I (heart) Ebeltoft

Vi tog jo til Ebeltoft i søndags, og kom først hjem her til formiddag. Vi er så priviligerede at kærestens forældre ejer et sommerhus lidt udenfor byen, som vi kan låne stort set når vi vil. Helt fantastisk, særligt fordi det er så tæt på, at man gerne tager afsted for et par dage. Her er nogle af de billeder jeg tog på en tur inde i den smukke Ebeltoft by.

Her fandt vi et bolsjekogeri, som jeg mærkeligt nok ikke har set før. Jeg elsker bolsjer, og er dybt fascineret af den slags gammelt håndværk. Og når det foregår på ældgamle maskiner på helt traditionel vis, og håndværket er nedarvet i generationer, så er jeg solgt. Jeg fik lov at tage lidt billeder, og komme helt tæt på noget af maskineriet. Det er den slags der får mig til at ville kaste mig over håndværket, så nu er bolsjekogeri kommet på listen af ting jeg gerne vil prøve kræfter med. Mols bolsjer hedder den lille fabrik, og kan klart anbefales et besøg.

Gaderne i Ebeltoft er intet mindre end idylliske, og der er stokroser over alt. Selv et stort figentræ så jeg ved en husgavl. Og så er det friske fisk i mængder, noget vi nød godt af igår aftes, da vi grillede hele foreller fyldt med frisk timian. Lækkert!

6 meninger om “I (heart) Ebeltoft”

  1. Jeg har også set bolsjekogeriet, det er så fedt! Kan sagtens forstå din fascination af de gamle maskiner, er også helt pjattet med den slags. 🙂

  2. Åh, så skal du tage til Gränna i Sverige ved lejlighed. En hel by fuld af bolsjekogerier. Byen er berømt for sine bolsjer og bolsjestænger – polkagrise, og i flere af butikkerne kan man følge bolsjekogningen. Og hvis jeg ikke husker fejl, så er der bolsjefestival hvert år inkl. kåring af den bedste bolsjekoger. 🙂

  3. Åh, lyden af Ebeltoft, har bare lige siden jeg var vældig lille emmet af hygge.
    Når vi tog på camping, og jeg valgte eller vi bare ville prøve et sted vi vidste vi elskede, så var det Ebeltoft. Det var simpelthen det mest fantastiske. Nogle af de bedste minder fra min barndom, er fra Ebeltoft.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *