rosenthalerstraße i samme område er en ret fed gade. Der ligger flere vintagebutikker, og i nr. 17 ligger den fantastiske butik Waahnsinn Warehousing. Her har de virkelig meget i alt fra glas og porcelæn til fede lamper og større møbler. De har også tasker og tøj. Alt i retrostil.

♢ På Arkonaplatz er der hver søndag loppemarked mellem kl. 10.00 og 16.00. Der er meget forskelligt, og mange fede ting. Desværre er priserne efterhånden blevet lige så pebrede som herhjemme, så det er ikke de store kup man kan gøre sig. Men selvfølgelig kan man stadig være heldig. Fra Arkona kan man gå op til Mauerpark hvor der også er stort loppemarked om søndagen.

♢ Og med billeder fra Arkonaplatz afslutter jeg denne lille miniguide til en af Berlins bedste bydele. Håber mine tips kan bruges, og at selv de mere garvede turister har fundet lidt nyt at besøge næste gang byen kalder. Næste miniguide bliver til Kreuzberg, området vi har boet i begge gange vi har besøgt Berlin.

14 meninger om “En hausfraus guide til Berlin – Prenzlauer Berg”

 1. Hej Julia.
  Thumbs Up! Det var virkelig et godt indlæg.
  Jeg har aldrig selv været i Berlin, har heller ingen planlagte ture dertil i den nærmeste fremtid. Men kommer jeg dertil, så skal jeg helt klart have kigget din guide igennem igen.
  Og igen.. Hvad er der med Berlin og bloggere?

  Mange hilsner
  Dittemusen

 2. Fedt! Tak! Ih, jeg har helt lyst til at tage til Berlin nu!
  Især pga. brilleforretningen. Jeg har min oldemors briller der skal nye glas i!

  Og i øvrigt – velkommen hjem! Jeg vandede blomsterne i formiddags, så det er gjort. 😉

 3. Ahh….helt kanon – TUSIND tak for guiden!
  Vi kører mod Berlin om en halv time, så det kunne jo ikke passe bedre;o)
  Vh Julie

 4. Hej Julia.

  Sidder lige her en sen nattetime med en vågen Sofia og I-Pad’en til at holde mig lidt med selskab. Faldt over Ulla (Lullabys) indlæg i dag. Der var et ganske fint cirkusstel, som måske ku’ være noget for dig :o) Fortsat god sommer.

  Kh. Lone

 5. Tak for den fine guide!
  Jeg er også selv helt vild med Prenzlauer Berg og vil da lige huske på din guide, næste gang jeg kommer til byen og kvarteret.
  Glæder mig til at læse dine tips til Kreuzberg!

 6. Kan klart anbefale Mauermarkt som er en fedt søndagsmarked ved Bernauerstrasse ved siden af Wall Park. Her kan man finde virkelig gode genbrugsting til fair priser! Endvidere er der super lækre madboder, hvor man får lyst til at prøve det hele! Perfekt afslutning på en uge/weekend, hvis hjemrejsedagen altså er søndag 🙂

 7. Prøver via min bærbare denne gang.
  Af en eller anden grund, så kan jeg ikke skrive videre på en kommentar fra min iPad, hvis jeg har været inde og rette i kommentaren. Sært, sært. Har oplevet det flere gange.
  Du skriver, du vil blive glad, hvis vi vil dele vores Berlinperle med dig og dine læsere.
  Jeg er lidt usikker på tidspunkterne, men jeg mener bestemt, det er kl. 10.00 og kl. 14.00, man kan mødes ved Starbucks ved siden af tv-tårnet – Alexanderplatz – med en guide, der vil give dig en uforglemmelig vandretur gennem Berlins og fremvise det ene underskønne grafitti efter det andet. Man betaler, det man synes, man har råd til for rundvisningen, når turen slutter. Vores tog ca. to timer og var aldeles pragtfuld, selvom det var på en kold, blæsende og regnfuld junidag.
  Absolut anbefalelsesværdig.
  🙂 Lone

 8. Nåeh ja – så er KaDeWe’s kreative afdeling også et must. Uh nogle fine hæklebøger jeg fik købt der sidste gang.
  🙂 Lone

 9. Spændende og elsket by og ikke for ingen ting.
  Her i familie er det vores forstrukne stprbysferiested. Vi rejser derned flere gange om året og har åbenbart ikke fået nok endnu. Vi bor som oftes i en lejlighed i Friedrichshain. Lige uden for lejligheden ligger den største af butikkerne i HUMANA-kæden (Genbrugsbutikker). Den er i 5 etager og fyldt mest med tøj, men oppe på 5.sal har de også tæpper, gardin, stof og lidt nips. Jeg har flere gange haft held til at finde vattæpper til omkring 50,- kr. Tæpper som herhjemme koster flere hundrede kroner.
  Sidste gang kom jeg hjem med 3 stk. Heldigvis har vi en kolonihave, så vi har også lidt praktisk brug for dem :-).
  Det må være mit bedste genbrugstip til dig, næste gang i draget til Berlin. Hvis altså ikke man vil shoppe på Mauer Parks loppemarked, sammen med ca 1 million andre mennesker, hvilket selfølgelig også kan være hyggeligt 😉

  Du kan se lidt fra “vores” berlin her.. http://camille-milk-stewart-bermann.blogspot.dk/p/berlin_1.html

  camille MILK

 10. Tusind tak for dine guides til Berlin.

  Jeghar fulgt din blog længe og da vi ikke vidste hvor sommerferien skulle gå hen i år, kom jeg i tanke om dine lækre billeder og gode skrevne ord.

  Tak for alle de små gode steder, vi var på besøg på ved rigtig mange af dem. Og en hel del flere.

  Bogen “Ella Bellas eventyr – til Berlin” kan varmt anbefaldes.

  Vi var to voksne og to børn, 4 og 1½ år. Og de nød det også – især at byen er spækket med de lækre legepladser.

  Vi afsluttede 4 dage i Berlin med 3 dage i Tropical Islands – hvilken FANTASTISK oplevelse.

  Endnu engang tak for bloggen.

  – Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *