31 december, 2010

Nytaarsforberedelser #2


Da Otto vågnede et par timer tidligere end han plejer, kunne jeg jo lige så godt bruge morgentimerne på at dække bordet til i aften. Farverne er holdt i hvidt og sølv, og jeg syntes det er blevet helt festligt. Jeg glæder mig til en aften i selskab med hende her, ham her og deres dejlige søn. Det er jo både deres og vores, første nytårsaften som forældre. Det bliver spændende, og jeg er en smule nervøs for hvordan ungerne vil tage alle bragene kl. 12.00. Forhåbentligt sover de igennem det hele.

Rigtig godt nytår, jeg ønsker alle en forrygende aften!

30 december, 2010

Udfordring til dig!


Kære Læser

Jeg tænker tit på hvem du er, dig der læser med derude. I er mange med bloggerprofiler og aktive blogs, men godt nok også mange uden.

Efterhånden har mine daglige hits sneget sig temmelig højt op, og jeg klatrer stille og roligt op ad listen, blandt de 100 mest læste danske blogs. Det er lidt mærkeligt at tænke på, at der er så mange der dagligt kigger ind i mit lille univers, som jeg slet ikke aner hvem er.

Det vil jeg gerne ændre lidt på, så Kære Læser, du er hermed udfordret. Skriv en kommentar og fortæl lidt om dig selv, hvordan du fandt min blog, og hvorfor du vender tilbage.

Jeg håber I alle sammen vil tage udfordringen op, og er meget spændt på hvor mange det løber op i. Hvis du ikke har lyst til at skrive en offentlig kommentar, må du meget gerne sende mig en email istedet. vintagehausfrau@gmail.com er adressen.

Tusind tak, og tak fordi DU læser med. En særligt tak til jer der kommenterer, det glæder mig hver eneste gang. Jeg øver mig selv i at blive bedre til at svare, og til at kommentere rundt omkring i Blogland.

Godt nytår!

Kh. Julia

Et nyt skridt

Som noget helt nyt, vil der fremover være annoncer på bloggen. Jeg har gået og vendt og drejet tanken længe, og blandt andet efter en snak med Lis, er jeg kommet frem til at jeg gerne vil annoncere, så længe jeg føler produkterne/firmaerne har relevans for mit univers.

Hvis Danmark nogen sinde skal rigtigt på banen, i forhold til at blogge professionelt, så bliver vi nødt til at bane vejen for det. I mange andre lande, som f.eks England og USA, er der kvinder der udelukkende lever af at blogge om deres hverdag. Dette kan selvfølgelig kun lade sig gøre, fordi der er mange flere firmaer der har forstået, hvor stor en markedsføringsplatform Blogland kan være. Jeg undrer mig ofte over, at visse store firmaer inden for det kreative, ikke benytter sig af dette fantastiske univers. Måske det kommer?!

Jeg har ingen intentioner eller forhåbninger om at blogge professionelt, eller at kunne leve af min blog. Det vil jeg gerne pointere! Men jeg skal bestemt heller ikke holde mig for god til at sige, at jeg da ville elske hvis det kunne lade sig gøre. Skulle der komme et tilbud om at blogge, et sted hvor jeg syntes min blog passer ind, så kunne jeg bestemt godt lade mig friste.

Nå, men det var vigtigt for mig lige at fortælle, hvorfor der pludselig dukker annoncer op herinde. Jeg håber I vil tage vel imod det, og at det ikke skræmmer nogle af jer væk!

Ps: Jeg roder lidt med layoutet, for at se hvor annoncerne passer bedst.

29 december, 2010

Nytaarsforberedelser
Bordkort; tjek!

De er egentlig temmelig simple, men jeg syntes det fungerer godt, at trykke direkte på servietterne. Mine nye lækre stempler fra Frou-Frou er klart godkendt!Hovedingrediensen til forretten; tjek!

Kan du se/gætte hvad det er? Hvad der ellers skal i, fortæller jeg dagen derpå. Gæsterne skal jo helst blive lidt overraskede, ikke?!

*Written in BlogPress for iPhone*

Bye Bye Christmas
Idag blev julen pakket væk!
(...men jeg glæder mig næsten allerede til at gense tingene næste år...)

Julens gaver

 4 nye mumikopper til samlingen, som sneg sig op på 11.

 Fantastisk Kitchenaid, jeg fik på forskud.

 Smuk kæmpe "sprælledukke" i træ, fra australske Love. Dem skriver jeg snart mere om!

 Nogle Ikea-gavekort blev blandt andet til et nyt gulvtæppe.

 Kontanter blev til en ekstern harddisc, som kan gemme på ALT!

2 DAB-radioer blev byttet, og denne fantastiske retroudgave i saffransgul læder, er nu bestilt fra England. Nøj, jeg glæder mig til den kommer!

Det var et udvalg af de skønne julegaver jeg (og kæresten) var så heldig at få, og jeg er helt vildt glad for det hele! Otto fik også nogle rigtig lækre sager, blandt andet en del Brio-klassikere i nye farver, og en skøn gammeldags trækvogn.
Viser du ikke også dine bedste gaver frem?

28 december, 2010

Nyt i hjemmet


Igår kom det fantastiske alfabet fra Frou Frou, som jeg var så heldig at vinde inde hos Hverdagshjem. Bogstaverne er gamle trykkeri-typer, og de er helt vildt fine. Faktisk er de også lidt større, end jeg først troede. Jeg glæder mig meget til at trykke noget med dem. Måske det første bliver bordkort til nytår?!

Idag har den lille familie været i Ikea, hvor vi købte et nyt tæppe til stuen. Det er lysegråt, istedet for det grønne vi havde før. Jeg syntes det klæder vores stue, og særligt vores orange, runde sofabord fra 1970'erne, rigtig godt.

Dog faldt de grønne sofapuder i retrostof helt ved siden af, så nu syer jeg nye. Det bliver et andet, mere roligt udtryk. Knap så meget farvelade, og det passer især kæresten bedre.

Billeder kommer imorgen, nu skal de puder lige syes færdige!

Nå ja, og så fik jeg 2 små fine pakker før jul, fra nogle søde bloggere. Dem glæder jeg mig til at vise, sammen med et par af mine julegaver.

*Written in BlogPress for iPhone*

Et stort menneske


Jeg er tilfældigt faldet over en historie, der har ramt mig lige i hjertet. Måske er der allerede mange der kender historien om den forældreløse Victoria fra Nepal og danske Cecilie, men jeg kendte den ikke selv før igår. Og nu følger jeg spændt med i føljetonen på berlingske, for at se hvordan det mon vil gå den lille pige, med den sørgelig skæbne.

Hende Cecilie er virkelig et stort menneske, jeg beundrer hende enormt! Hvor er det flot, det hun gør for dette barn, som ikke har nogen som helst anden. Hvor vi andre måske nok føler empati, og ville ønske vi kunne hjælpe, så har hun da virkelig taget tingene i egne hænder. Sikke et mod!

Der er 3 kapitler nu, og der kommer et nyt kapitel hver dag, de næste par dage. Hvis du også vil læse historien så klik ind her. Og hvis du har mulighed for at støtte op om Cecilies kamp for at redde Victoria, så kan det gøres her.

27 december, 2010

Sneak a peek


Et lille smugkig fra vores juleaften. Otto fik et par gaver om eftermiddagen, blandt andet den klassiske gravhund fra Brio, i en kæmpe udgave. Da vi andre fik gaver om aftenen sov Otto jo sødt, og han skulle da have lov at åbne et par gaver på sin første jul. Jeg har også fået nogle rigtig fine ting, som jeg lige skal have taget nogle billeder af, så de kan vises her på bloggen. Blandt andet fik jeg 4 nye mumikopper til samlingen, og utroligt nok var det ikke nogle af dem jeg havde i forvejen. Yay!

Ottos julegave fra os, fik han først dagen efter. Han er jo alt for lille til at forstå alle de gaver, så vi ville gerne give ham vores i ro og fred. Han fik den skønne BonBon fra LuckyBoySunday, og jeg håber han kommer til at elske den lige så højt som jeg gør.

26 december, 2010

Jeg lander snart igen
Juledagene har været hyggelige, intensive, og lidt besværlige. Otto har været sløj, og slet ikke sit sædvanlige glade og nemme jeg. Men det er han forhåbentligt igen imorgen, hvor jeg også selv regner med at lande igen.

Jeg håber I alle har haft en skøn jul, og glæder mig til at blive opdateret i Blogland, efter disse dages fravær. Og jeg glæder mig til at vise jer mine gaver!

*Written in BlogPress for iPhone*

23 december, 2010

Marc Jacobs Make Over

For ca. 8-9 år siden, købte jeg de fineste fine ballerinaer fra Marc Jacobs. De var alt for dyre, men jeg knus-elskede dem, og måtte bare eje dem. De har tjent mig godt alle disse år, men nu er de ved at være lidt slidte.Det er især det smukke grønne ruskind, som er blevet temmelig nusset i farven. Jeg har forsøgt at rengøre med benzin, sprit m.m. men de kan bare ikke genfinde deres tidligere lækkerhed. Så nu tog jeg drastiske midler i brug, og fandt den sorteste sorte naur-sværte frem. De fik en ordentlig tur, og jeg syntes de er blevet super fine. Så er juleskoene fundet!Tøjet til juledagene fandt jeg igår, og I kan da lige få nogle detaljer, for at se hvordan stilen er. Jeg er glad for det hele, og det er første gang jeg køber tøj efter at være blevet mor, uden at skulle tænke på ammefunktion m.m. Skønt!
21 december, 2010

Hej hej


Med denne lækre unge, med risengrød i hele krydderen (vores skønne Otto, som idag fylder 9 måneder), vil jeg ønske Blogland en rigtig glædelig jul. Jeg håber I alle får nogle skønne dage, med masser af hygge, god mad, dejligt selskab og fede gaver!

Der kommer nok til at være lidt stille her på bloggen, da juledagene har et tætpakket program. Men jeg vender stærkt tilbage efter jul, og hvem ved? Måske kan jeg slet ikke lade være med at skrive live fra en julefrokost (længe leve iPhonen).

♡ GLÆDELIG JUL ♡

!

Jeg har idag den store ære, at være "gæsteblogger" hos min navnesøster Julia. Kig forbi!

Hov!

Søde Anne Apfelstrudel sendte mig lige en mail, for at spørge om jeg var klar over, at min blog var røget på denne liste. Og nej, det var jeg ikke klar over! Og selvom jeg ikke helt forstår hvad den liste kan, og hvordan den ranglistes, så er jeg da alligevel en lille smule stolt.

Jeg er nr. 80 ud af 100, og hvis det er som de skriver: The most popular blogs written in Danish, så er det da ret sejt. Så tak til DIG, for det er alle jer der læser med, der har fortjenesten. Glædelig jul!

De sidste forberedelser

Idag pakker jeg gaver og post ind. Jeg vasker tøj, og skal også i byen efter de sidste par julegaver. Tror jeg vil forsøge at finde en fin kjole eller nederdel når jeg er dernede, det fortjener jeg. Sgu!

Hvis jeg har tiden og overskuddet til det, så vil jeg også lave lidt konfekt i aften. Årets første, for det har jeg ikke nået endnu. Jeg elsker ellers at lave konfekt, men i år er tiden løbet lidt fra mig. Tænk, 3 dage til juleaften!

Har du nået alt det du skulle?

20 december, 2010

Jeg er lidt tom...

...for ord idag. Sysler med de sidste bestillinger, som skal på posthuset imorgen, og lytter til wulf morgenthaler-radio. En vejrudsigt varslede snestorm på torsdag, hvilket ville sætte en stopper for vores planer lille juleaften. Hmm...
Sundhedsplejersken var forresten på besøg idag, og Otto klarede 9-måneders testen med bravur. Shit! Han bliver 9 (!) måneder imorgen, og så er der kun 3 måneder til han fylder 1 år. Et helt år. Det går alt for hurtigt...


*Written in BlogPress for iPhone*

17 december, 2010

Servicemeddelelse til AArhusianere!

På Stadion alle, ca ud for nr. 18, står der lige nu et fint chatol til storskrald. Det ligner et hvidmalet teakmøbel, ca. fra 50-60'erne, og skufferne ligger ved siden af. Det ser umiddelbart helt, og meget fint ud. Vi har ikke plads, ellers havde jeg nappet det selv!

Update: Her til morgen var det væk :)

*Written in BlogPress for iPhone*

Har jeg travlt?


Hmm, ja det har jeg måske nok...Broderiet her skulle gerne nå at blive færdigt, så det kan bruges til noget jeg skal sy. Og dette noget jeg skal sy, skulle gerne nå at blive en julegave. Hmm, måske jeg skulle overveje en backup-plan, hvis jeg nu ikke når at få det færdigt?

16 december, 2010

Jeg siger nam nam!

I aften står den på hjemmelavet pizza, og jeg har forberedt en chili/basilikum olie. Det er lækkert, og super nemt at lave selv. Det skal bare trække, til du syntes den er kraftig nok.Her bruger vi rigtig mozzarella, som giver en lækker cremer pizza.Den ene pizza er idag med serranoskinke, artiskokpesto og oliven med hvidløg.Den anden er en dansk klassiker, nemlig pepperoni og ananas.

Der bliver toppet med rigelige mængder frisk rucola, lige før de serveres, og naturligvis drikker vi cola til. Jeg elsker jo cola, hvilket jer der har læst med længe måske godt ved...

Velbekomme, og god aften. -Er I mon lige så spændte som jeg, på at se hvem de 5 heldige bliver, inde hos Hjertefesten i aften?

*Written in BlogPress for iPhone*

15 december, 2010

Mere pynt i ler
Så er de mange bestillinger ved at være færdige, og der skal blot ophæng i. De skal pakkes godt ind i bobleplastik og puttes i kasser, og så skal de afsted til deres nye ejere. Håber de bliver glade for dem!

Idag står den på tid foran symaskinen, hvor endnu flere jule-bestillinger skal laves færdige. Jeg nyder at lave de ting, der skal blive til julegaver. Det er lidt sjovt at tænke på, hvem modtageren mon er, og om vedkommende vil sætte pris på arbejdet bag. Det håber jeg!

14 december, 2010

Uha...

 (En regnbue fra mit køkkenvindue)

...jeg har kriller i maven! Har lige sendt en email, jeg er meget glad, stolt og forventningsfuld omkring. Måske betyder det et spændende projekt, måske ender det i det rene ingeting. Jeg håber naturligvis på det første, og glæder mig til jeg kan fortælle mere. Men kryds lige fingre for mig, ikke?!